Tändstift, underhåll av en Subaru

Ingelöf Wahlgren Februari 29, 2016 Auto 16 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tändstiftet är en komponent i tändsystemet i en bränslemotor. Tändstiftet tillhandahåller en elektrisk gnista som lämnar av kontrollerad antända bränsle-luftblandningen i cylindern, i sin tur, för att generera som drivkraft. En tändstifts slitage och då och då de måste bytas ut, kan utföra ett jobb som du fina själv. Kul att göra och det räddade någonting om rättegångskostnaderna bilen. Tändstift är i genomsnitt trettio tusen kilometer kontrolleras, dock märker man att motorn inte går så smidigt eller mindre slät på gasspjälls reagerar kan inte skada att titta igen på tändstiften.  Den beskrivna metoden är anpassad till tekniken för Subaru, eftersom dessa bilar på några få undantag, är utrustade med en boxermotor är tändstiften något för att uppnå en segare plats än exempelvis en motor med cylindrar i rad eller V-form . Ersättningen av tändstiftet själv fungerar och, om samma är att använda denna förklaring delvis fina för alla fordon som använder sig av en eller flera tändstift. Var försiktig när du byter ut att alla tändstift installerade i motorn har samma grad av värme.

Beredningen

Tändstift Byt ut din bästa när motorn är kall, när motorn är varm, iväg metall och är tändstiften för hårt. Dessutom gör det inte riktigt bekväm med värme nära dina händer. För att nå tändstiften rätt sätt, är det användbart att skapa mer arbetsyta, antingen genom att ta bort behållaren för vindrutan och luftfiltret. Dessutom kan batteriet fortfarande tas bort, kommer endast batterikonsol nötter fortfarande sitta ner för att lossa fastnat och bryta. På grund av läget för tändstiften på sidan ?? ?? hos motorn, är användningen av en traditionell tändstiftsnyckel inte riktigt bekvämt. Handtaget är lite för kort, och utrymmet mellan ventilkåpan och chassi ger lite utrymme att sätta makt.
Verktyg
  • Stor skallra
  • Förlängning
  • Spark Plug; Ser ut som en vanlig lång lock men inuti en gummiring som klämmer på tändstiftet.
  • Stålrör eller något.
  • Skiftnycklar olika storlekar

State of the tändstift

Begagnade tändstift är smutsiga, men föroreningsnivåerna kommer att ge dig användbar information om tillståndet hos motorn och om det skulle vara bättre att gå en annan typ av tändstift att använda.
normala
sotavlagringar
oljefyndigheter
Överhettning
Normal
En tändstiftet med en brun till gråaktiga insättningar och lätt elektrodförslitning visar att tändstiftet är rätt värmetal och används normalt. Så länge som den punkt ännu inte är sliten sfärisk, är det fortfarande inte är nödvändigt att ersätta den. Ta bort avlagringar med en fin stålborste är tillräckligt att använda tändstiftet.
Kol Attack
Ofta vid låga hastigheter i stadskörning, svag tändning, alltför rik bränsleblandning eller ett smutsigt luftfilter ger en torr dammliknande avlagringar på tändstiftet. I många städer är tillrådligt att använda tändstift med högre värmetal.
Olja Attack
Våt svart inlåningen är en följd av för mycket oljeförsörjningen i förbränningskammaren. Möjliga orsaker till detta är slitna kolvringar och kolvar eller överdriven spel mellan ventilstyrningar och stjäla. Ser du någon förbättring efter reparation, använd tändstift med högre värmetal.
Överhettning
Om isolatorn har en vit eller ljusgrå färg med svarta eller grå bruna fläckar och blåaktig brända elektroder, är detta ett tecken på överhettning. Det kan också ha en felaktig justering av antändning av tändstiftet kan vara lös. Ett felaktigt val av bränsle eller för varmt tändstift kan också orsaka detta tillstånd av tändstiftet. Det är lämpligt att använda tändstift med lägre värmeinställning.

Demontering

Tank och luftfilter
Först skapar lossa jordkabeln från batteriet när underhåll av bilen, förhindrar en möjlig kortslutning under arbetet med att motorn och personskador. Att skapa arbetsutrymme och luftfilter avlägsnas från spolarbehållaren. På toppen av reservoaren finns två bultar, skruva. Dra långsamt upp behållaren, rengör kontakten på pumpen och ta bort slangen från nippel på pumpen. Bilen har också en torkare på de bakre och / eller strålkastarrengöring, sedan dra ut pluggarna och slangar av dessa pumpar. Vissa vätskan rinna av det, sätta behållaren med pumparna så högt som möjligt eller koppla bröstvårtorna. De två halvorna av luftlådan ned med klämmor, de klickar alla fyra öppna. Den övre halvan är med fyra skruvar kopplade till sugröret, dra åt skruvarna och samla de båda konsolerna med svetsade muttrarna på insidan. Placera den övre halvan av luftlådan åt sidan och ta panelfiltret. Undersidan är fäst med två bultar på chassit, skruva och ta bort behållaren från den sidan uppåt. Den andra sidan är en bit av röret gled försvinna under stänkskärm, med ett visst tryck, filtret bortsett från detta rör. Förklarar också den nedre halvan av tanken på slutet.
OBS! Mellan insugningsröret och luftfilterboxen har en gummiring monterad i ett spår. Detta gummi är lös där, hålla det väl eftersom detta gummi ger en lufttät anslutning.
Tändstift lösa
Ta bort tändkabeln från tändstiftet genom att dra locket som sitter på kontakten, inte i själva kabeln. Har bilen istället för tändkablarna spole på tändstift ?? en ??, sedan dra åt bulten på tändspolen och dra hela spolen från tändstiftet. Om detta är svårt i samband med ett ramorgan som är i vägen, dra ut kontakten ur tändspolen och vända spolen tills du får tillräckligt slack att ta bort den.
Sätt förlängningen av spärr på tändstiftet och placera den längs tändstiftet, göra det för hand så att du kan känna hur locket klämmer runt tändstiftet. Placera spärr av stången och dra åt tändstiftet moturs. Om detta misslyckas, satte med viss kraft, då du förlänga handtaget på spärr med ett stålrör eller något. När du förlorar kontrollera skicket på tändstiftet och om du vill fortsätta använda.

Mount

Dra åt tändstiften
Tryck tändstiftet i tändstifts med förlängning och placera den för hand i cylinderhuvudet. Dra åt tändstiftet försiktigt medurs för att inte skada tråd, bör detta gå utan ansträngning. När du har lagt all kraft i början, är tändstiftet skev, sluta omedelbart och försök igen. När den manuella åtstramning kommer inte längre du vrider tändningen den sista biten med spärr, använd inte förlängningsröret och inte lägga för mycket kraft, sitter fast.
Tank och luftfilter
Håll behållaren ovanför den plats där det hör hemma och koppla slangar och kopplingar. Vid botten av behållaren finns det ett utsprång, som faller i en urtagning av chassit. Tryckreservoar och dra åt de två skruvarna. Den nedre delen av luftlådan först glida över röret vid stänkskärmen och fast kvar. Dra sedan åt de två bultarna i chassit för att låsa behållaren. Den övre delen är fäst till sugröret med fyra skruvar, att se till att gummiringen lämnas på plats för en god tätning. Placera panelfiltret och stänga behållaren med fyra terminaler. Titta noga alla anslutningar mellan sugröret efter, finns det ibland en orm kommer att drivas med resultatet att motorn inte startar eller eller mycket dåligt kör. Anslut jordkabeln till batteriet igen och köra fordonet.
luftburk & tank
tändhatten
skallra
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha