Trafiksäkerhet: nya salivtest mot cannabis

Timan Hagerstrom Februari 29, 2016 Miscellanea 69 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Trafiksäkerhet: nya salivtest mot cannabis

Den interministeriella delegat för trafiksäkerhet vill förenkla identifieringen av förare under påverkan av droger. Ett experiment kommer att lanseras i flera avdelningar.

I en intervju med den regionala pressen, släpptes idag, den 28 augusti Jean-Robert Lopez, interministeriella delegat för trafiksäkerhet, diskuterar salivtester vid vägkanten av polisen för att identifiera användning och bilkörning läkemedel.

En färsk undersökning visar att år 2013, var förekomsten av läkemedel upptäcktes i 21% av dödsolyckorna. Jean-Robert Lopez betonar att "i 4% av fallen, är narkotikamissbruk den viktigaste faktorn i olyckan."

För närvarande polis och gendarmer utföra sådana tester när förarens beteende verkar misstänkt eller när deras brott begicks.

Detta är ett salivprov. Resultatet visas i åtta minuter. Testet upptäcker närvaron av cannabis, kokain, amfetamin, ecstasy eller opiater.

Ett andra salivtest i stället för ett blodprov

Men salivprovet inte är tillräckligt i sig, att hävda en narkotikakonsumtion. Det bör då bekräftas med ett blodprov. Det är denna procedur, "kostsamma och tids för brottsbekämpning" delegaten interménistériel trafiksäkerhets vill ändra.

"Vi kommer att försöka, från i höst i flera avdelningar, den så kallade andra salivtest, säger han. Istället för att gå in på sjukhus för ett blodtest, kommer polisen att göra en andra salivprov. Det kommer att skickas till ett laboratorium för att bekräfta en slutgiltigt tar en illegal substans. Detta test liknar en liten pinne. Detta bör göra det möjligt för oss att göra fler visningar på kanten av vägen. "

Förra året, har 114 000 visningar av droganvändning gjorts i Frankrike. I 33% av fallen var de positiva.

För att hämta, kommer sannolikt att straffas med två års fängelse och 4500 € fina flygande droganvändning. Ett brott som kostar sex punkter körkortet.

  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Vattkoppor hos barn
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha