Torra ögon, vad som hjälper?

Verner Lundin Februari 28, 2016 Hälsa 312 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du lider ofta av torra, irriterade ögon, och du redan har provat allt; Olika märken av ögondroppar, kataplasmer för trötta ögon, luftfuktare. Vad de flesta människor inte vet är att ofta problemet inte beror på en brist på tårar, men kvaliteten på tårfilmen. Ett problem som orsakas av tilltäppta talgkörtlar i ögonkanter. Vad har tilltäppta talgkörtlar med torra ögon och vad kan man göra med det här problemet?

Talgkörtlar i ögonkanter

I ögonlocket marginaler både de nedre och övre ögonlock är olja körtlar. Dessa körtlar kallas också Meibomse körtlar och producerar en fet substans som kallas talg. Detta talg blandas med tårvätskan. Den utgör således ett fettlager på tårarna som avdunstar långsammare. På detta sätt, ögonen förbli fuktig länge och så skyddar mot torrhet och skador på ögonytan.

Blockering av Meibomkliertjes

Den vanligaste orsaken till för mycket talg i tårvätskan orsakas av en blockering av Meibomkliertjes. Talg i körtlar blir hård och torr. Som ett resultat, stackar sebum substansen i sig på i körtlar och är separerad otillräcklig. Ibland när du uttrycker körtlar kan du se att sebaceous grumliga och är hård, men det är inte alltid så tydligt urskiljas.

Klagomål på alltför låg talgkörteln produktion

Med en brist av talg i tårvätskan kan förekomma flera klagomål såsom irritation, sandkorn känsla, brännande, rinnande ögon. Om symtomen varar längre kan även uppstå dimsyn eller svårighet läsning. Användningen av kontaktlinser, symptomen är oftast värre.

Behandling av blockerade Meibomkliertjes

Du kan helt enkelt själv behandla tilltäppta talgkörtlar. Det är dock viktigt att hålla denna konsekventa awhile fullständiga bokning bestående resultat.
Upphettning av ögonlocket
Om symtomen är närvarande under en längre tid, är det första viktiga talg bra igen för att få vätska. Detta kan uppnås genom att massera och sedan upphettning av ögonlocket till ögonlocken så att sebum utsöndras bra igen.
Uppvärmningen av ögonlocken kommer åtminstone en gång under minst två veckor, men mest föredraget måste göras två gånger per dag under omkring 10 minuter. Du kan göra detta genom en hotpack att värma ungefär hälften minuter i mikrovågsugn. Sedan svepa förpackning i en handduk och placera den över ögonen. Du kan också använda en pittenzak eller värme kompresser. Efter 10 minuter massera dina ögon.
Ögonmassage
Ögon massage kan göras på följande sätt. Att massera det undre ögonlocket och titta på det övre ögonlocket blicka gäng. Placera pekfingret parallellt längs ögonlocket kanten och rulla fingret i riktning mot ögonfransarna när du tillämpar ett visst tryck på ögongloben. Gör detta både på det övre ögonlocket och det nedre ögonlocket från tre positioner, det inre ögonvrån, i mitten och den yttre ögonvrån. I varje position, upprepa massage motion åtta gånger. Totalt gör så sex gånger per öga 8 massagerörelser. Genom att massera ögonen på detta sätt från talgkörtlar trycks in.
Rena fälgar
Då är det viktigt att hålla ögonlocket marginalerna på rätt sätt. Detta kan med en tuss indränkt i vad en ögonlotion. För detta ändamål kan man använda en speciell ögonlotion som kan erhållas från optiker eller apotek. Det är också möjligt att göra dig själv en lösning av ljummet vatten med en liten mängd av baby schampo.
Hur ofta och hur länge?
Uppvärmningen av ögonlocken blir bara de första veckorna behövs. Massera ögonlocken och rengör ögonlocks marginalerna kommer dock att behöva fortsätta att göras dagligen för bokning varaktiga resultat. När du gör detta för ett tag har utelämnats och klagomål har ökat igen, måste uppvärmningen av ögonlocken användas igen för ett tag.
Om ovanstående rekommendationer inte är tillräckliga, är det lämpligt att konsultera en läkare. Genom hemsidan ögon information om ögonspecialister och mångsidig information om ögat och ögonproblem den.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha