Trafik - Prioritet bidrag eller släppa

Piär Cederström Februari 28, 2016 Auto 2 16
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Innan ge vika eller låt gå i trafiken? När de beviljar prioritet bör du aktivera de inblandade förarna obehindrat fortsätta på sin väg. Det verkar finnas inom den dagliga trafiken snarare vara oklart om prioritering eller att släppa taget. Att tillämpa denna väl du behöver för att göra en åtskillnad mellan rörelser; dessa är alla trafikanter, och administratörer; dessa är alla trafikanter, utom fotgängare.

Prioritet går mellan administratörer

Denna kunskap bör ge dig in i din fråga när du närmar dig en korsning. Ge vika endast ske mellan administratörer, och här är de fotgängare utanför. När fotgängare vi talar om att släppa taget och för att inte bevilja prioritet.
Vägmärken och trafikskyltar som reglerar prioritet, justera prioriteten mellan administratörer.

Prioriterar

Ge prioritet är: att göra det möjligt att fritt utöva sin väg regissör.
Artikel 15 i RVV är då:
Prioritering:
 • I korsningar, måste föraren prioritera trafik som närmar sig från höger.
 • Denna regel är föremål för följande undantag:
 • a. drivrutiner på en grusväg prioriterar förare på asfalterad väg
  b. förare måste prioritera spårvagnsförare

  Den förvirring som uppstår är förmodligen den mest i cirkulationen

  Vi förmodligen alla känner till regeln: "rakt igenom trafik på samma väg går." Detta innebär i praktiken att -Om jag kör åt vänster eller höger sallad korsning, rak fordon, fotgängare, cyklister, mopeder och mopeder måste släppa taget. Att prioritera här är då inte fråga om att låta det gå vidare.

  Ett trick vid årsskiftet

  När jag tittar på början av fotgängare i ansiktet eller på baksidan, måste jag låta honom eller henne för. Från sidan så inte för att vi talar om att korsa fotgängare och regeln gäller inte.

  Fotgängare extra skydd i trafiken

  Fotgängare och cyklister är naturligtvis svaga och utsatta trafikanter våra lagstiftare får extra skydd i trafiken. Tvivlar du beteendet hos cyklister, äldre, barn, fotgängare, som har svårt att gå, låt dem gå för det, men gör det på ett säkert sätt. Innan du satsar åtgärder alltid bra om hur man gör detta på ett säkert sätt och där mest utrymme är att utföra åtgärden.

  VOP = övergångsställe - i dagligt tal ofta kallat zebra

  Det gäller även för att släppa när de korsar en VOP, eller en zebra. Särskilt i städerna, den genomsnittliga föraren gör detta inom en VOP inte eller knappast, särskilt när VOP inte regleras av trafikljus. Detta måste naturligtvis först då extra uppmärksamhet krävs för att följande förare, som är tillräckligt uppmärksam och bromsarna hos ett fordon framför eller inte märker alltför sent. Upprätthålla tillräcklig distans, tid och väl luckan och om möjligt tidigt anpassa Gasavmätningen och hastighet kvarstår förebygger många problem i en sådan trafiksituationen. Det är viktigt att du ser tillräckligt långt fram i daglig trafik, eller förutser, och dölja viktig information för dig att svara inom trafik bilden.

  Utgångar - uppfarter

  Detsamma gäller för att släppa taget när du lämnar en utgång, eller kör in en utfart. Som förare du utför en särskild manöver, där du måste låta all annan trafik går. Så .... alla trafikanter, inklusive fotgängare. Detta för att släppa taget är också en regel för förarna att utföra några särskilda manövrer.
  Tyvärr har många av / entréer "> off / uppfarter ofta svåra att urskilja, eftersom de banade på många olika sätt / verkar byggas. Så ........ extra uppmärksamhet åt annan trafik på och runt entréer och exits! Hitta osäker ögonkontakt med andra trafikanter och / eller skapa genom gester klart vad dina avsikter är.

  För alla trafikskyltar; innebörden och ytterligare information, vänligen besök:

  All trafik från Nederländerna och erkännande
  Vägmärken som reglerar prioritet:
  B1
  B2
  B3
  B4
  B5
  B6
  B7

  Testa dina teoretiska kunskaper och se om det finns tillräckligt med ........ klicka på:

  Test-Test trafikskyltar

  Vad du bör veta när de deltar i trafiken - trafik deltagande

  I trafiken vet vi många regler och uppförandekoder som alla måste känna till och följa. Trafiken i Nederländerna och hur detta fungerar kan hittas i de särskilda "trafikskyltar". Men vad är konsekvenserna av att använda för mycket alkohol i trafiken, hur du får din agera i vattnet med bilen, belaad din släpvagn eller hur linjerna på nederländska vägar kommer att se ut .... och mer? I det speciella --- Trafik deltagande - Vad du bör veta --- hittar du många artiklar som behandlar dessa saker och där du kan få möta varje dag som en bilist. Läs artiklar och bidra till säkerheten för dig själv och andra trafikanter!
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (16)
  Selmer Ångström
    Like 4   Dislike 0

  Jag var tvungen att stanna för trafik B6. Det angivna på prioriterings flytta bilen riktning som han ville att svänga höger. Jag började då att korsa huvudled. Föraren på prioriterings har i motsats till vad han fortsätter med sin rapport som anger sig på prioriterings. Nu vem är ansvarig?

  Gundel Wallin
    Like 2   Dislike 2

  Naturligtvis, absolut fotgängare och cyklister eller motorcyklister är mycket sårbara i trafiken. Som busschaufför Jag inser att detta varje dag. Vad jag finner en nackdel att de prioriterade rondeller är att du långsam trafik berövar incitamenten att ordentligt kontrollera om det finns inga bilar närmar sig. Du bör inte gå blint anta att du har prioritet, bara en rondell eller att driva ut. Verkligen, många människor kör urskillningslöst utan rondellen till vänster eller ight utseende. Du kan då har prioritet, men en bilist kan också hända ibland bara av någon anledning som helst, åt andra hållet. Prioritet bör du ge och inte ta ?? Det är bättre för allas hälsa ?? :-)

  Eckardt Lind
    Like 1   Dislike 0

  Jag kör baklänges bort från parkering på vägbanan. Vid den tiden, det finns ingen trafik. Jag tar min bil till ett stopp eftersom jag ser närmar trafik att jag måste släppa taget. Vissa bilar går längs fint bakom mig. Medan jag stå stilla under en längre tid, att släppa taget trafik, jag plötsligt påkörd av en vända bilen som inte har sett mig, orsaka skador. Jag tror att föraren av vända bilen ansvarig?

  Kimberley Malmgren
    Like 1   Dislike 1

  Vad händer när två bilar från motsatt riktning samma entré driva upp och sedan komma i kollision med varandra, som sedan upprättelse Legally?

  Gude Norberg
    Like 1   Dislike 0

  Vilka regler är när en cyklist efter ett högerinlägg, men på cykelvägen till vänster är en del av vägen cykeln hur det regleras i lag när det kommer till en kollision?

  Vinnifred Gunnarsson
    Like 2   Dislike 0

  En rondell tydlig uppgift om att cyklister har prioritet, som ligger precis vid den här rondellen för en rullator? Om en vandrare på en prioriterad väg att passera där det inte finns övergångsställe, och han har redan undertecknat det står att stickande över, kan han alltid fortsätta eller om han väntar fortfarande på en mötande bil?

  Reginald Holmqvist
    Like 1   Dislike 1

  Vem kan berätta för mig där berättelsen kommer från att det är säkrare att vara på en cykelväg, som en rullator eller löpare, mot trafik cyklister bromfietsers- att promenera i.

  Jan Borgström
    Like 2   Dislike 1

  Citat: "Vi förmodligen alla vet regeln:" rakt igenom trafik på samma väg går "Detta innebär i praktiken att om jag kör åt vänster eller höger sallad korsning, rak fordon, fotgängare, cyklister, mopeder och mopeder. måste släppa taget. Från prioritet bidraget inte är fallet, eller släppa för här. " Någon som vet regeln? Varför många förare som? Like it prioritera cyklister som rider på en huvudled, medan föraren av en sido vägmärke levereras med B6 och hajtänder på vägen ...

  Lucina Hallnäs
    Like 3   Dislike 1

  Jag är rädd att det 50/50, Jan, om du missbrukar riktningen för andra kan skapa hårt. Om inte, då är jag rädd att du kommer att hållas ansvarig eftersom du inte har någon prioritet ges till föraren på den korsande weg.Zie även - Sjaak

  Chloe Fronberg
    Like 4   Dislike 2

  Håller fullständigt med dig Hans.Wat talar för rondellen är att olyckor har minskat sedan införandet hiervan.Maar för varje trafikant kvarstår ", skulle du tänka prioritet" Mvg - Sjaak

  Tonni Degermark
    Like 1   Dislike 2

  Kära Bert, i den situation som du skissa, ni har rätt att den andra är ansvarig. Du står stilla, andra kommer att utföra en särskild manöver uit.Moeilijkheid att bevisa en sak. Är det inte bevisa, det kommer förmodligen att hanteras av verzekeringsmaatschappijen.Mvg 50/50 - Sjaak

  Cleopatra Lundgren
    Like 3   Dislike 1

  Kära Victor, båda förarna utför en särskild manöver, med hjälp av all annan trafik bör möjliggöra gaan.Als inga ytterligare detaljer är, kommer att vara både fel 50/50. Förutsatt att situationen är densamma. Så ingen kort tur kommer att lång kurva ed zaken.Mvg - Sjaak

  Värne Hallström
    Like 4   Dislike 0

  Kära M, är huvudregeln "i korsningar, måste föraren prioritera trafik närmar sig från höger" Denna regel har -Förutom några uitzonderingen- inga ifs och maren.Maar ... du kan inte störa annan trafik eller äventyra Beroende på situationen, ålder, etc. Jag kan tänka mig att cyklisten tas upp i artikel 5, i synnerhet om hans eller hennes grov vårdslöshet skyllde worden.Dus ... cyklisten från höger har prioritet, men att skylla på är delvis bestämd där Mvg - Sjaak

  Ruben Ekdahl
    Like 0   Dislike 0

  Kära J prioriteras regleras mellan administratörer och gäller inte för fotgängare. En förare lämnar en -rechtdoorgaande, overstekende- fotgängare att gå när föraren släcks när du anger eller avsluta en ingång / utgång och när du utför en speciell manoeuvre.Op endast rondellen om det finns en drivrutin vände, där där fotgängare är fortfarande rondellen följer Mvg - Sjaak

  Ingemaj Lindskog
    Like 1   Dislike 1

  Kära J, alltid innebär att du själv utsikt över mötande trafik, vilket inte är fallet om du har rätt, med ryggen mot trafiken, köra / rent.Bij mina kunskaper finns ingen regel, och med en advies.Mvg - Sjaak

  Båtel Sohlman
    Like 1   Dislike 0

  Tja ... det är allt lärt sig i förarutbildningen! Samt anger riktningen, är positionen på vägen till höger, förbi till vänster, vilket ger andra en möjlighet att infoga etc. etc. etc. Så ... det säger Mvg -? Sjaak

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha