Toscana, klassisk landskap

Den italienska Toscana är en region med en nästan oöverträffad landskap av böljande kullar, gamla befästa städer och slott, omfattande vingårdar, ståtliga villor, somriga solrosor och många kulturstäder. Konstskatter kan hittas i staden Florens är ett levande museum med en rik historia. För en fantastisk utsikt, gå till den rustika San Gimignano och ännu mer kultur du kommer att resa till Pisa, där det lutande tornet är fortfarande inte minskat.

Florens

Mycket upptagen Florens är hjärtat av Toscana, på stranden av floden Arno, en sträcka på 1300 kilometer från Utrecht. Staden anses vara födelseplatsen för den italienska kulturen och vagga renässansen. Florens är födelseplatsen för många italienska konstnärer, vetenskapsmän, filosofer och tänkare som alla har bidragit till historien om staden. Alla sevärdheter finns inom gångavstånd, speciellt på den norra sidan av Arno i den historiska, till stor del bilfria centrum, Centrum, runt Piazza della Signoria.
På östra sidan är den märkliga Duomo, katedralen Santa Maria del Fiore, med dopfunt. Ingenstans i Florens domkyrka kan ses i sin helhet. Den övre delen av kupolen att komma in, men då du behöver ha ca 463 steg.
Ponte Vecchio i Florens
Uffizierna är det största konstmuseet i Italien och en av de viktigaste museerna i världen. Det är en imponerande samling av renässans verk. Bokningar krävs tyvärr även på vintern! Stadshuset, Palazzo Vecchio, är också på displayen. Märk väl, statyerna vid ingången är kopior. Galleria dell'Accademia Florence erbjuder en samling av skulpturer av Michelangelo. En kopia av den berömda "David" är på skärm på Piazza della Signoria. Santa Croce är en gotisk basilika med fresker och berömda gravar Michelangelo och Galileo, bland annat.
De vackra bilder av staden själv gör troligen vid eller nära den berömda bron Ponte Vecchio där deras glittrande smycken butiker som har som att stoltsera. Sedan dess konstruktion i 1345, är detta den enda bron i Florens som alla krig och översvämningar har passerat. För fenomenal utsikt, gå till Piazzale Michelangelo, där staden med sina många broar och varma färger ligger vid dina fötter. Staden har cirka 500.000 invånare och fyra miljoner besökare årligen.

Shopping i Florens

Din smak och budget Florence avgör om du vill det eller inte. Det finns många dyra och chica butiker. Shoppinggatan där det handlar om Via Tornabuoni med platser av modehuset Armani, Gucci, Prada och Cavalli. Palazzo Spini Feroni är också känd, en stor fråga om Salvatore Ferrigamo, med skor, kläder och accessoarer. Museet över det här fallet, formarna i fötterna av stamgästerna, såsom Sophia Loren, Marilyn Monroe och Katharine Hepburn. Shop öppning i Florens mellan middagstid mellan 13 och 15:30 timmar, vare butikerna öppet fram till kvällen trettio igen.

San Gimignano

Denna mycket speciella muromgärdade staden med medeltida arkitektur ligger på en kulle i den typiska toskanska landskapet och kallas också staden av "hundra spiror" eller "Manhattan" av Toscana. Dessa torn som visas i fjärran på skyskrapor är nu tretton resterna av tornen att platsen i tolfte och trettonde århundradena dominerade och försvarade invånarna från fara utanför. Idag är dessa torn i silhuett i San Gimignano att detta känns igen från flera kilometer bort. Staden tornet är det bäst bevarade muromgärdade staden i Toscana och i alla riktningar erbjuder fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden, till exempel i Era dalen. Turister kan vandra fritt mellan tornen och väggar och naturligtvis på toppen av utsiktstornet. Den historiska centrum av staden är med på listan över UNESCO: s världsarvslista.
Piazza del Campo i Siena

Siena

Den medeltida och till stor del bilfria Siena är berömd för sin rikedom av kultur, konstskatter och underbart vackra byggnader i ockragult, rött och orange när den har behållit den vänliga atmosfären i en by. Den stilrena och intim stad har många smala gamla trappor, graciösa valv och smala gator. Höjdpunkten i den bygger på tre kullar Siena är helt enkelt den skalformade Piazza del Campo och brett som har betecknats som en av de vackraste torgen i Europa.
Den lokala belägna Palazzo Pubblico, Stadshuset, erinrar rådet of Nine, som styrde staden i det fjortonde århundradet. Torget är uppdelad i nio sektorer, en symbol för staden regeringen på den tiden, som bestod av nio rika köpmän. De gamla traditioner i staden är på detta torg bevaras som två gånger om året ett skådespel, tar Palio delle Contrade plats. Under staden fiesta bekämpa sjutton distrikt i Siena tillsammans i form av hästkapplöpning på torget. Kom ihåg särskilt Duomo i Siena och eventuellt angränsande Katedralmuseet.

Lucca

Lucca är en utmärkt italiensk stad cirka 75 kilometer väster om Florens, med den skillnaden att det är mycket tystare. Det är helt omslutet av en fyra kilometer lång stadsmur. Platsen är väl underhållna och har charmiga torg och gator. Skotrar kan hittas här för en gångs skull inte i stället, ser du massor av cyklar. Särskilt gå till Piazza Anfiteatro torget.

Pisa

En semester i Toscana är komplett utan ett besök till den romerska Pisa kulminerade i Piazza dei Miracoli, där den världsberömda lutande tornet ligger. Staden ligger bara åtta kilometer från kusten, i flodbädden floden Arno i hjärtat av ett område som sträcker sig från Medelhavet till bergen i Pisa. I det tionde århundradet, den 2500 år gamla staden omges av vallar och har sedan dess blivit en av de mest besökta platserna i Italien. Staden utmärker sig i monumentala strukturer såsom katedralen, Klocktornet, Baptistry och den legendariska tornet i Pisa. "
The Square of Miracles fått sitt namn till den betydelse de byggnader: Domkyrkan står för hälsa, utgör skäl det lutande tornet, baptistry står för dop och begravning för de döda. Det är en vacker plaza där en görs efter de andra bilderna och där turister anser bås med souvenirer. Pisa tornet är skev eftersom forskning har visat att ytan är svag eftersom tornet är byggt på en sumpig flodbädden. Men grunden av tornet upprepade renoveringar igen stärkas under 2003. Tornet "sätta" helt upprätt, dock inte kommer att hända, eftersom det verkligen skulle svika miljontals turister!
Tornet i Pisa Fler sevärdheter Toscana
  • Chianti, känd för sina vingårdar
  • Bobolituinen Florence med fontäner
  • Viareggio, badort i gammal stil med breda, mest privata stränder.
  • Volterra
  • Perugia
  • Verrazzano Castle
  • Pinocchio Park
  • Museo Piaggio i Pontedera, museum med alla modeller av Vespa scooter, livsstil objekt i Italien.
  • Europeiska sköldpadda museum
  • Elba

Klimat Toscana

Toscana har ett kontinentalt klimat med varma, torra somrar och blöta vintrar. Vindkraften är inte stor i det inre göra sommartemperaturer är högre än vid kusten. Regn är sällsynt i sommaren men på våren och hösten chans för regn förekommer, speciellt på hösten. Mängden solsken är mycket hög i juli är den region runt tio timmar solsken per dag. Under sommarmånaderna kan temperaturen lätt överstiga trettio grader och därför ett besök till staden Florens bekvämt i slutet av våren eller början av hösten. Detta är också eftersom det är mycket upptagen under sommarmånaderna i Florens, med långa väntetider för olika museer.

Tillgänglighets Toscana

Den italienska flygbolaget Meridiana fly är det enda direkt från Amsterdam till Florens. Denna flygning tar mer än två timmar. Transavia flyger i Pisa, som ligger 75 km från Florens. Från Pisa flygplats finns en direkt tåg till Florens. Florens flygplats, Aeroporto di Firenze, som ligger åtta kilometer nordväst om Florens. En taxi till centrum tar cirka femton minuter. Bussen är billigare; busorganisatie Ataf rider en speciell flygbuss i tjugo minuter till Centralstationen i Florens.
"Du Kan ha universum om jag kan ha Italien" ~ Giuseppe Verdi
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Jag skulle vilja ha information om Siena och Florance, Arrezzo och målaren och beelshouwkunst

Jag skulle vilja påpeka artiklarna på plats till ovannämnda frågor, liksom min egen artikel om Toscana. Inom webbplatsen finns en sökfunktion. Gr, A.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha