Torr hud och vinter kliar

Endast personer som bor i ett kallt, torrt klimat, vet våndan av torr hud och vintern kliar. Vad kan man göra åt det? Lätt nog, Sänk värmen och flytta till Grekland. Du kan inte flytta? Sänk värmen Åtminstone har det varit ett stort steg mot en sundare vinter hud. Men det finns några tips som kan hjälpa dig här.

Försök att inte dricka bort dina torr hud

Många modetidningar och böcker om skönhet kan man läsa att du "måste dricka minst sju till åtta glas vatten om dagen" för att hålla huden smidig och förhindra uttorkning. Tror inte det.
Om du är helt uttorkad, kommer det också att torka ut huden. Men om fuktnivån i kroppen är normalt, du kan omöjligen återställa torr hud genom att dricka vatten.

Bringa vatten till vilket har effekten att

Det bästa sättet att ta in vatten i huden, är att gå ner på dem: under 15 minuter i ljummet vatten är bra. Det är dock inte tillrådligt att ta ett bad varje dag. Den gyllene regeln för torr hud, bada mindre och använda kallare vatten.

Fukta i

Applicera en fuktkräm efter varje bad till. Fukten som har utarbetats under badet i huden, nämligen har en tendens att avdunsta. Om du ofta ta ett bad, är en återfuktande lotion eller kräm är extra viktigt eftersom det är fuktkräm som håller vattnet.
Många människor tror att de bör tillämpa en fuktighetskräm för att återigen ge fet hud, men det är inte sant. Kom ihåg att torr hud är ett resultat av brist på vatten.
Alla vet hur lätt det är att skära teen0- eller naglar efter att de har suttit en stund i vattnet. Detta är ett bra exempel på hydrering; det visar vad som händer med huden när du tar ett bad. Tillämpning av en fuktkräm efter badet, som håller vattnet i huden och förhindrar uttorkning.

Torka dig bara något

Det är en effektiv fuktighetskräm omedelbart efter bad att applicera på fuktig hud, sedan på helt torr hud. Det betyder inte att du ska få på genomblöt från ett bad eller dusch och bör omedelbart tillämpa lotion. klappa torr, dock är tillräcklig för applicering av lotion. I själva verket är det avsikten att behålla en liten mängd vatten i huden.

Låt dig inte luras av reklam

Ordinarie vaselin eller mineralolja är de bästa fuktgivande. Dessutom, om du inte avskräckta av fet känsla, nästan alla vegetabilisk olja eller härdad olja lämpad att ta itu med torr hud och vintern kliar. De är effektiva, säkra och full av falska hud smörjmedel. Dessutom är de mycket billiga. Emellertid har dessa produkter har en nackdel, de är alla ganska oljig. Och folk hålla fler saker som luktar bra, mår bra och ge dem ingen fet känsla. Det beror således endast på hur mycket du vill spendera det, hur du vill luktar det och hur du vill känna huden. Alla moisturizers göra i stort sett samma sak, och det kan absolut inte vetenskapligt bevisa att en produkt är bättre än en annan.

Oatmeal läker

Vissa forskare tror att den lugnande effekten av havregryn nästan 4000 år sedan upptäcktes. Många människor upptäcker att även i dag. Havremjöl kan användas i badet som ett uppmjukande medel. Bara häll två koppar kolloidalt havregryn i en balja med ljummet vatten. Termen kolloidalt betyder helt enkelt att havren mals till ett fint pulver som löser sig i vatten.
Oop havregryn kan användas som tvål. Stänka havregryn pulvret i en näsduk, knyta den stängs, doppa den i vatten, krama ur överflödigt vatten och använda den som en disktrasa.

Använd extra feta tvålar

De flesta tvålar innehåller lut, och även om detta är ett utmärkt rengöringsmedel, är det mycket irriterande för torr hud. Personer med torr hud kan därför använda bäst på oljiga tvålar. Dessa tvålar innehåller ytterligare mängder av fetter och oljor - kallkräm, kakaosmör, kokosolja, lanolin, eller - som tillsätts under tillverkningsprocessen. Om Fat tvålar rengöra mindre bra, men irritera huden mindre torr.

Använd mindre tvål

"Soap saknar terapeutiskt värde." Detta är ett uttalande från en hud specialist. Västerländska samhället är, enligt honom alltför tvättas och luktfria och som en hudläkare, förväntar han fler problem med överdriven användning av tvål än brist på sådan. Hans råd är: "Om det är smutsig, inte tvätta."

En luft befuktning hjälper

Problemet med torr hud och klåda beror delvis på den varma, torra luften som hänger på vintern i huset. Uppvärmningssystemet kan tillåta den relativa fuktigheten sjunker till 10 procent eller mindre, medan 30 till 40 procent är placerad närmare det ideala värdet för att hålla huden smidig. Därför är många experter rekommenderar användning av luftfuktare under torra vintermånaderna - men de ger omedelbart en varning. Folk verkar tro att med en luchtbevochtigingstoestel i rummet jobbet är gjort, men i själva verket är densamma som med en luftkonditionering för att vara effektiva, men du behöver en komplett installation. Däremot kan en mindre enhet bredvid sängen även läka. Bara se till att du hålla dörren stängd så som behåller fukten i rummet. Och hjälper det om du har badrum dörren öppen medan du tar en dusch?
Trots detta, eftersom varje bit hjälper fukt i luften. Men när du slår på värmen, är fukten faktiskt dras från luften under vintern.

Håll det svalt

Ett enkelt sätt att undvika vinter kliar är att gå till termostaten och ställa in den lägre. Det kan hjälpa på vintern hus hållande före kylning Kall luft har en narkotisk effekt nämligen känns huden väl själv på. När du värmer ditt hus stark, blodkärlen expandera. Och när det händer, det gejeuk börjar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha