Tisdags kvinnor måfå Monika Peetz

Tisdags kvinnor måfå ?? Landet av fem flickvänner kärlek fortsätter där historien om sju dagar utan ?? Tuesday kvinnorna går avgiftning kvar. Köln flickvän Kiki tar detta nya initiativ att dra tillbaka med make och toddler dotter från det hektiska stadslivet och ett bed and breakfast att starta i det forna DDR. Om konverteringen inte kommer runt i tid, sköt henne i Köln fyra återstående vänner att hjälpa till. Tisdags kvinnor måfå är den tredje romanen i Amsterdambaserade tyske författaren Monika Peetz som debuterade med romanen tisdags kvinnor. Precis som den första uppföljaren Sju dagar utan ?? Tisdag kvinnorna går detox gör detta andra droppe under samma fem vänner från Köln. Berättelsen i denna roman är skriven igen, omväxlande ur Kiki, Eva, Caroline, Estelle och Judith. Som på tidigare resor till tisdag kvinnor tar vänner även denna gång, var och en med sina egna problem: sorg, relationsproblem, paranoia efter påtryckningar, hot och ekonomiska bekymmer. Ankomsten av en man i deras närhet, de ömsesidiga relationerna på prov.
De som inte har läst romanen, gör kanske klokt att inte läsa dem alla i denna sammanfattning ??

Tisdags kvinnor

Tisdags kvinnor är de fem flickvänner Eva, Judith, Caroline, Estelle och Kiki som ser varandra varje första tisdagen i månaden på den franska restaurangen Le Jardin Luc. Dessutom går de en gång om året för ett par dagar reser. I år, de reser till landet Birkow i Mecklenburg-Vorpommern i före detta DDR. Minst Caroline, Estelle, och Judith Eve eftersom Kikis där i månader, arbetar en gammal skola som konverterar till en säng och frukost. Alla hade lovat de fem vänner på dagen för Kiki ?? s drag tillsammans att allt skulle stanna med det, men allt hade blivit bara annorlunda. Kiki var inte den enda frånvarande på den första tisdagskvällen av de kommande månaderna. Judith var under de senaste månaderna ofta varit enda på första tisdagen i månaden. Caroline kallades till en spektakulär kidnappning fall som extra försvarare, var Estelle dag och natt i ryggen för att hjälpa sin man som trött och det var ett tag tystare att göra, och Eva var tvungen att hålla alla bollar i luften samtidigt. Så de bestämde sig omedelbart och utan tvekan att deras årliga resa skulle gå till Birkow att bistå och ge råd Kiki, men det tog ett halvår för att hitta ett datum de kunde alla. Tre veckor före den officiella invigningen de anländer beväpnade med allehanda verktyg till Sandkrugschule som då såg mer ut som en övergiven ruin än en säng och frukost. I rummen, är det fortfarande ett kaos, och där köksträdgården för ekologiska grönsaker planeras ett gapande hål. Detta lovar omedelbart att bli en helt annan resa än pilgrimsfärden som var framför allt en hyllning till den avlidne make Judith och detox vecka som främst dominerades av Eva ?? s sökande efter sin far. Men vad har förblivit densamma är att den här gången alla har fört sina egna problem igen.

Kiki

Under pilgrimsfärden Kiki blir gravid dotter Greta och sedan dess har hon delar med Max Thalberg inte bara säng, bord, hushåll utan också många ekonomiska bekymmer. I tisdag kvinnor måfå Kiki nog eviga parkeringsproblem, buller från byggnadsarbete och ökad luftföroreningar. Därför bestämmer hon sig för att arbeta med Max och nu två-åriga Greta att byta sin hemstad för landsbygden. Kiki har sjunkit i en övergiven skola med en romantisk torn och hon vet precis vad hon vill göra det: ett bed and breakfast för stressade stadsbor som sig själv och sina vänner. Tyvärr, hennes pengar problem på landsbygden är inte över och kunde inte Kiki runt det: hon behöver hjälp av sina fyra väninnor Köln att förverkliga öppnandet av hennes säng och frukost.

Eve

Eva kombinerar hennes upptagen hushåll man och fyra tonåriga barn med ett jobb som läkare hade hon plockat upp igen efter pilgrimsfärden. Förutom att hitta sin far vill Eve till slutet av sitt liv ändå göra en resa till Amazonas och än en gång sin kärlek. Efter en missad chans att bli kär och hitta sin far, är Eva i tisdags kvinnor slumpmässigt offer för stress och efter att de undkommit döden snävt, är hon i Birkow offer för sin egen medelåldern krisen och de vågade gamble att känna igen hur det är att vara kär.

Caroline

Caroline ligger bredvid mamma till två vuxna barn speciellt kända brottmålsadvokat som ofta släppa taget för hennes privatliv hennes arbete. Efter en och misslyckat äktenskap med läkare Philipp och en misslyckad relation med fadern till en vän till en av hennes barn Caroline är i tisdags kvinnor slumpmässigt igen under inflytande av en man som hon från början tror att håret threatener beror och en misstänkt i hennes spektakulära kidnappning fall. Från denna mans liv från henne och de andra kvinnorna gör första tisdagen ganska svårt, de får se en helt annan sida efter en viss tid och så är det slutliga resultatet av målet om bortförandet.

Estelle

Den andra hustrun till en förmögen och framgångsrik apotekare vars barn hon var närvarande vid bröllopet är Estelle helt används för att leva ett liv i lyx som de spenderar pengar maken till olika välgörenhetsorganisationer. I tisdag kvinnor måfå Estelle upplever rädsla för att bli gammal som hennes make utmattad hans verksamhet som delvis och tillfälliga överföringar till hans son Alexander och sig själv, och därmed välgörenhet, mer eller mindre av hennes styvbarn dottern Sabine hamna i skymundan. Estelle hitta emellertid sig för ung för att försvinna alla väntar på att dö medan hon slår tillbaka och hjälp kommer från oväntade källor.

Judith

Judith har sett många förändringar i sitt liv. Hon har sitt jobb som sekreterare bytas ut mot den av en servitris på Luc Le Jardin och hennes olyckliga äktenskap med Kai i en kort och lyckligt äktenskap med den numera avlidne Arne från en obotlig sjukdom. En pilgrimsfärd för att hedra honom och en affär med Caroline ?? s ex Judith Philipp senare efter mycket trial and error, med och utan hjälp av sina vänner, men alltid med det av Luc, gjorde hennes liv mening igen, men det verkar även fortfarande något tråkigt och meningslöst i jämförelse med de av hennes vänner. I tisdagens kvinnor måfå kommer sakta något nytt i hennes väg: ett jobb som en kortläsare, som inte bara hennes framtid utan även av andra vänner, och då i synnerhet de av Kiki förändras.

Tisdags kvinnor måfå

De fem vänner redan känner varandra i nästan 20 år och alla år de möter varje första tisdagen i månaden på den franska restaurangen Le Jardin Luc, vilket är anledningen till namnet gav dem kvinnor tisdag. Inledningsvis hade de ingenting gemensamt än sina egna skäl att lära sig vid Institut Français i Köln franska. Under årens lopp har de blivit nära vänner klubb som både stormar och katastrofer som en pilgrimsfärd till Lourdes och en sökning efter Eva ?? far överlevde på ett spa. Deras vänskap har vid upprepade tillfällen visat sig vara stark nog, även om de inte kunde alltid genom en dörr tillsammans.
När Kiki bestämmer sig för att byta sitt hektiska liv i Köln i den lugna Birkow på landsbygden i före detta DDR, de släpar efter tisdags kvinnor erbjuda sin hjälp. Boken börjar med drag som de fem vänner överens om att trots Kiki ?? s lämnar allt att förbli densamma. Estelle, Judith, Eva och Caroline kommer att möta bara varje första tisdagen i månaden fortsatte att träffas på Le Jardin. Men mycket snabbt verkar falla tisdag kvinnor sönder på grund Eve är helt absorberad av sin dubbla roll som hemmafru och läkare, är Caroline bifogas som en förespråkare dras in i en spektakulär kidnappning fall och Estelle ?? liv domineras av hennes uttröttade förlorade man. Bara den dagliga verksamheten i Judith tillräckligt med tid att rensa varje första tisdagen.
En gång i Kirkow Kiki visar att inte alla hennes problem i Köln har kunnat lämna. Den gamla skolbyggnaden som bör fungera som ett bed and breakfast för stressade stadsbor och semesterboende för utsatta barn är inte mer än en sönderfallande ruin. Tre veckor före den officiella invigningen Kiki kan inte längre ignorera det: de kan inte hantera ensam. I rummen, är det fortfarande en och alla kaos, och där köksträdgård planeras för ekologiska grönsaker, en gapande stort hål. Det finns bara en lösning: att hjälpa till att vända på tisdag kvinnor. Samtidigt, nästan alla hennes vänner som sväljs av sina egna problem redan prickning som ?? ett halvt år som arbetar på ett datum när de skulle resa tillsammans till Birkow. Den ?? hjälp ?? SMS Kiki var slutspurten hon behövde för att effektivt ta itu med bilen till Mecklenburg-Vorpommern.
Efter en timeout Estelle fattade ställningen vid sidan av sin make Arthur, Caroline flydde från de hot som hon var tvungen att göra försvaret i kidnappningen fallet och Eva efter en nära-döden-upplevelse ?? ?? och ett gräl med sin make anslöt sig något sent, sätta Caroline, Estelle, Judith och Eva Caroline ?? s jeep på väg mot före detta DDR. Resan går inte helt smidigt eftersom de har otur under en flyktväg på grund av en anhängare som misstänks vara samma person som den som hotar Caroline. Tillfällighet, han är också den som hjälper kvinnor tisdag på vägen igen. Relativt sent de anländer till Kiki ?? s framtida bed and breakfast. Med framtiden är ingen överdrift. Den gamla skolan visar el fungerade inte och taket, delvis som en följd av stormen Luke läckan på flera ställen. Dessutom fyra vänner är en gång i mitten av hjulspår där äktenskapet av Kiki och Max på den tiden fel. Hjälp tisdagen kvinnor kommer att vara något annat än en lyx ??
Pengarna oroar Kiki och Max är verkligen inte försvunnit efter att de lämnat Köln. Faktum är att dessa visas en gång i Birkow även förvärras snabbt. Omvandlingen av den tidigare skolan till ett bed and breakfast verkar vara en tidskrävande och kostsamt projekt. Det måste bytas mycket och renoverade och nu också gå det finns många timmars arbete som skall utföras i företaget butik och bensinstation finns redan, särskilt barnvakt tekniska eller någon hjälp från konstnären Ingrid. Medan det finns ingen inkomst kan genereras ännu, pålning utgifterna i allt högre grad vänder sig till. Kiki och Max sitta upp till halsen i skuld, om de vill acceptera deras entreprenör Bruno Schwarzer några nya jobb medan de sista jobben förblir obetalda. För att få pengar måste Max nästan ständigt till staden för en design jobb, och Kiki är ?? s hopp mer fokuserad på Estelle dessa utsatta barn kommer att lämna genom en av hennes välgörenhetsorganisationer under en viss tid varje år i bed and breakfast bo. Halvvägs genom vistelsen av kvinnorna i tisdag Birkow verkar främst Judith ?? s gåva som en dörr kortläsare huruvida ekonomiskt stöd, och detta bevisar slutligen av största vikt att rädda bed and breakfast.
Caroline är fast övertygad om att Thomas Steiner, killen på väg till Birkow jagade och hjälpte mannen hotade henne. Och denna idé lämnar henne inte längre lösa när samma Thomas Steiner, dagen efter deras ankomst verkar vara en gäst i fiskarens hydda på bed and breakfast. Hennes stanna länge nypor Caroline över bakåt för att avslöja honom. Å ena sidan kallar hon för att söka efter hjälp från hennes praktikant Nora och för det andra att de kommer att äga forskning genom mer än en gång sin fiskestuga och utsätta honom till svår korsförhör, både under gemensamma operationer i bed and breakfast som i en på en möten och resor för två. När Caroline erkänner slutligen att Thomas Steiner är en helt annan människa än hon älskade honom, beklagade hon men det verkar vara för sent att rätta till detta.
Eva blir snart efter ankomsten en olycka där hon stukade sin vrist och orsakar dem dömts till vila. Denna obligatoriska sit fortfarande ger sin tid att tänka på hennes relation med Frido och hennes önskan att känna igen spänningen att falla i kärlek, första dagen och att göra rätt val. Eva känns oerhört attraherad av Thomas Steiner och snart han är föremål för hennes drömmar och fantasier. Hon tillbringar mycket tid med honom, mindre av en slump och slump. Vid det här laget att sätta vad de inte hade vågat under pilgrimsfärden, dricker hon själv mod och kysser dem Thomas Steiner. Tyvärr den föreslagna äventyr slutar också med denna kyss och här börjar en potentiell kris i äktenskapet efter att hon Frido allt har erkänt ärligt.
Estelle har inte bara stora svårigheter att anpassa sig till något annat än en lyxig vistelse, de också kommer snart att upptäcka att omfattningen av Sabine hår åt sidan kommer att driva sin påverkar inte bara känslomässigt, utan även ekonomiskt. Framtiden och framgången av hennes kärlek, och därmed samtidigt också bed and breakfast, äventyras om det lösa de mycket material som behövs på byggmarknaden deras kreditkort verkar vara blockerade. I slutet av vistelsen Nora kommer med häpnadsväckande nyheten om den verkliga identiteten på Thomas Steiner och hon visar sig följas dem. Spara sin ställning, hennes välgörenhetsprojekt och bed and breakfast sedan plötsligt ligga i händerna på den respekt som Judith har byggt upp bland byborna i Birkow och vad det Max och Alexander har gemensamt.
Judith ser ut att bli ett med minst problem under vistelsen av kvinnorna i Birkow tisdag. Men när hon och Caroline, Estelle och Eva gör allt för att Kiki ?? s finansiella problem förblir chefen och vad man ska göra av bed and breakfast, få ett antal bybor Birkow bakom sin nya talang som en kortläsare. Tillfällighet, byborna som är mest intresserade av vad korten berätta om sin framtid, även de som har en viktig röst i den ekonomiska situationen för Kiki och framtiden för bed and breakfast. Det börjar med konto meekrijgen av artiklarna på byggmarknaden, men slutar mycket större.
Boken avslutas med en stor festlig sammankomst i Sandkrugschule. Precis som för några decennier sedan, den gamla skolan ?? platsen vara ?? när det gäller insamling av byborna Birkow. Här det föregås av en annan. På höjden av Kiki ?? finansiella behov endast vinna bowling turnering var framtiden för bed and breakfast ändå spara, men ingen av de fem vänner vann slaget vid Bruno Steiner; en blombukett som ett tröstpris för Judith var det enda hon uithaalden, även gick till lagpris i form av en kryssning på näsan över. Men strax efter prisutdelningen visade Bruno ?? fru Peggy vara så imponerad av Judith som en kortläsare en person som hon och hennes kolleger bybor som var de andra byborna har hittills fått priset av bowlingturneringen till Kiki ?? händer till bed and breakfast. Tillåter Peggy ?? s ex Rico betalt för att reparera taket och banar väg för ytterligare färdigställande och inredning av bed and breakfast. Kiki är kvar, nöjd med sin framtid med Max, Greta och deras bed and breakfast. Peggy skild från Bruno Schwarzer och tar tag i hennes relation med barndomskärlek Rico igen. De fyra vänner gå tillbaka hem. Estelle går med Arthur på väg att njuta av sin andra ungdom, Caroline löser bortförandet frågan vidare och lämna försvaret av de anklagade däri, Eva går till konfrontationen med Frido och komma med honom till en tillfredsställande lösning och Judith ?? s jobb som en kortläsare gör henne mycket regelbundet Birkow resor.

Monika Peetz

Monika Peez, författare till tisdag Kvinnor måfå, Monika bor i Amsterdam, men föddes 1963 i Tyskland. Hon studerade där germanska, kommunikationsvetenskap och filosofi vid universitetet i München. Innan många år vid Bayerische Rundfunk redaktör ansvarig för Tatort, arbetade hon på ett bokförlag och reklambyrå var 1998, började hon som manusförfattare för film och under tiden flyttade hon till Nederländerna. Hennes debutroman tisdag kvinnor och efterträdaren Sju dagar utan ?? Tisdag kvinnorna går detox ske redan filmat och filmning av tisdag Kvinnor hö och gräs kommer förmodligen inte att vänta på sig.

Omdömen

Den första romanen av tisdag Kvinnor bedömdes som en stor bok med bra bebyggda spänningar och djupt utarbetade, specialtecken och den andra romanen Sju dagar utan märktes som en ironisk titt på hur komplicerade kvinnor faktiskt göra en levande. Två ibland lustiga romaner tredje roman tisdag kvinnor slumpmässigt gick tidigare. Släta dialoger funktioner som de två första berättelserna också denna historia. En historia som är något jämförbart med Sophie matlagning Club King Quilt Club Jennifer Chiaverini, men mer tyska i atmosfären.
Tisdags kvinnor höft är en humoristisk roman, främst skriven i tredje person, med en berättelse om hopp, besvikelser och sorg, men framför allt om vänskap. Det kan ses som en korsning mellan desperat hemmafruar och Gooische kvinnor, men med mer innehåll och en trovärdig berättelse. Det finns en bra tomt med en spänning som är aldrig riktigt dramatisk.
Kommer ut ur boken med tisdag Kvinnor måfå utgivare Artemis har en Facebook tillägnat till handling här: tillsammans med vänner är en underbar weekend getaway vid ett bed and breakfast för att vinna. Dessutom Monika Peetz har ett antal värvningar hölls i olika nederländska bokhandlar.

En fjärde bok om tisdag kvinnor: krävs

Romanen är lätt att läsa och är lämplig för en bred kvinnlig publik. Den är lämplig för att sova för att läsa, eftersom sektionerna inte långa och vid slutet av varje avsnitt är ett slags hålla cliffhanger fängslade läsaren. För detta cliffhanger, är boken också lämplig att läsa det i ett andetag och nästa bok på tisdagen kvinnor som önskas av många läsare. För vem vill inte veta vad dessa fem vänner kommer att uppleva mer?
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha