Trave Nya Zeeland: Nordön

Alberta Ahlgren December 27, 2015 Underhållning 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Med husbil för en månad från Nya Zeeland, Auckland på Nordön till Christchurch på Sydön. Från mitten av januari till mitten av februari 2004. Vacker natur, lugn och utrymme, och många kända scener från The Lord of the Rings! Detta är mitt betänkande om vår resa över Nordön.

NOORDEREILAND

Vi börjar på Nordön, där vi kör runt omkring tolv dagar, från topp till botten.

Från Auckland till Rotorua via Tongariro National Park

Vi flyger med Singapore Airlines i Auckland, med en mellanlandning i Singapore. Auckland är små och mysiga och gör vad i amerikanska. Camper plockas upp och iväg; vi trodde med 6 meter att ha en inte alltför stor RV men enheten är annorlunda här än i USA eller Kanada. Vägarna är mycket smalare och du måste köra på vänster ?? så att vänja sig.
Vi kör genom Hamilton till Rotorua. Detta är ett område med gejsrar och heta lera fjädrar. Från denna, luktar det på många håll en air av ruttna ägg. Vi läger på camping Lake Rotorua, med utsikt över sjön som namnet antyder.
En ?? svavel promenad ?? guidar oss genom imponerande ångande och bubblande lera pooler: ånga överallt och allt blev vitt. Se upp, eftersom ångan är het ?? sjön är ett fågelskyddsområde.
På väg till Tongariro via Taupo längs Huka Falls, ett spektakulärt vattenfall. Här vi blev först bekant med den speciella turkosblå färgen på vattnet; Detta beror på att vattnet är så klart att blått ljus reflekteras. En trevlig kort promenad är floden promenad ?? ??.
Tongariro National Park ligger på den södra änden av sjön Taupo. Parken har tre aktiva vulkaner: Ruapehu, Tongariro och Ngauruhoe, den mest aktiva vulkan och bland fans av Sagan om Ringen filmerna mest känd som Mount Doom! Vi läger på Discovery Lodge i Whakapapa, en vacker, rymlig plats med fantastisk utsikt över vulkanerna.
Det ?? s besökscentrum har en mapp med trevliga promenader i regionen; Vi väljer den Taranaki Falls tour som börjar på besökaren center och så ?? n 6 km lång. Trevlig öppen vandring med fantastisk utsikt över vulkaner. Vattenfallet är också vackra och sjön nedanför är Gollum ?? s Pool från Lord of the Rings. Vi får även förbi Whakapapa Hotel, där besättningen på Sagan om Ringen filmerna bodde.
Vi flyttar från Whakapapa till Okahune, en övergiven skidort i utkanten av Tongariro National Park.

Tongariro till Wanganui och Wellington

Det är bara 106 km från Okahune till Wanganui, men det är som den engelska säga ?? ganska håriga ?? dvs en tuff resa. Smala bergsvägar med överhängande klipporna där du isär ?? och klipporna ?? men bara kan passera, inte roligt med våra fortfarande ganska rejäl sommarlägret! Lyckligtvis kommer vi att passera en söt lag rum med skotska ägare, där vi kan vila och njuta av ?? igen ?? vackra vyer.
Campingplatsen nära Wanganui är rymliga och vackert, och staden verkar mycket trevligt ?? var det inte att alla, även naturumet är stängt på lördag eftermiddag! Lyckligtvis är vädret bra och vi njuta av gammaldags ångbåtarna på floden.
På väg till Wellington, en mycket enklare tur på breda vägar. I staden ingen camping för husbilar är tyvärr så vi stanna utanför staden i Lower Hutt, ett slags industriområde det verkar. Lyckligtvis tog vi bussen så i Wellington, en mycket trevlig stad med massor av höjdskillnader. Vi tar linbanan upp till den botaniska trädgården. En annan attraktion är Te Papa Museum of New Zealand.
Vår tid på Nordön är över, kommer vi att gå över till den södra ön med färja till Picton. Det är vackra och robust, och vi lämnar med en känsla av att det fortfarande finns mycket vackrare saker att se.
Del två av resan, Sydön!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha