Trötta ögon? Dimsyn? Kanske du har dator ögon!

Genom användning av ny modern teknik, människor får också nya fysiska besvär. Ett bra exempel är dator ögon. Vid långvarig titta på en skärm kan orsaka allehanda irriterande klagomål. Vad är symtom på dator ögon och vad som kan göras för att förhindra dem? Numera människor sitter genom sitt arbete oftare och längre vid datorn. Vanligtvis de går hem också bara surfar på nätet eller är det bara för avkoppling startade även ett spel. När man slutligen stirrar timmar räknas då man är ofta mer till skärmen än vad som ursprungligen trodde. Även för barn är risken för dator ögon lurar. Om ett barn är 4 eller fler timmar per dag vid datorn, är det sannolikt att dator ögon. Men vad är det och vad kan man göra åt det.

Data Ögon

Dator Eyes man får att kika genom täta och förlängas till displayen. Detta är mycket ansträngande för ögonen, för att hålla ögonen öppna längre än nödvändigt. När du arbetar med datorn en mänsklig blink hälften så ofta med ögonen än under "normala" förhållanden. Den blinkande i ögat har en skyddande funktion, samtidigt blinkar en tunn film av tårar på ögat monteras som förhindrar uttorkning. Tårvätska tar också hand om den korrekta brytningsindex för ljus, så att ljuset på rätt sätt på näthinnan fälla, är det nödvändigt att kunna se väl. Det ger också skydd mot infektion av tårar grusväg till "spola". Bakterier har också mindre grepp på ögongloben om tillräckligt tår är närvarande. Genom mindre frekvent blinkande ögon för att på så sätt torkar ur sikte mer och blir sämre och risken för en infektion som är störst.

Inledande anmärkningar

Människor lång tid att titta på skärmen, löper stor risk att utveckla tillfälliga symtom. Detta kallas Computer Vision Syndrome även känd som CFS. Dessa symtom är tillfälliga och försvinner automatiskt efter några gånger med ögonen blinkade.
Första tillfälliga symptom:
 • Huvudvärk
 • Trötta ögon
 • Dåligt kan fokusera
 • Dimsyn
 • Torra ögon
 • Brinnande ögon
 • Trötthet

Trötta ögon

Om ögonen oftare och längre utsättas för samma ohälsosam situation, kommer de så småningom tröttnar. Symtomen varar längre och är inte längre blinkar kort försvann. Om vi ​​inte gör något situationen kan även permanent skada ögonen uppstår.
Vanliga klagomål:
 • Brinnande ögon
 • Kliande ögon
 • Stickande smärta i ögonen
 • Trycket på ögonen
 • Röda ögon
 • Running ögon
 • Skimpy avkännande ögon
 • Irriterande känsla i ögonen,
 • Dålig sikt
 • Nacksmärta

Trötta ögon av andra skäl

Inte bara displayen är den skyldige för trötta ögon, även luftkonditionering och centralvärme kan irritera ögonen. Ett ännu bättre kända exemplet är rök, detta orsakar sveda och klåda ögon.
Därför alltid garantera en ren och väl ventilerad arbetsyta.

Förhindra dator öga

Förebyggande åtgärder är alltid bättre än att bota hanterbar därav "20-20-20-regeln" eller "20-20-20 regeln"
Kontrollera var 20 minuter, 20 sekunder vid ett objekt på ett avstånd av 20 "fötter". Du kan härmed blinkande massor av ögat. Dessutom är det möjligt att en gång i halvtimmen ögonen 20 sekunder, fullt för att stänga den, detta ger samma effekt. Dessa metoder ger inte tillräckligt med vila dina ögon så är det också möjligt att ta en paus efter varannan timme på minst femton minuter, men sedan gå göra något helt annat. Gå titta ingen TV eller något liknande men väljer till exempel att ta en promenad eller bara en lugn kopp kaffe. Dina ögon få dessa sätt deras välförtjänt vila och avkoppling.
Gå inte för nära skärmen, men för långt bort från det är inte heller bra. Det bästa avståndet är mellan 50 och 70 centimeter. Ge tillräckligt med ljus i din arbetsmiljö, i ett mörkt rum för att dina ögon kommer att beskattas värre. Också reflektera ljus från ett fönster eller lampa via skärmen är skadligt för ögonen, försök att undvika detta så mycket som möjligt.
En god arbetsmiljö är mycket viktigt för dina ögon. Så se till att rätt fuktighet, kan det inte vara lägre än 30% och inte högre än 70%. Mest idealiska temperaturen är mellan 20 och 26 ° C. Ett bra luftflöde är också mycket viktigt, därför undviker du i luften från en luftkonditioneringsapparat eller fläkten är.

Slutligen

Har du hålla dina ögon och lider av symtom trots alla åtgärder? Kontakta din läkare eller optiker, ibland symptom kan orsakas av något annat. De kan hjälpa dig att hitta orsaken och, i förekommande fall göra något åt ​​det.
(0)
(0)

Kommentarer - 9

Hej, Jag har en son på 13 som ser ut ungefär som sin smartphone, han spelar också spel och han ser på TV och dator. Vi försöker att begränsa honom, men det är ganska svårt. Om han är uttråkad som han tar en bildskärm. På senare tid jag känner att han ser lite skelögd. Kan det vara en sjukdom som behandlar alla skärmar ha? Hans MVG

Hej Maikel om datorn glasögon, jag använder detta själv i flera år för mig en gåva från himlen. Jag vill också titta på Bates-metoden. bara beställt det själv och gå hit med kanske går för dig är också en bra idé. du bra öga måste nu arbeta mycket hårt och Bates har mycket speciella avslappningsövningar för ögonen.

Hej, Jag har varit blind på ena ögat ett år. Den andra är dock fortfarande bra. Nu har jag en hel del klagomål när det gäller trötthet, dimsyn när jag arbetade för en tid vid datorn. Skulle hjälpa en dator glasögon, eller finns det andra tips? MVG

Kan du förhindra dator öga genom att bära solglasögon? Det låter konstigt, men om det skulle fungera skulle du kanske kan fortsätta ditt arbete?

Hej! Jag tror att jag lider av dator ögat ?? Men genom min smartphone varje dag där jag ser regelbundet. Är det möjligt? Jag ser mindre bra varumärke och jag har ofta huvudvärk. Dessutom ser jag ibland när jag går till ljus eller TV-tittande, en "räckvidd" av ljus. Sålunda kan ett antal. ljus ränder som rör sig. Det är mycket störande. Och jag har dessutom det med smarttelefonen och bilens ljus eller någon form av licht.Als jag tittar på den blå himlen, ser jag en hel del "former" som bäst störande på sistone. Förresten, jag är 16 år oud.Soms jag tror också den typen av "pixlar" för att se om jag har någon bara för att se om något dergelijks.Is det möjligt att jag har dator ögon och höra dessa symtom / klagomål som?

Du kan märka dator ögon tidigare om du har sovit väldigt lite?

 uppstår främst från den långa stirrar på en skärm. Med mindre frekvent blinkande ögon uppstår rätta till problemen. Solglasögon inte invagga i intensitet, men kommer inte att se till att man kommer att blinka oftare ... MVG El Ja

 din unga ålder och olika symptom, är det lämpligt att kontakta din läkare. Nedsatt sikt och ofta huvudvärk kan också innebära att du bär glasögon / linser behöver. GPs kan med några enkla tester och specifika frågor redan har en bra idé vad som händer kan vara. Michelle de sista med ett besök till husläkare, dina ögon är mycket belangrijk.Met Med vänliga hälsningar, El-Ja

 sömnbrist kan utveckla symptom som liknar dator ögon. Men dessa symtom orsakas av trötthet och försvinner igen efter tillräcklig vila.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också