Torah Studie 2: Skapande och Messias - Genesis

Gustaviana Bergmann Februari 27, 2016 Miscellanea 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Toràn börjar med välbekanta: "I begynnelsen skapade Gud himmel och jord." Mindre känt är den andra versen: "Och jorden var öde och tom, och mörker var över inför avgrunden, och Guds ande svävade över vattenytan." Detta är Messias i sinnet. I den här artikeln kommentarerna judiska vise.

Genesis 1: 2

Jorden var öde och tom, och mörker var över djupet, och Guds Ande svävade över vattnet.
På hebreiska, lyder texten:
וְהָאָרֶץ הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ וְחֹשֶׁךְ עַל-פְּנֵי תְהוֹם וְרוּחַ אֱלֹהִים מְרַחֶפֶת עַל-פְּנֵי הַמָּיִם

Genesis 1: 2

Första mörker än ljus.
Talmud säger om andra versen: "Så är vägen för skapelsen. Först kommer mörker, då ljus" Detta uttalande är källan till den lag som natten är dagen innan. Det är därför den judiska sabbaten börjar på fredag ​​kväll och hålls alla festligheter och speciella dagar för den judiska kalendern för en natt och nästa dag. "Först kommer mörker, då ljus."
Det uttrycker också en annan sanning om våra liv, att vi i allt gör och erfarenhet vi börjar i mörkret. Vi kommer ut från livmodern till en sol välsignade värld; vi går vidare från okunnighet till lärande, från barbari till civilisationen, från själviskhet till altruism, från rastlöshet till lugn, en utmaning som prestanda.
Det är också en källa till uppmuntran och styrka för oss. Det säger oss att i Guds värld, det blir bättre. "Först kommer mörker, då ljus." Lyckligtvis är det inte tvärtom. I själva verket, filosofer och mystiker är överens om att det enda sättet att få ljus är att börja med mörkret. Filosoferna säga utan mörker finns det inget att definiera verkligheten och erfarenhet av ljus. Mystikerna säger mörkret är det material som det skapades.

Genesis 1: 2

Messias i sinnet.
Midrash tittar på den andra delen av versen och förklarar: ". Detta är den anda av Moshiach"
Vem och vad är Moshiach? Maimonides beskriver honom som den som kommer att återställa kungadömet David till sin forna glans ... Han skall bygga templet och samla judarna i diasporan till Israel. I denna tid alla lagar Toran återställs. I denna tid blir det ingen hunger eller krig, ingen avundsjuka eller rivalitet. För de rättfärdiga alla kommer att vara i överflöd. Världen kommer bara lära känna Gud. Detta är den värld där de flesta människor drömmer om.
Och svävar över vattnet, väntar på att hända, även som tid, energi och materia från "vatten" stiger från öknen och tomhet på den första dagen av skapelsen.
I ögonen på Judisk världen är inte ett ont som måste besegras. Det är inte heller en neutral massa vid vilken godhet måste skapas och administreras. Godhet och perfektion är här, svävar ovanför oss, väntar på att förankras och avslöjas. Messias sinne programmeras i varje molekyl av skapelsen; vi behöver bara trycka på rätt knappar för att frigöra det.
Och jorden var öde och tom, och mörker var över inför avgrunden; och Guds ande svävade över vattenytan. Därför Judisk härleder hans eviga optimism, vår oändliga strävan att förbättra vår värld och vår orubbliga förtroende kommer att lyckas i detta försök.
Eftersom vi vet: mörker är det material från vilket ljuset görs. Och det är redan här, svävar över oss väntar på att hända.

Ytterligare information om ovanstående judiska kommentarer

En av de mest värdefulla böckerna tillsammans Torah är boken meningsfullt liv i Rebbe Menachem Mendel Schneerson. Denna bok vi samråda med varandra regelbundet. Boken ger praktiska insikt i hur man handskas med livet från ett religiöst perspektiv.
Först och mörker än ljus
När vi talar om mörkret, sedan komma snart termer såsom smärta och lidande framåt. Många människor anser livet som definieras av tillfällig art i vår fysiska existens. Men detta är inte sant. Det ligger bredvid en fysisk verklighet, en andlig verklighet. Sett ur det perspektivet är smärta och lidande bara tillfälligt och det eviga livet. Genom att kropp och själ i balans och din erfarenhet som en tvådimensionell liv, då du kommer att kunna lindra smärta och lidande till positiv energi för att konvertera. Detta är endast möjligt genom självdisciplin och fokuserad insats. Tänk lernen, bön och goda gärningar. Allt Gud gör vad han gör för vårt bästa. Detta kommer dock inte att innebära att vi har andra människor att straffa eller smärta. Trots vår lider tillfälligt så småningom bli bra.
Messias ?? Inlösen
Den Messias ankomst meddelas i andra versen i Genesis 1. Vi är nu mer än 5000 år har gått sedan skapelsen. Enligt Toràn börjar i år 6000 den messianska intervall eller möjligen tidigare. Så vi ska ha levt på tröskeln till inlösen efter tusentals år i mörker.
Hur ska vi förbereda oss för Redemption? Den Lubavitcher Rebbe säger att detta kan endast genom att leva i enlighet med Guds vilja: genom att lära känna Gud. Genom att erkänna att mörkret är det första steget måste vara att fly från mörkret. Ge en kärleksfull miljö: edelmodigheid och medkänsla och dela dessa tankar med familj och vänner. Eftersom fler och fler människor är fast beslutna att det goda livet eller inlösen. Så vi kan lära oss att möta Gud och att nå vårt mål.

Sammanfattning - frågor

Att själv kontrollera om du har förstått texterna är några frågor här. Svaren kan hittas i texten ovan.
 • Vilket kom först: mörk eller ljus?
 • Varför Shabbat börjar på fredag ​​och inte lördag?
 • Vad säger mörker och ljus i våra liv?
 • Vem fastställer Guds sinne för det svävade över vattnet?
 • Vem och vad är Moshiach?
 • Hur kan vi upptäcka godhet i världen?
 • Varför Judisk är evigt optimistisk?
 • Vilket material är den gjord av ljus?
 •   Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha