Torah studie 182: Varför? Därför! ?? LEV 23:28

Rabbi Tzvi Freeman i Chabad plats i USA har skrivit en artikel om saker som inte kan förklara människan. Att det finns många. När det gäller religion innebär frågor som "Varför Gud existerar?" och "människans fria vilja." När det gäller den första frågan, skulle ett svar inte göra rättvisa åt Israels Gud som är obestämbar. Han skulle då vara en produkt av vår hjärna. Men Gud är inte bara intelligens. Han skapade underrättelser från ingenstans. Den fria viljan, kan vi inte förklara, annars är det inte ett val längre. Freewill innebär att utan orsak. Inte för att det är bättre, nödvändigt eller logiskt. Varför? Därför!

The Chosen People ?? det oförklarliga förhållandet mellan Gud och det judiska folket

Tzvi Freeman beskriver hur Lubavitcher Rebbe förklarar begreppet "utvalda folket". Andra nationer har en rationell relation med Gud ingått.
Förhållandet att det judiska folket med Gud upprätthåller går utöver rationalitet. Det är ett förhållande som har uppstått ur helt fritt val. Det är helt oklart varför Gud har valt det judiska folket och inga andra människor. Det kan inte finnas några motiv för detta fall. Judar är inte bättre eller smartare människor än icke-judar. Det har också något att göra med patriarkerna. Gud hade redan gjort sitt val innan skapelsen. Varför? Därför! Det är också oklart varför det judiska folket välja Gud. Gud är god för det judiska folket, men folket straffas också hårt och ofta. Det finns också hända alla typer av oförklarliga fall. Ändå valde judar med alla sina hjärtan för Gud, de tror starkt på att Gud är god och att de inte vill lämna Gud. Varför? Därför!
Just därför finns det ingen anledning att förklara sambandet mellan Gud och det judiska folket, är detta förhållande så stark och kan gå på obestämd tid. I själva verket finns det inga gränser. Bör det finnas gränser då förhållandet är så stark att möjliggöra rationella grunder. Det är mycket mindre kraftfull än när det inte finns några gränser.
Den starkaste är förhållandet mellan Gud och det judiska folket som framfördes under Yom Kippur att Gud förlåter deras synder, judarna och judarna förlåta. Så Gud och judarna anslutna. Varför? Därför!

Vision Etsel

I diskussionen om huruvida Gud finns eller inte skeptiker säger att Gud inte existerar eftersom han inte är förklarligt. De arbetar i enlighet med dummy argument "kunskap är makt". Så länge Gud inte kan förklaras rationellt Gud existerar inte i enlighet med dem. Detta är ett argument kostnad, eftersom en definierad gud är en produkt av vår hjärna. Våra sinnen är begränsade och leder därmed nödvändigtvis en ändlig eller begränsad gud. Det är inte Israels Gud, där Toran talar om. Israels Gud kan aldrig förklaras rationellt av människor. Det enda vi vet honom genom Torah att han är en och därmed den enda sanningen som finns. I den messianska tiden kommer att vara helt klart för varje person att Gud existerar eftersom världen än gudomliga och varje mänsklig kunskap och medvetenhet om Gud. Men varför Gud existerar kommer alltid att förbli oklart. Gud existerar eftersom han existerar. Dessutom, människor är i stort sett irrelevant att veta varför Gud existerar. Det är bara det att vi går in i en relation med Gud genom val. Det är syftet med skapelsen. Judar gör detta genom iakttagande av Toran och hedningarna genom efterlevnaden av Noahide buden. Skapande kan fulländas så. I den perfekta skapelsen människor fortsätter att helt enkelt tjäna Gud. Skapande Gud har skapat för sina skapelser. Han gör detta av kärlek. Varför? Därför!

Sammanfattning - frågor

Att själv kontrollera om du har förstått texterna är några frågor här. Svaren kan hittas i texten ovan.
 • Varför är en oförklarlig relation med Gud starkare än en förklaras?
 • Ge exempel på den judiska religionen som är oförklarliga.
 • Varför kan vi aldrig förklara varför Gud existerar?
 • Vad är alla människor? Varför denna skyldighet, och varför det görs av fri vilja?
 • (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha