Trafik - Traffic - Att se, ser, uppfatta

Se, titta och observera i trafiken. Att goda ögon och se för trafiksäkerheten är viktiga kommer att bli förvånad. Ibland intresset dock något överskattat. Innan du tar körkort vid CBR är alltid tagit en synundersökning där du måste läsa en registreringsskylt från ett avstånd på ca 25 meter. Läs vidare och se vad är involverad i att se, titta och observera att delta i daglig trafik.

Synundersökning för körprov vid DMV

Någon som har rest praktiskt prov på CBR, synundersökningen har innan det praktiska. Detta innebär att se och namnge ett statiskt / fast föremål; nämligen registreringsskylten på ett fordon på ett visst avstånd. Men ..... se fokus ligger enbart för säkerheten mindre viktigt än vad som ofta antas. Forskning har visat att det främst handlar om korrekt observation av rörliga objekt.

Syn - driving - färg - se - uppfattar

Uppfattningen av färg är uppenbart i vardagstrafiken inte är så viktigt. I synnerhet den erfarne bilist, kommer att känna igen många vägmärken av formen och placeringen. Tänk på ett trafikljus, där du inte behöver veta att den översta ljuset är rött att behöva sluta. Även en erfaren förare kommer att vara i form av exempelvis trafikskyltar från faror serien, eller att erkänna prioritet och för skådespeleri.
För att se djupet - som spelar två bra ögon krävs-"se" den övervägande på att se föremål som är relativt nära. Föremål som ligger längre bort är inte direkt kräva två ögon, på grund av perspektiv, skuggor, färgförändringar, storlek på objekt i förhållande till varandra, och som vi visar sig ge ett gott intryck av situationen. Anpassa till långt / nära är relativt oviktig. I praktiken är trafikanten alltid ute efter att relativt avlägsna objekt / situationer.

Synskärpa och säkerhet

Synskärpan är ganska tydligt av det faktum att vi på kvällen eller på natten när mörkret väl kunna driva oss säkert genomfartstrafik. Synskärpan är i mörker endast 10 till 20% den dagen. Medverkan av äldre personer i en trafikolycka på grund av mindre syn, i motsats till vad som kan vara många tror försumbar wordt-. Detta gäller ännu mer för en mindre katastrof medverkan av yngre förare som ser värre. Värre ser ungdomar köra säkrare än sina jämnåriga. Det är troligt att äldre människor kompensera för deras "misslyckande" av -Med nämligen deras erfarenheter, medan unga människor som ser värre kompenseras av en försiktig trafik.

Se eller uppfatta under körning

Bland se menas att en bild bildas på näthinnan. Men om du ser bra ut, men sedan gör ingenting med bilderna som bildas på näthinnan eller kan göra, är det inte säkrare i trafiken. För att observera när du deltar i trafiken, du är på väg att välja viktig information från en överbelastning av information som kommer ut ur trafikflödet på trafikanten. Den goda lärande och upplever filtrera information som är viktig har en större inverkan på trafiksäkerheten än bara bra ögon.

Betydelsen av att testa ögat

Naturligtvis är det inte oviktigt att se. Varje tillämpade skada orsakad av nedsatt syn och uppfattning i trafiken är en för mycket; mer än 600 dödsfall per år är oacceptabelt. Till en eller två saker men att sätta i perspektiv följande siffror.
Öka olycksrisken efter:
  • otillfredsställande märke på optikern 15%
  • mobilsamtal 300 och 700%
  • alkoholnivå mellan 0,5 och 0,8 per mil 500 till 600%

Leta efter en vision om tittarvanor i bilen med artikel tittarvanor i bilen "> tittar vanor i bilen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha