Toby Kannor och tecken Kannor

Toby och tecken Jugs Jugs är kannor och muggar i form av karikerade figurer. De är vackra och roliga. I Great Btittanië och Irland kan möta Toby och tecken Kannor på olika platser. De är fullt vårdas och utställningsmonter. På en hylla bakom baren på ett hotell i Wales, i fönstret på en antikaffär och en presentation av en annan butik full av antikviteter. Roliga karaktärer är sanna samlarföremål, collectibels blir. I Amerika den största samlingen i Toby Jug Museum.

Tecken Kannor bakom baren på Dunoon Hotel i Llandudno

Toby

En Toby Jug är en burk eller mugg i form av ett tecken. Det är inte känt exakt när den första Toby Jug har gjorts, men man tror att det måste ha varit i mitten av sjuttonhundratalet, omkring 1760.
En Toby Jug är ett tecken från topp till tå i muggen bearbetas. Den ursprungliga Toby Jug, med en brun salt glasyr har utvecklats av Staffordshire keramiker. Förmodligen gjorde de i linje med liknande kannor som gjordes i Delft. Efter Staffordshire, fanns det fler och fler Lergods började skapa muggarna. Först i England och senare på andra ställen i världen. De är av keramik och dekorerade med färgad glasyr.

Handgjord

Muggar och krus ursprungligen visas handgjorda och karaktärerna hos karaktärerna var fulla av humor. Muggar och krus såldes på mässor. Det var humoristiska soldat siffror, bönder och kända män. De fullständiga siffrorna ofta visas sittande. Senare lämnade siffrorna maskintillverkade och skeppas över hela världen.

Namn

Namnet är troligen härstammar från Toby Jug Toby Fillpot, ett smeknamn för en lokal tung drinker. Boozer vilket återspeglas i en gravyr och en låt som heter Brown Jug. Andra menar namnet Toby är baserad på karaktären av en Yorkshire bonde som kunde dricka stora mängder öl.
Ytterligare andra tycker att han namngavs efter tecknet i farbror Toby Laurence Stern ?? roman Tristam Shandy. Det finns också en teori om att namnet härstammar från Low Toby, ett namn för en rånare. Vi vet bara inte.

Figur

Toby Jug är ganska siffra, ofta män, men det finns också kvinnliga Toby Jugs. Figuren är klädd i stil med den 18: e-talet: en lång bonjour, tricorn hatt, knälånga byxor, väst och kravatt. Han brukar avbildas som en ganska berusad karaktär med en stor kanna öl eller ett glas i handen. Ibland håller han ett rör eller snusdosa. Det är en livsnjutare med en stor nick till den busiga attityd. Det finns olika typer gjorda: öl drinker, det tabaksnuiver, den kvinnliga tabakssnuiver, jolly franska, Martha Gunn ?? en mycket eftertraktad kvinnliga Toby Jug, baserad på en kvinna som har bott i Brighton ?? den berusade Parson, sjöman, esquire, den tunna människan och mannen som lyfter glaset.
Den tricorn hatt bildar en pip. Burken har ofta ett avtagbart lock och den bakre är ett handtag bifogas.

Grov

Oavsett inspiration krukmakaren är i allmänhet, Toby Jugs är grova siffror. De njuter förbjudna frukten och njut av stimulantia som tobak och alkohol. Många av siffrorna visar också hur svårt det kan vara livs. Till exempel, figurerna har smittkoppor, fläckar och saknade tänder.

Samlare

De verkliga samlare är galen om kopior som i den 18: e-talet till mitten av 19-talet. Det fanns många keramiker som med stor skicklighet och känsla för detaljer i modellering och målar Toby kannor bildar gåvor. Några av de finaste tidiga burkar tillverkades i Staffordshire krukmakerier i England av Ralph Wood, Whieldon, Walton, Astbury och andra. Deras Toby Jugs gör idag höga priserna på antikmarknad. De är ganska ovanliga.
Från mitten av 19-talet, har ny teknik introducerades och kom massproduktion. Från denna period återfinns Toby Jugs. Det blev också samlarobjekt.

Jug och mugg

Det finns också många intressanta ansikten som skapats som muggar. Dessa är tecken tillbringare. Den vackraste charater Jugs var som Toby Kannor i Stafforshire och tillverkad av Doulton. Huvudena var ofta igenkännbara siffror eller karikatyrer. Det finns Kannor och rånar. En Jug är en burk som kan doneras och rånar är en mugg som kan drickas.
Toby Jug Museum
I Amerika, en Toby Jug museum med den största samlingen av Toby Kannor i världen.
American Toby Jug Museum
910 Chicago Avenue
Evanston, Illinois 60 202
(0)
(0)
Tidigare artikel Uggs ren, hur gör man det?
Nästa artikel Orange och VM 2010

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha