Torra ögon: Traditionella och alternativa behandlingar

Torra ögon är en av de vanligaste ögonsjukdomar. En jättestor 25% av patienterna som besöker en ögonläkare, som rapporterar symtom på torra ögon. Vanligtvis detta villkor leder till obehag, synstörningar, och tårfilmen instabilitet. Möjliga riskfaktorer för torra ögon av hans höga ålder, kvinnligt kön, rökning, extremt varmt eller kallt väder, låg luftfuktighet, tung användning av skärmen, refraktiv kirurgi, kontaktlinser och vissa mediciner. Lyckligtvis finns det ett antal behandlingar för att minska symtomen på torra ögon. Detta ökar livskvaliteten för patienter med torra ögon.
 • Vad är torra ögon?
 • Prevalens
 • Etiologi och riskfaktorer
 • Symptom
 • Diagnos
 • Behandling
 • Prognos

Vad är torra ögon?

När en patient blinkar, får han en tårfilm över ögat. Detta består av fetter, proteiner och ett vattenskikt. När en ändring av sammansättningen är torra ögon som möjligt. Flera faktorer har alltså varit inblandade i torra ögon. Sjukdomen är förenad med ökad osmolaritet tårfilmen och inflammation i den okulära ytan. Torra ögon är tillfällig eller permanent. Episodisk torra ögon, till exempel uppstå när patienten genom visual- eller miljöförhållanden blinkar mindre. Detta minskar tårproduktion och sammansättningen av tårvätskan vilket resulterar i torra ögon. Kronisk torra ögon inte längre försvinner orsakar potentiell skada på den okulära ytan beror tårfilmen inte längre ger det skydd som krävs för en korrekt struktur och funktion, ofta med synskada som följd.

Prevalens

Tillståndet har en högre prevalens hos patienter med autoimmuna sjukdomar såsom, till exempel, i Sjögrens syndrom. Torra ögon drabbar fler kvinnor och äldre personer. Speciellt postmenopausala kvinnor, och kvinnor som använder p-piller har en betydligt högre risk för torra ögon. I den medicinska litteraturen som cirkulerar olika uppgifter om den exakta prevalensen. Antalet vuxna som lider av torra ögon i den västra kulturen uppskattas till mellan fem till 20%.

Etiologi och riskfaktorer

Att förstå etiologin och patogenesen för torra ögon sedan början av 2000 ökat kraftigt. Ett viktigt steg framåt är ett erkännande av två separata delar av sjukdomen nämligen riva avdunstning och otillräcklig tårproduktion. När dessa två element för att förstå den medicinska vetenskapen har avancerat separat och samtidig roll de spelar i torra ögon.
En hel del riskfaktorer spelar i torra ögon. Vissa används läkemedel såsom antihistaminer och vissa antidepressiva medel, försämras eller orsaka torra ögon. Dessutom torra ögon förvärras vid långvarig av kontaktlinser. Några månader efter refraktiv kirurgi, såsom laser in situ keratomileusis och Lasek patienter visar betydligt mer torra ögon. Rökning ökar också risken för torra ögon, medan omega-3 fettsyror minskar förekomsten. Ytterligare öka visuella uppgifter såsom dator, titta på tv och läsa för länge risken för torra ögon.
Klimat- och miljöfaktorer såsom fukt, inomhusklimat, förorening, flyg och extrema temperaturer spelar också en roll i förekomsten av torra ögon. Vid låg luftfuktighet, såsom i kontorsmiljö, med luftkonditionering under extremt varma eller kalla väder osv, förekomsten av torra ögon, och vice versa. Inomhusluften är därför ganska "sval och torr" med en luftfuktighet på ca 40%. Denna procentsats är lättare för ögonen än en fuktighetshalt under 30%. Ytterligare förvärra eller påskynda solexponering, damm och vind torra ögon. Under hösten, symptomen är ofta mer framträdande än vanligt.

Symptom

En patient brukar uppleva brännande, stickande och / eller tråkiga ögon där passagerarna något konstigt. Men ibland en patient är inte medveten om torra ögon och ändå ögonläkare diagnostiseras. Dock uppvisar en patient vanligtvis en eller flera av följande symtom:
 • brinnande ögon
 • torra ögon
 • irriterade ögon
 • känsla av att det är ständigt något är i ögat
 • känslig för starkt ljus
 • kliande ögon
 • ont i ögonen
 • röda ögon
 • njurfunktion
 • trötta ögon
 • se fläckar
 • dimsyn

Diagnos

En ögonläkare, optiker eller optiker utför en omfattande synundersökning från så det ger bekräftelse diagnosen torra ögon. Här undersöker han tårfilmen och hornhinnan ordentligt. Fonden Cornea Research Centre i Nederländerna har skapat en särskild mätan glasögon i samarbete med VU University Medical Center som mäter graden av avdunstning av tårfilmen. I benen hos glasen är ömtåliga, känsliga sensorer för mätning av avdunstning. Detta är framställningen av en bättre behandling för den enskilda patienten.

Behandling

Traditionell behandling
Adresse riskfaktorer
För valet av den lämpliga topiska behandlingen ser ögonläkare till den underliggande orsaken till sjukdomen, åldern och könet hos patienten. Han tar också hänsyn till samtidig medicinering såsom antihistaminer eller hormonersättningsterapi och närvaron eller frånvaron av en inflammatorisk ögonsjukdom.
Den omfattande behandling strategi för torra ögon är inriktat på flera potentiella riskfaktorer. Först, en patient bär ett par glasögon som bäst minskar avdunstningen av tårar, såsom, till exempel, en bra cykelsadeln, som är sluten på sidorna. Annan typ linser också värt ett försök. Även hemma, på kontoret och i bilen han ändrar bästa ventiler / luftfuktighet. Dessutom en patient slutar bäst rökning och även exponering för tobaksrök är uteslutet, eftersom denna tårfilmen destabiliserar och minskar produktionen av tårvätska. I fråga om livsmedel, finns det några tips. Patienter bästa konsumera mindre alkohol som detta orsakar uttorkning och därmed förvärrar symtomen på torra ögon. Omega-3 oljor, fiskolja, linfröolja och koffein förbättra tårfilmen så detta är definitivt rekommenderas. Om möjligt, undviker en patient diuretika och system antihistaminer. Dessutom bör patienten använda så lite medicin som möjligt, eftersom många innehålla konserveringsmedel som orsakar skada på epitelceller och tårfilmen. Ibland patienter gynnas av artificiella tårar.
Adresse sjukdom
En läkare behandlar vidare, om möjligt, den sjukdom som ger upphov till torra ögon, såsom blefarit. Ibland utför han operation som han tårkanalen tillfälligt eller permanent stängs. På detta sätt, enligt föreliggande tårvätska förblir närvarande så länge som möjligt. I svåra fall, avlägsnar han tårkörtlarna.
Alternativ behandling: akupunktur
Hos vissa patienter med torra ögon hjälpa några tips eller behandlingar. De steg därför i sin desperation ibland en alternativ behandling. Traditionella behandlingar och tips lindra symptomen av sjukdomen, men det upplöses inte vidare. Ett möjligt alternativ är därför akupunktur. Detta är en urgammal kinesisk metod för att sticka med hjälp av tunna nålar på specifika punkter på kroppen så att lindra symptomen av torra ögon eller ens tillfälligt eller permanent, för att ta bort. Med akupunktur också kommer in i kroppen tillbaka i balans. Denna metod för behandling skulle förbättra energiförsörjningen till ögat och tårkörtlarna.
Och närmare bestämt behövs större skala studien till akupunktur i torra ögon. Många vetenskapliga studier har motstridiga resultat nämligen. Vissa studier visar att eftersom akupunktur hjälper, men ofta Siffrorna är baserade på små kliniska prövningar. I en klinisk prövning i vilken en grupp av patienter akupunkturbehandling och den andra gruppen fick en placeboakupunkturbehandling, fanns det inga signifikanta skillnader mellan de två grupperna. Forskare därför inte överens om effekterna av akupunktur på torra ögon.
Enbart akupunktur är verkligen inte osäkra. Men det finns en ökad risk för vissa mindre komplikationer. Sporadisk en infektion uppstår vid platsen för injektionsnålen, men det är mycket ovanligt för utbildade läkare. Akupunktur fungerar inte bra i vissa patienter som tilltalar andra, men det är oklart varför det är så.

Prognos

Vanligtvis inkluderar torra ögon kronisk. Bördan att patienten inte ska underskattas. Sjukdomen har en betydande inverkan på arbetsproduktiviteten, livskvalitet, synfunktionen, dagliga aktiviteter och social och fysisk funktion. Såvida de torra ögon är bara episod, sänker livskvaliteten för många patienter med vikten av de torra ögon.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha