Trakasserier i skolor: åtgärder för utbildning 2015 och 2016

Trakasserier i skolor: åtgärder för utbildning 2015 och 2016

Den senaste statistiken visar att 700.000 barn lider av mobbning i skolan. För att bekämpa detta våld mot medborgerliga värderingar, undervisningsministeriet tar en rad åtgärder. Här är de.

En av tio studenter trakasseras i skolan. Undervisningsministeriet mobiliserar för att kämpa mot och föreslår nya åtgärder.

  • En uppsökande brev för lärare: tisdag 10 februari, 2015, kommer lärarna att få ett brev som kommer att påminna dem de verktyg som finns för dem att arbeta på trakasserier. De bad också att hänvisa barn till berörda personer så att de snabbt tas om hand.
  • Priset "Låt oss enas mot trakasserier": Detta är den andra upplagan I år äger rum i april 2015. Det gör det möjligt att få ett meddelande till studenter som arbetar på produktioner runt detta tema .. Deras arbete kommer då att fungera som förebyggande verktyg.
  • Stärka utbildningen av lärare och inspektörer Utbildning: Trakasserier utgående från dagis, kommer lärare och inspektörer sensibiliseras till detta tema, inklusive arbetar med psykosociala kompetens, känslor , empati, värderingar att leva tillsammans ...
  • Utvecklingen av ett utbildningsprogram i form av ett läroämbete: fortbildning, kommer lärare validera moduler specifikt inriktade på kampen mot mobbning.
  • Inrättande av en interaktiv karta: så att barn, föräldrar och skol partners kan agera snabbt i händelse av trakasserier, kommer en karta som sammanfattar tillgång till alla resurser vara tillgängliga för dem.
  • Skapandet av en fri telefonnummer: för barn att memorera den lätt kommer ministeriet att skapa en grauit telefonnummer till 4 siffror bara.
  • Organisationen av en dag på temat trakasserier: en är planerad till 2016.

Läs också: Racket i skolan eller högskolan: hur man ska reagera?

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha