Toscana, Pescia

I Toscana är nära stat Pistoia Pescia. Denna stad som används för att leva bland annat pappers- och tryckning, blir nu de flesta av sina inkomster från blomman verksamheten och turister. I denna stad, den stora familjen Medici spår kvar. Tack vare denna familje Pescia blev biskop stad.

Allmänt

Den Pescia av denna tid kallas "The City of Flowers", tidigare människor levde främst i papper och tryck, nu omfattar nejlika och lilja populära. Staden ligger cirka 25 km norr om Pistoia i Toscana i Italien. Det ligger på samma flod som rinner genom staden. Centret sträcker sig över båda stränderna av floden, utöver det andliga livet på vänstra stranden och mer världsliga angelägenheter tillhör den andra sidan, här bland annat stadshuset.

Historia

Pescia var under medeltiden, en bricka i maktkampen mellan städerna Lucca, Pisa och Florens. Staden byggdes i den 14: e-talet, efter det var helt förstörd. År 1699 blev det officiellt en Citta, med början år 1700 var Pescia på grund av att familjen Medici, biskop stad.
Många byggnader och kyrkor som kännetecknar den gamla staden är ofta byggts om och renoverats. Anmärkningsvärt, trots alla renoveringar, centrum har aldrig förlorat sin ursprungliga form.

Sevärt

  • Chiesa di San Francesco, Redan år 1211 började bygga kyrkan på Via Battisti, tills 1632 det var helt klar. Huvudaltartavla är från Bonaventura Berlinghieri i byn Lucca. Konstverket är nio år efter upphovsmannens död Franciskus av Assisi daterat i 1235, och det är den äldsta altartavlan i sitt slag. I mitten av kyrkan är en stor målning av helgon, och stå bredvid honom sex mindre bilder med scener ur hans liv. Även detta mästerverk är Berlinghieri. Eftersom panelen så snart efter döden av St Francis görs det antas att denna målning är det mest lik bilden som någonsin gjorts av Francis. Berlinghieri sedan strax efter döden och kanoniseringen av St Francis målat en hel del om livet och de mirakulösa gärningar och helanden, är det mycket bra att anta att han fick instruktioner från sina kunder när det gäller valet av scener ur hans liv.

  • Chiesa Sant'Antonio Abate; nära kyrkan St Francis är kyrkan tillägnad St Anthony abboten. I denna kyrka kan hittas fresker där livet av den heliga abbot visas. I kyrkan finns också en träskulptur av nedfallet.

  • Piazza Mazzini; å andra sidan, domaren, är floden torget med sina byggnader från den 13: e till 19-talen. Till exempel är den nuvarande stadshuset inrymt i Palazzo dei Vicari. På detta torg står i Buggiano 1447 utformade Oratorio Madonna di Piè di Piazza med en fresk över högaltaret av Jungfru Maria.

  • Museo Civico; nära Palazzo Geleotti, kan detta museiföremål från renässansen och medeltiden bli beundrad. Palazzo är också inrymt ett bibliotek med ca 30.000 böcker, inklusive miniatyrer och manuskript codices.

  • Trädgårdarna i Vialla Garzoni; Dessa trädgårdar byggdes i mitten av 17-talet och renoverades 1786 av ottavino Diodati. Under denna renovering, finns idegran, konstfullt hamlade träd och buskar anlagda.

  • Chiesa di Concento Colleviti; Denna kyrka har ett kloster från 1496

Slutligen, fortfarande nära Pescia besöka staden Collodi. Denna stad är födelseplatsen för skaparen av den manliga trä Pinocchio. Här ligger Pinocchiopark. Han skrev under namnet Carlo Collodi.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha