Träd för människor

Gitten Brodd Februari 27, 2016 Natur 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I uppkomsten av mänskligheten har trädet, och mer allmänt i skogen, spelade en framträdande roll. Man kan visserligen anta att människan som art knappast kunde ha behållit utan närvaro av träd. Cirka 100 miljoner år sedan, vid uppkomsten av de första däggdjuren, livet på träden gratis slätterna domineras av dinosaurierna. De mindre arter funnit en fristad i skydd av skogen, där de utfodras på blad och frukter. Även efter utrotning av de jättelika reptiler de vände allt till skogen när katastrofen hotade.
När människan gjorde sitt utseende, han också sökt i första hand mat och skydd inom ramarna för skogen. Just när han hade lärt sig den säkerhet som bär trä erbjöd honom själv, vågade han att leta efter andra miljöer. Senare, när mannens vagabond tillvaro bytte för en fast bosättningsmönster, byggde han, med det material som gav honom träden, trähus. Hans första verktyg och vapen som han gjort av trä. Slutligen, lärde han sig att göra upp eld och åter bildade träråvaran att utnyttja denna makt. Det är därför inte förvånande att, utöver naturliga element som solen, blixt och regn, trädet var ett föremål för dyrkan.

Livskraft

Ännu mer än sin produktiva funktion, ren vitalitet trädet väckte respekt för våra förfäder. Den årliga spirande blad på våren misstog det igen och igen som en symbolisk seger över döden.
Som föremål för vördnad primitiva människan valde att trädet från hans närmaste omgivning, vars liv inspirerade honom med de mest respektingivande. I Flandern, med sin en gång stora lövträd skog, eken var det heliga trädet. Ännu mer oroande var dock misteln som ligger inbäddat i kronan av ek. Det faktum att misteln av dess vintergröna undvika ytterligare motstånds aktier jämfört med de döda än den majestätiska ek själv, verkar en rimlig förklaring.


Träd Cult


I kulturer där gudarna hade tagit stället för de naturliga element, fortsatte trädet att spela en framträdande roll i den religiösa erfarenheten. I själva verket flyttas sin plats i den gudomliga hierarkin faktiska gudom gudomlig boning, tillskriva gudarna eller heligt föremål. När allt kommer omkring, vad annat än träd, med sina rötter förankrade i marken, dess raka stammen och kronan når upp till himlen, kunde vara bättre symboliserar sambandet mellan människor och deras gudar? I denna nya roll mönster var oftast eken som höll positionen av Guds karaktär. Han var till träd Thor, Zeus, Jupiter, Demeter och Dionysos. Inte bara träd utan också hela skogar ägnades åt gudarna. Således Sacred Forest till Weser ägnades åt Hercules.
När genombrott kristendomen var "heliga" träd, som attribut av avgudadyrkan avverkade med största iver. Således beskriver hur i 772, efter sin seger över de hedniska saxare, Charlemagne deras symbol för världs aska, den "Irminsul" förstöras. Förstörelsen av dessa symboler, dock kunde oergeloof inte försvinna. Därför blev gradvis gudstjänstlokaler i forntida gudar kult knuten till kristallavsikttrosbekännelse. Detta förklarar omedelbart varför i närheten av många kapell för att hitta ett träd, eller bättre, som placerades ett litet kapell i närheten av många monumentala träd.

Healing Power of trees

Det är därför inte förvånande att vi skulle använda träd för sina helande och inte bara genom blad, bark eller knoppar att äta, men också bara genom att vara där för att stå eller genom att använda dem till "sälja" våra sjukdomar . På samma sätt uppstod fetisch träd, där läkning ville genom att slå spikar i ett träd eller genom att sätta upp alla sorters offergåvor, personliga saker, mössor och handdukar. Tron på den naturliga styrka träden återspeglas inte bara att be om helande utan även i visualisering av en viss förhoppning eller förväntan. Tänk på majstången, filialen i det nya huset placeras eller träd partier eller födelse träd, planterat vid ett barns födelse. Även frihet träd, det kan fortfarande hittas, placeras för att markera en politisk verksamhet, framväxten av ett land, till exempel i den franska revolutionen. Det är anmärkningsvärt också att rättvisan var tidigare hölls under eller i närheten av ett träd. Eller som även använt träden för meningen att utföra straffet. Så, vissa mindre trevliga, som skampåle eller galge användes. Träd används ofta som barriär indikator mellan kommuner och i den meningen fungerar även nu som landmärken för människor.
I modern örtmedicin, det finns fler och fler behandlingar som inte bara materiellt använder den helande kraften i träd, till exempel gemmotherapy men också träden igen skriver andliga och energiska krafter, såsom trädoljor Bouchardon.
Träd fortsätter att inspirera oss, utan träd skulle få människor både fysiskt och andligt rotlösa. Låt oss därför bättre att inte ta risker.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha