Titta på stjärnorna

Astronomi är en mycket gammal vetenskap. De observationsmetoder från förr var enkel och nödvändig. Traditionellt var det sjöfart faktiskt navigeras på positionen av stjärnorna. Idag astronomi för det mesta drivs med högteknologisk utrustning och hålla astrofysiker och andra forskare är engagerade i en rad frågor, från de minsta byggstenarna i universum att upptäcka asteroider, som kan vara en fara för jorden med tiden . Med blotta ögat eller kikare på tydliga, mörka nätter många fenomen som kan observeras på himlavalvet. Naturligtvis stjärnorna men också planeter och många andra himlafenomen, såsom norrsken ... och med lite tur kanske ett UFO.

Innehåll

  • Ljusast stjärna
  • Moving konstellationer
  • Astrologi
  • Symtom himlen med blotta ögat
  • Vintergatan

Ljusast stjärna

På en klar dag kan vi se många prickar på natten himlavalvet. Många tycker denna kosmiska glittrande ljusshow hisnande vackra och majestätiska. En ljusshow består mestadels av stjärnor eller heta bollar av gas och några planeter i vårt solsystem. Fascinerande är att ingen stjärna i ljusstyrka är densamma. Även avståndet mellan tusentals synliga stjärnor är ömsesidig utan två stjärnor likadana. Starlight faller på vår näthinna, i många fall varit i tusentals år går. Och många stjärnor har "släckt" medan vi fortfarande ser sitt ljus. I denna uppenbara kaos av ljuspunkter blå och röda stjärnor är synliga. Färgen beror på temperaturen av en stjärna. En varm stjärna kan ha en yttemperatur på 50 tusen ° C och är blå till färgen. En gul-vit stjärna är mindre varmt, cirka 10 000 ºC. De röda eller orange stjärnor är "kallaste". Den ljusaste ljus prick i norra himlen är naturligtvis Sirius i stjärnbilden Canis Major. Denna stjärna twinkles nära Orion konstellation, och särskilt på vintern för att se mycket bra. Dessutom Hundstjärnan i astronomisk bemärkelse, relativt nära jorden.
Kometen McNaught över Kapstaden 2007

Moving konstellationer

Den stjärnklara himlen verkar vid första anblicken kaos. Tidigare astronomer orientera i sammelsurium av ljusa fläckar av stjärnor separata grupper. De grupper ?? 88 totalt ?? de kallade konstellationer. På natten det verkar sky roterar. Alla konstellationer som Orion och Karlavagnen, flyttar från öst till väst. Det verkar som om konstellationer som solen "uppgång" igen och "genomgår" jorden roterar kring sin axel. Solen, månen och planeterna rör sig längs ekliptikan mot bakgrund av de fasta stjärnor, som verkar inte ändra läge i förhållande till varandra, åtminstone inte i en eller flera nätter. Deras ståndpunkt verkar fast, eftersom deras ställning efter tiotusentals år kommer att ha förändrats endast märkbar.

Astrologi

Parallellt med astrologi astronomi alltid var orolig med det möjliga sambandet mellan öde och placeringen av stjärnor och planeter. Det kallades också astrologi och nu anses av många som en vidskepelse. Astrologi här är värt ett särskilt omnämnande eftersom det var i äldre tider som astronomi var en ansedd vetenskap, Hippokrates vittne ?? grundaren av västerländsk medicin ?? som säger ?? Ingen läkare kan göra en korrekt diagnos utan astrologi ??. Detaljerad information om detta i påverkan av stjärnor och planeter i sjukdom och hälsa.

Symtom himlen med blotta ögat

De som bor på landsbygden, ser ut att av uppenbara skäl fler stjärnor. Ljusföroreningar och smog av urbanisering play natur men också entusiastiska stjärntydarna allt mer problematisk. Lugnt tittar i en vilstol hemma på gräsmattan eller i det öppna fältet, men vi kan se många stjärnor, men det kommer att bli svårt att observera fascinerande Vintergatan, som en bredbands stjärnor piercing himlen. Med kikare eller teleskop stjärnorna världen är betydligt mer detaljerad. Det finns gott om himmelska fenomen som är synliga för blotta ögat. Vi behöver inte gå till de mörkaste platserna i Nederländerna. Bortsett från stjärnorna och månen vi ser på de nattliga Firmament många fascinerande fenomen.
Galaxy
Med lite tur ser vi denna spiral arm av vår galax som en ljusstark stjärna band ovanför våra huvuden. Vi tar bara en bråkdel av de kluster där i form av en luddig vitt band, därav namnet.
Constellations
Såsom Stora och Lilla björn. Den mest imponerande konstellationen är Orion. De tre ljusa stjärnor som bildar en rak linje, kallas "bälte Orion." Den röda stjärnan Betelgeuse och blåvitt Rigel del av denna konstellation.
Orionnebulosan Galaxies
Speciellt med kikare eller teleskop till exempel, Plejaderna och Andromedagalaxen synliga. Den senare dimma med blotta ögat som en suddig lapp i konstellationen Andromeda. Dessutom är denna nebulosa närmast Vintergatan.
Kometer
Kometer bestående av glass, damm och sten. De förvandlas till en långsträckt bana runt solen. Nära solen börjar indunstningsprocessen, med en lång svans som skapar miljontals kilometer långa. De flesta kometer är synliga endast genom ett teleskop.
Meteorer
Meteoriter kan vara så liten som ett dammkorn, men också har en diameter på flera kilometer. Dessa partiklar brinna upp i atmosfären och andra rymdskrot. De börjar lysa, även kallade "shooting stars". Återstoden av meteor som når jorden det kallas meteoriter, såsom järn och sten meteoriter.
Meteoric dusch
Ibland meteoriter resterna av sönderdelade kometer. Så snart jorden korsar vägen, kan vi se det skrot såsom brännmeteor i atmosfären. Perseiderna är en sådan dusch av stjärnor, synliga mellan slutet av juli och mitten av augusti.
Zodiakalljuset
Detta fenomen orsakas av solljus, som reflekteras av dammpartiklar i rummet. Dock zodiakalljuset bäst ses runt ekvatorn.
Northern Lights Aurora
Både synlig på norra halvklotet och södra halvklotet. Det sker genom sol partiklar eller elektriskt laddade protoner och elektroner, som kolliderar med partiklar i atmosfären. Detaljerad information om obegripligt i den vackra norrsken.
Halo runt månen
Denna lysande cirkel runt månen är ett resultat av iskristaller i de övre luftlagren i atmosfären. Ofta månen ännu flera ringar, ibland till och med har en regnbåge.
Satelliter De lockar varje kväll längs himlen. Snabbrörliga ljuspunkter försvinner plötsligt i skuggan av jorden. Med lite tur kan vi också se ISS visas som en mycket ljusstark stjärna. Rymdstationen körs i ungefär en halv timme från väst till öst, cirklade jorden.
UFOs
Som ofta titta på blinkande stjärnor himlen, är mer sannolikt att hamna där för att se. Även i dagsljus. Varje dag dussintals rapporteras för övrigt.
Vintergatan

Vintergatan

Galaxen varav vårt solsystem är en del består av en spiral skiva av stjärnor och damm högar. Solen är bara en liten stjärna bland miljarder stjärnor i Vintergatan. Den närmaste stjärnan till vår Sun är Proxima Centauri är, vid 4,3 ljusår. Vintergatan har en diameter på 100 miljoner ljusår. Rotationshastigheten ökar från insidan till utsidan och försvagas vid ändarna av spolarna sedan av igen. Vår sol roterar i 240 miljoner år med en hastighet av 250 kilometer per sekund i mitten av vår galax. Blickar på stjärnorna på himlavalvet blir ännu mer fascinerande när vi får ovanstående nummer på oss att agera och även inse att vagga livet på jorden kan ligga i de vidsträckta enligt de senaste vetenskapliga insikter.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha