Tongue Missfärgning: Orsakar gul, röd, svart och vit tunga

Juline Gylling Februari 28, 2016 Hälsa 546 11
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Missfärgad tunga: orsakar gula tungan, röd tunga, svart och vit tunga tunga attack. Den normala, friska tungan är rosa röd. Det finns vissa sjukdomar och tillstånd som kan leda till en tunga yta, som gult, brunt till svart smuts kan missfärgas. Ett annat vanligt klagomål är en vit beläggning på tungan. I den här artikeln kommer vi att diskutera de främsta orsakerna till missfärgade tungan. När tunga missfärgning, finns det ofta talar om tungan eller Candida albicans.

Tongue Missfärgning: Orsakar tunga gul, röd tunga, vit tunga och svart tunga

 • Missfärgad tunga: inledning
 • Möjliga orsaker till missfärgade tungan
  • Oral candida
  • Karta Tong
  • Vit / gul avsättningar på den bakre delen av tungan med nästäppa
  • Hennes tunga
  • Tungan Karcinom

  Missfärgad tunga: inledning

  Den normala, friska tungan är rosa röd. Det finns vissa sjukdomar och tillstånd som kan leda till en tunga yta, som gult, brunt till svart smuts kan missfärgas. Ett annat vanligt klagomål är en vit beläggning på tungan. I den här artikeln kommer vi att diskutera de främsta orsakerna till missfärgade tungan. När tunga missfärgning, finns det ofta talar om tungan eller Candida albicans.

  Möjliga orsaker till missfärgade tungan

  De främsta orsakerna till en gul tunga tungan eller Candida albicans. Andra möjliga orsaker som vi diskuterar i den här artikeln:
  • Karta Tong;
  • Vit / gula avlagringar på den bakre delen av tungan genom nästäppa; och
  • Tongcacinoom.
  Svampinfektion i munnen ">
  Oral candida
  Denna förteckning är inte uttömmande. Nedan följer en kort förklaring.

  Oral candida

  En av de vanligaste orsakerna till tunga missfärgning är muntorsk. Här är munnen och tungan öm och det kan också finnas rodnad och vit-gula eller vita fläckar på tungan. Oral candidiasis är en svampinfektion i orofarynx, som vanligtvis orsakas av en överväxt av jästen Candida albicans. Candida albicans är en commensal som förhindrar permanent i ungefär hälften av befolkningen i munhålan. Vid störning av den mikrobiella balansen i munnen, kan denna jäst ger upphov till oral candida.
  Svampinfektion i munnen är en svampinfektion som normalt förekommer som en opportunistisk infektion, dvs en infektion som kan uppstå hos personer med nedsatt immunförsvar. Det kan också förekomma hos personer som har illasittande proteser eller löständer. Det kan också orsakas av antibiotikaanvändning. Den vanligaste orsaken är användning av höga doser inhalerade kortikosteroider, vilka deponeras i munhålan och det undertrycker motståndet hos slemhinnan.
  geografisk tunga
  Karta Tong

  Karta Tong

  En av de icke-infektiösa orsaker som leder till släta röda fläckar på tongrug som är omgivna av en vit film, en geografisk tunga, även känd som "geografisk tunga" nämns. Orsaken är okänd. Det är en godartad villkor: det är oskyldig, smittar inte och det inte ökar risken för cancer. Det finns inga kända effektiva behandlingsalternativ. Med hänsyn till den godartade naturen av det tillstånd, är detta inte nödvändigt.
  Typiskt av detta tillstånd, de plana fläckar på tungan, som är omgivna av vita områden eller linjer. Denna aspekt kan ändras efter några veckor: de släta fläckarna försvinner på ett ställe, och visas på en annan plats, som är omgiven av vita zonerna. Det ser ut som en karta, därav namnet "geografisk tunga". I många fall kommer detta villkor kvarstår hela livet närvarande, även om det kan finnas perioder där en person är symptomfri och avvikelsen inte är synlig.
  Geografisk tunga orsakar oftast inga symtom, men ibland kryddstark mat eller apelsinjuice kan orsaka en stickande känsla på tungan. Det uppskattas att ungefär en av 100 till 200 personer - både barn och vuxna - har detta tillstånd.

  Vit / gul avsättningar på den bakre delen av tungan med nästäppa

  Många svavelbildande bakterier är belägna i sprickor på baksidan, grov ytdel av tungan. När tungan är utsträckt, det finns ibland en vit / gul avsättningar på den bakre delen av tungan märkbar. Denna attack består främst av bakterier. Genom protein från saliven, och exfoliering av de ytliga cellerna i det tunga kan vara illaluktande svavelföreningar produceras.
  white-gula avlagringar på tungan
  White-gula avlagringar på tungan på natten under sömnen bildas lite saliv och syre i munnen låg, med resultatet att toemeemt mängden svavelföreningar och en på morgonen har en foul smak i munnen och otäck lukt från munnen . Denna process kan förstärkas om man av en förkylning att andas genom munnen.
  En nästäppa är en vanlig orsak till en vit / gul avlagringar på den bakre delen av tungan. Detta görs vanligen genom en nästäppa eftersom en person behöver för att andas genom munnen istället för näsan, vilket tidigare avdunstat saliv i munnen och tungan torkar ut tidigare. Detta gör att mikroorganismer kan mer gå sin väg.

  Hennes tunga

  Hennes tunga är vanligt, men ofarligt tillstånd. Detta tillstånd orsakas av störningar i den mikrobiella floran i munnen. I dess tunga uppträder en förändring av ytan av tungan på. Färgen kan variera från ljust till mörkt, från vitt-grått, till gult, brunt och även svart. Även grönaktig eller blåaktig tunga missfärgning ses ibland. Ett hår tungan är oftast mörkfärgad. Det ger oftast inga symtom, men ibland kan man drabbas av obehag och ibland en obehaglig smak.
  tungan
  HaartongBij ett hår tungan är formade hennes smaklökar tungan blir onormalt lång eftersom de bär otillräcklig. Det är inte klart varför förlänga papiller och otillräcklig flisning. Missfärgn kan orsakas av pigment från mat och dryck som är kvar mellan onormalt länge varit formade hennes smaklökar. Missfärgningen kan också orsakas av en överväxt av kromogena mikroorganismer, som är mikroorganismer som producerar en färgbildande substans.
  Hennes Tungan kan hittas i människor:
  • tar antibiotika;
  • med ett sänkt immunförsvar;
  • med nedsatt allmäntillstånd;
  • med dålig munhygien;
  • rökning;
  • mycket kaffe eller te,
  • har en minskad salivproduktion.

  Läs mer om henne svart tunga.

  Tungan Karcinom

  Förekomsten av cancer i munhålan i Nederländerna är cirka tre per 100.000. I en tredjedel av fallen, cancern på tungan för. Den orala cancer är vanligare i asiatiska länder, vilket sannolikt är relaterade till användningen av vissa livsmedel och stimulantia som irriterar slemhinnan. I Indien till exempel, många tobak och på blad och nötter tuggas betel palm. Betelnöt innehåller substansen arekanötter linjen, som är känd för sin stimulerande effekt.
  Tongue cancer
  TongkankerDe vanligaste symtomen på tungan cancer är:
  • en påtaglig svullnad eller sår som inte läker;
  • smärta på tungan;
  • vit eller röd missfärgning på tungan;
  • smärta strålar ut i nacken, käken eller öron;
  • en svullnad i halsen;
  • svårigheter att svälja;
  • obehag när tugga mat;
  • dreglande;
  • förändrad röst;
  • dålig andedräkt;
  • blödning.

  Anm:
 • C.J.H. van de Velde: Oncology; Sjunde reviderade upplagan, Bohn Stafleu av Loghum 2005, s. 221.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (11)
Kim Qvist
  Like 2   Dislike 2

Väl all skuld rökning är inte bra. Jag säger inte att rökning är bra för dig, men omedelbart men alla rökare kasta på vad jag tror gå långt. Jag själv röker redan en bästa tid och jag har aldrig lidit av psoriasis eller en geografisk tunga. Och du skulle ha trott att om rökning är orsaken till detta är att efter mer än 10 år av rökning det säkert har haft kommer att ha? Men det är inte fallet. Dessutom kan du aldrig ge 100% avgörande om du inte har den själv har studerat i ett laboratorium eller studerat innan en sådan som läkare.

Dannie Geijer
  Like 0   Dislike 0

Karta Tong är 100procent verkligen orsakats av rök från cigaretter! Jag har lidit år av det, jag har aldrig rökt, men eftersom rökarna i mitt liv helar geografisk tunga, jag tror till och med psoriases orsakas av rökning eller rökare i närheten. Håll dig borta från rökare eller rum där rökning ord och du kommer att se att den geografiska tungan försvinner. Tyvärr, halsont eller om du är sjuk eller influensa geografisk tunga fortfarande ibland fortfarande komma tillbaka, men det säkerligen kommer av rökare. Dessutom kan en baby i en rökfri miljö har en geografisk tunga. Likaså psoriases orsakas av rökning eller röka omkring dig, du andas in rök ånga och orsakar mindre syre absorberas i blodet. Detta ger dig uppdelning dina slemhinnor och irritation, dina smaklökar återkalla eller hellre dö, eftersom röda blodkroppar, kan syre inte spela ordentligt. De tar NML också skadligt rökpartiklar, dina slemhinnor och hud behöver syre, så du får defekter på ytan av tungan eller hud, detta botas eller flytta, om du har lite ledigt rök miljö ben.Landkaarttong därför smittar inte, eftersom det är en typ av allergisk reaktion på rökpartiklar. Med mindre motstånd är dina vita blodkroppar och röd tryck aktivt läka din kropp och när du kommer till rökning, kan din kropp inte riktigt SSN att läka rätt, de geografiska tungan ökar. Håll dig borta från rökare liksom du har psoriasus, och du kommer se att din sjukdom försvinner eller heeeel mycket minska, är det sant att om din sjukdom är över och du kommer tillbaka i en rökfri miljö din geografiska tungan kommer tillbaka och så är psoriasus Jag tror till och med att en geografisk tunga är en form av psoriasus. Solen gör underverk, eller så är det tänkt, kommer patchar huden torka ut och om det var, har huden att förnya, men det kommer att komma tillbaka igen, måste röda blodkroppar nämligen rent syretransport till huden, förorenad luft, ger dålig transport syre, och nedbrytning av hudytan. Min läkare tycker att det är häpnadsväckande att min geografiska tungan är borta, och vill veta vad jag har förändringar i min livsstil har gett honom denna förklaring. Han gav detta råd till en dam och hon var inom månad även på dess geografiska tungan. Karta Tong gör därför en orsak och inget botemedel, men att sluta, så länge motståndet är bra och du hålla rökare bort.

Botraif Moller
  Like 0   Dislike 2

Är en nedskärning i mitten av tungan störa? Vad betyder det här att säga? Jag också på vänster sida ett litet sår, ibland ser lite blod i vad kan det vara? Vidare, några klagomål eller något.

Annamaria Moller
  Like 1   Dislike 0

Jag tillbringade bara 2 dagar halsont och tunga, och eftersom det i dag är min tunga blir mycket gult. Jag har haft det tidigare och jag måste gå runt med den för en månad så jag bara aldrig öppnat min mun eftersom jag ville visa vem som helst. Jag vill snabbt komma ut eftersom jag inte vågar visa upp på jobbet och i skolan. Ibland någon har en lösning? Tack bedanktRik

Justin Samuelsson
  Like 3   Dislike 1

Dear Sir fru. Jag led också av oral candidiasis som på bilden och även i halsen. Finns det något som jag får jäst från mig kropp och har en gemensam tunga igen. Finns det piller för eller något annat? Jag hör från u.Vriendelijke groed och redan bedankt.Marja

Sölve Holmquist
  Like 1   Dislike 0

Jag är redan en månad eller fem brinnande mun och tunga. Jag är en tandläkare, stoomatoloog, och har varit en hudläkare, och den senare berättade för mig att jag BMS har, och ge mig en bot för epilepsi piller, som jag har brutit bites och mingla med min saliv, och låta det gå runt i mitt mun, och efter några minuter tillbaka uitspuwenmaar har för mig att inget resultat. Ibland någon har en bättre botemedel? Tack bedanktGr Eric

Burkhardt Richardsson
  Like 5   Dislike 2

Min tunga är svart och min smak har minskat kraftigt, nyligen jag har haft antibiotika och jag har varit sjuk, men detta klagomål innan fanns redan, även min tunga har blivit bredare, som om han inte längre passar i munnen, de bitmärken har varit underteckna den. tack för kommentarer. Jag ska inte gå till tandläkaren och läkaren säger att gå skrapa tungan.

Tomas Amundson
  Like 3   Dislike 0

Jag har följt en kurs av amoxicillin plötsligt en svart tunga. Undersidan är klarröda. Svälja är lite känslig. Jag fick en GP specialistremiss. Trodde förstås ha hermatoloog även om jag tycker att konstigt, men dit för att göra utnämningen eller bakom! Specialisten är härifrån på mer än en timme och jag undrar jag kan även respektera eller åtgärdskommandon?

Mike Engdahl
  Like 0   Dislike 0

Det är viktigt att med dessa symtom besök din läkare så att han kan diagnostisera och kan använda en behandling. Candida kan behandlas med speciella anti-jäst mediciner, som kan väljas mellan en lokal terapi och systemisk terapi. Dessutom måste ta itu med vad som är orsaken till svampinfektion.

Gissle Åhlund
  Like 3   Dislike 1

Detta visas på tungan, men bara en läkare kan göra en diagnos. Den dyrbara orsaken är inte känd, men vissa antibiotika och vissa typer av munvatten drycker, såsom väteperoxid och klorhexidin, kan orsaka detta tillstånd. Behandlingen av sin svarta tungan beror på den bakomliggande orsaken och underliggande frågor, såsom ohälsosam livsstil, dålig kost eller dålig munhygien. Låt bedöma detta genom din GP. Det svarta skiktet kan gradvis bli mindre dagligen borsta tungan med en mjuk tandborste och vanlig tandkräm.

Lonia Sjöström
  Like 3   Dislike 2

På denna fråga den bästa presenten till läkaren som hänvisade dig. Han kan också förklara på vilka grunder han gjorde.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha