Tomater egna växthus

Jetten Degermark Februari 29, 2016 Näring 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Endast hemodlade tomater, utan något krångel smak som tomater ska smaka som. Tasty, doftande, saftigt och full av smak. Som inte befinna sig hålla tomater odlade tomater förmodligen verkligen läcker. Speciellt cocktail tomat, de små. De har lyckats rött och gult. På sommaren sallat ?? kväll med ett blad av basilika och mozzarella eller strax utanför näven. Läckra och hälsosamt!

Själv-sådd eller köp ung planta

Tomat tillhör familjen av nachtschadigen, som potatis. Anläggningen kommer ursprungligen från Sydamerika. Tomaten fördes till Europa av spanjorerna. Först blev hon odlas som prydnadsväxt och inte förrän i mitten av 19-talet, på en mycket begränsad omfattning, som en grönsak. Detta beror på att tomaten som odört att boka stod och fortfarande står. En grön tomat har en tydlig toxiner. Först när tomat är fortfarande gröna, den innehåller den giftiga alkaloiden solanin. Endast 25 gram solanin kan redan magont, huvudvärk och få dina tarmar.
Alla sorter är lämpliga för att växa i växthuset, men inte alla sorter är lämpliga för odling i det fria. Vädret är mycket viktigt när växande tomater i det fria. Tomater i ett växthus är mycket mindre väderrelaterade. Tomater i växthus, kan du själv-sådd. Valet är enorm på våren. Från kött till tomatcocktailtomater. Från röda tomater till gula tomater. En rund form till en päronform och ekologiskt odlade frö till något ekologiskt odlade säd. Under våren sår tomatfrön i utsäde fack. Utsädet består av tre delar pottingjord och en del mjuka, gula sanden. Täck fröna med en halv centimeter av sand. Efter den fjärde bladet har uppstått kan planteras i växthuset. Vad är också mycket bekvämt, är en färdig tomatplantor köp från odlaren. Ofta du inte behöver så många växter som en hobby trädgårdsmästare.
Blomman.
En tjuv.
En efter en röd.

Utveckling

Tomater är frostkänsliga annueller, så också skydda i växthus vid nattfrost under våren. För utomhus plantering juli är den säkraste. Har du otur och det är en regnig vår och sommar: tomater hatar regn! Efter växterna är på plats i växthuset, häll ut vattnet på marken, inte på bladet. En till två gånger per vecka ett dike vatten är tillräckligt. För mycket vatten ger långa halta växter. Placera bambustickor bredvid den unga tomatplanta och hänga ett rep uppifrån, där tomatplanta kan klättra upp. Få i armhålorna, varje gång tjuvarna borta. Vilket gör att du sitter du få en vild och bred tomatplanta. Av tjuvar får en central stjälk, som kan växa upp i växthuset.

Pollinering

Tomat blommor pollinera själva. Utanför det är vinden som orsakar pollen kommer på frimärkena och inuti växthuset vi måste peka ?? ??. Gjuteriet kan hedra detta, men helt avsiktligt när tomat blommor blomma är det bara en pinne mot bambu polen där tomatplanta att växa, knacka.

Toppar

Ibland tomatplantor lite kör längs repet. En tomatplanta fortsätter att växa och frodas när den inte är stoppad. De så kallade stamceller tomater. När når önskad höjd är du drar toppen ut. I den öppna marken är att efter den fjärde eller femte bloeisel och i växthuset efter den sjätte eller åttonde bloeisel. Klipp ut toppen som två blad ovanför sista bloeisel. Ju längre det går till nedgången, desto mindre chans att det blir bloeisel att bilda röda tomater, så att de kan åka hem. Tomaterna som redan grön och få större chans att vara röd. I augusti tomatblad också kan tas bort för att tillåta mer ljus i de gröna tomater komma. Bush tomater, zelftoppende dvärg tomater och tomater behöver inte kan klämmas, gör de det själva.

Mogna tomater

Och då tomaterna är röda. Det finns tomater som gäng på gång rött, och det finns tomater röd frukt frukt. Tomater i växthuset är en grund för tomatsoppa och en hemmagjord pizza för vintern. Ungefär två kilo tomater räcker för två burkar av tomatpuré. Röda tomater först placeras i kokande vatten för att enkelt ta bort huden. Genom en matkvarn eller mixer dem krossade. Återigen, är massan kokas ner till avdunsta så mycket som möjligt fukt.
Med soda flaskor rengörs massan hälls sedan, bara sätta på upp och ned så att flaskan passar bra vakuum. Och ännu en bit av beståndet för vintern sker.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha