Transaktionsanalys för att bedöma verbala utbyten

Transaktionsanalys för att bedöma verbala utbyten

Transaktionsanalys är en teknik för att analysera kommunikation. Den används ofta i personliga utveckling kurser. Det är också ett gemensamt verktyg i orala terapier.

 Innehållet i den här artikeln
  •  Vem påverkas av transaktionsanalys?
  •  Hur är en transaktionsanalys session?
  •  Var kan man hitta en terapeut öva AT?

Transaktionsanalys är en verbal psykoterapi uppfanns av den amerikanska psykiatern Eric Berne, under åren 1950. Den bygger på en teori om personlighet och kommunikation som används för att bedöma "transaktion", det vill säga, Den typ av utbyte som är etablerad att den verbala och beteendenivå mellan två personer i en given situation. Vissa begrepp som riktmärken.

Varje individ har sin ego till en annan i tre aspekter:

- Är "Förälder" Förälder Foster Parent eller kritisk, är det ett tillstånd av hänsyn till välfärd andra, men också en påminnelse om standarden. I förhållande, som använde hans aspekt Föräldra positioner i höjd;
 - Är "Child" nära till känslor och känsla, är detta ett kreativt tillstånd. Det kan också delas in i positionering: Anpassad Inskickat rebell Anpassad, Little Professor, barn gratis;
 - Är "Adult", intresserad av fakta och objektiva analyser.

Vi passerar från ett tillstånd till ett annat beroende på omständigheterna, högtalare eller olika tider på samma transaktion eller kommunikation. Användningen av denna tolkningsram för att förstå vår relation till andra och ändra dem.

Vem påverkas av transaktionsanalys?

- När det gäller personlig utveckling, är transaktionsanalys en användbar teknik för att arbeta på sina relationer med andra. Det hjälper oss att förstå de mekanismer som ligger bakom våra relationer och bättre samverka i samhället och privat. Således gör det möjligt att visa en brist på självsäkerhet blyghet, omedvetna tendenser att anta en aggressiv läge eller omvänt, att visa känslighet ...
 - Det är ett effektivt verktyg i äktenskapet terapi, eftersom det avkodar operationen vridmoment och uppdatera maktspel som finns där i arbetet.
 - Transaktionsanalys har också använts i stor utsträckning affärs kurser för att förbättra försäljning färdigheter, kommunikation, förhandling.
 - I psykoterapi, förutsatt att kunskapen om våra relationssätt kan hjälpa oss att ändra beteenden som påverkar oss, är transaktions analysverktyg en behandling för ångest sådan karaktär.

Hur är en transaktionsanalys session?

TA psykoterapi från ett kontrakt mellan terapeut och patient: de definierar mål och riktmärken som kommer att se att målet med behandlingen uppnås.

Tal, är känslor och känslor analyseras genom att framkalla situationer och dialoger, även mycket enkel.

Detta arbete på transaktionen både i verbalt beteende som gör oss medvetna om dess placering i förhållande till den andra: barn, förälder eller vuxen.

Framgångsrik AT gör att patienten bättre kalibrera attityderna i sina förbindelser och framför allt att använda dem frivilligt snarare omedvetet.

Var kan man hitta en terapeut öva AT?

Som ett sätt att påverka relationen, kan transaktionsanalys utvinnas genom rörelser eller individer sekteristisk tendens för ändamålen enligt tankekontroll.

Så var försiktig att välja en terapeut öva TA. Rubrik företrädesvis till en terapeut som respekterar de etiska principerna för den europeiska sammanslutningen av Transaktionsanalys.

Information och kataloger på webbplatsen transaktionsanalys Franska Institutet.

Läs
De grundande böcker Eric Berne: Spel och män, ed. Lager och Vad säger du när du säga hej? Ed Chu.

(0)
(0)
Tidigare artikel Billiga skönhet tips

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha