Tone Elles: drama som ett sätt

Siegmund Hammarberg Februari 28, 2016 Utbildningen 9 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vad ska man lära sig i en drama klass: spela bättre skede. Det verkar vid en första anblick målet, men lärare och gruppledare lägger drama ofta som agent, som arbetar till exempel för att förbättra självförtroendet hos eleverna eller kommunikation inom en grupp. I ett drama klass som lärare kan du inkludera arbetet med social kompetens hos deltagarna.

Färdigheter du använde i lagen

Som i vardagen, du som spelare under akten handlar färdigheter såsom verbal och icke-verbal kommunikation. Dessutom är dess många aspekter, såsom hållning, -Språkvård och medvetenhet, ögonkontakt, användning av röst och andning, språk, talat språk, timing, etc. Allt detta påverkas av vädret inkluderar sociala, emotionella, intellektuella och miljöfaktorer. Så det finns massor av färdigheter du använde när du tränar och teaterpjäser.

Språk och talspråk

Drama kan användas som ett verktyg för att arbeta med språket. Lekfullt spelarna arbetar med språket. Du kan improvisera spelarna så att de utvecklas i uttryck i språket. Men du kan också arbeta med vanlig text. Till exempel kan det vara en variation i uppläsning av en bok. Teater Texter i form av dialoger och monologer varierar kraftigt i nivå och har också spelar för vuxna, ungdomar och barn.
Det finns också tänkbart att folk där nederländska är inte modersmål. Genom rollspel, kan språket praktiseras, som de som används i det dagliga livet.
Med ett ämne som nederländska drama också kan användas för att arbeta titta på hur språk vältalighet språket, och hur folk kan säga något annat än vad de egentligen menar. Något liknande missförstånd inträffar ofta med hjälp av språket.

Självförtroende och mer mod att uttrycka sig

Du ser ofta spelare som är blyg, få självförtroende när de blir fler pjäser. Detta kan ha flera orsaker. Genom att spela för sin egen överlevnad och uppmuntran av lärare, kommer spelaren över en tröskel och vågar visa mer stilla. Spelar också en annan roll ger ett fotfäste för att uttrycka sig, som kan översättas tillbaka till säkerheten i att uttrycka sig. Du ser ofta spelare som initialt verkar blyg, låt gå eftersom de har nu möjlighet att visa upp något av sig själv. Genom att ge dem utrymme, ofta verkar det som de har mycket kreativa idéer. Den positiva respons, de ger också mer självförtroende att visa mer av sig själva.
Eftersom du genom drama ger spelaren ett verktyg för att uttrycka sig på olika sätt, bland annat genom att spela en karaktär, du också ge dem fler verktyg för det dagliga livet.

Bättre hållning och kroppskännedom

När du spelar en karaktär hållning spelar en viktig roll. Med din kropp skulle du faktiskt ett tecken form, hur en person står och rör sig, intensiteten i övningen spelar en roll. Vill du lära dig de bästa spelarna att använda sina kroppar för att forma en karaktär, då är det bra att låta dem först titta på deras hållning. Många övningar som används som värms upp eller gå på för motion hållning. Detta lär spelarna hur man stå fast och upprätt, de lär sig på olika sätt att röra sig och gå, kommer att bli mer medvetna om sina kroppar. Genom att fokusera på hållning och kroppsmedvetenhet, ofta ser du att spelare är starkare i kroppen, och det också stimulerar självförtroende.

Koncentration

När play innebär ofta allmänheten. Även om det inte är målet är att spela för en publik, har du fortfarande ta itu med de övriga deltagarna i en grupp som på något sätt fortfarande ser på varandra. I ett drama klass ofta arbetat med scener improvisationsuppgifter äntligen spelas för varandra. För att säkerställa att scenen kommer över väl med allmänheten, är det viktigt att spelarna i deras koncentration på spelet och fortsätta att rulla. Men även när man arbetar med ett visst ändamål, är koncentrationen viktigt. Det finns många marina övningar för att träna koncentrationen av spelarna på olika sätt och på olika nivåer.

KREATIVITET

Genom drama gör att dina spelare att använda sin kreativitet genom lek. Oavsett om de uppfinner en scen, forma en befintlig scen eller plats improvisera en scen: det krävs kreativitet för att komma med idéer och forma dem. I många pass och övningar stimulera kreativitet, till exempel genom att uppmuntra spelarna att ytterligare tänka bortom klichéerna, genom att öka befogenheterna för association, genom att tänka utanför boxen och leta efter former för att forma en idé.

Mer förståelse för andra genom empati

Att spela en karaktär bra och trovärdig måste en spelare inte bara gräva i karaktären av bakgrunder, men vem kan sympatisera med tecknet. Detta uppmuntrar att spelarna lär sig att röra sig i en annan. Detta hur gör du inte alltid håller med andra, men om du kan känna empati med varandra, uppstår mycket mer förståelse för dem som är annorlunda eller tänka annorlunda.

Social insikt

Som spelare lär sig att flytta bättre i en annan, kan du också sätta fokus på innehållet. Drama kan vara ett sätt att diskutera ett ämne i en grupp, till exempel genom rollspel eller deltar i en debatt eller diskussion i tecken. Som spelare gräva i positionerna för andra grupper eller personer som tänker annorlunda, kan du också tala om anledningar till varför människor tänker och agerar som de gör. Ofta spelare än insikten att en dom om en annan snart, och att när du går in i en annan man ofta börja tänka annorlunda än du skulle i första hand.

Kommunikationsförmåga

I drama och teater är ofta återupprepas det dagliga livet eller som det kan vara i verkliga livet. Även när situationen är fantasi, det sättet att kommunicera är fortfarande realistiskt. När det gäller intressant, fascinerande och spännande skådespel, det finns ett antal principer: som att svara, kontanter, timing, tycker text. Genom att höja medvetenheten om dessa färdigheter du också träna din kommunikationsförmåga. Den empati med andra kan du som spelare att kommunicera på ett annat sätt än du är van vid.

Samverkan

För en scen - Var det uppfann, eller baserat på fast text, eller på grundval av improvisation - att göra intressant, måste du kunna spela tillsammans med dina motståndare. När du är ensam med steg i förgrunden upptagen, bäst att agera, vill sticka ut, de flesta vill säga sitt, gör pjäsen ointressant. Just genom att göra det svårt själv som en karaktär, ger du din motståndare möjligheter att göra scenen ännu mer spännande. Du ger varandra faktiskt få voorzetjes som kan krossa den andra. Tillsammans spelarna gör det svåra tecken, men de gör det genom att spela tillsammans, genom god svara på varandra och acceptera varandras spelutbud och därmed göra något. Samarbetet är också viktigt när spelare jobbar på en scen, såsom samråd på scenen. Scen vet om vikten av att även samarbeta mycket samarbete och förtroende övningar.

Coaching att hantera svåra situationer eller personer

På många sätt och i många ämnen kan du diskutera ämnen och situationer, men det kan tala mer till fantasin att använda drama för att ta itu med frågor. Men det fungerar också på ett annat sätt. Du kan utbilda människor, coach eller ge stöd genom drama. Drama terapi är en form av det. Och ni ser idag också coacher som coacha människor på ett personligt plan, till exempel när de är osäkra om att göra människor mer självsäker. Detta kan ske genom ett samtal, men du kan också träna genom att göra det färdigheter. Låtsas situation drama ger någon en säker miljö för att träna färdigheter.
Även i klassen, coachning genom drama tänkbara. Tänk på något som mobbning. Du kan ha en grupp erfarenhet genom ett rollspel hur det är att bli mobbade eller att vara översittare. Genom coaching kan lära spelarna att försvara sig mot mobbning.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (3)
Håljer Erlandson
  Like 2   Dislike 2

Är i min slutskede musiklärare vid IOL i Surinam. Har varit många artiklar om användningen av drama i utbildningen var tvungen att möta, men denna artikel är direkt och mycket bra. Har också gjort bra användning, men vill få mer information via e-post. Ett varmt tack på förhand!

Dani Lindblad
  Like 3   Dislike 2

Super bra produkt! Har mycket slitna dem under min forskning! Tack!

Björnstjerne Ekholm
  Like 4   Dislike 1

Jag är 37 år gammal och studerar för verksamheten handledare vid utbildning SPW4 av ROC Eindhoven. Detta år jag studerar av, och vill använda innehållet i detta meddelande till min forskning. Kan jag få en kopia av detta artikkel per post? Tack! Gr Mark Ernest

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha