Tips från getingar

Lillibeth Hansson Februari 27, 2016 Natur 219 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du är på semester med familjen och sitta utanför för att äta. Vädret är härlig. Men sedan en hoppar upp, en annan flygning skriker in i huset, en tredjedel fortfarande så tyst som möjligt. Det finns en geting signaleras. Getingar kan förstöra semester kul söt. Vad kan du göra mot dessa stickande insekter?

Getingfälla

En metod som inte är så vänlig, men det är effektivt, i synnerhet när det gäller getingar olägenhet, gör en geting fälla. Detta är som följer:
  • Skär en plastflaska, såsom en lemonadflaska i hälften. Men ta bort locket.
  • Sätt ett tjockt lager av saft i den nedre delen. Leng detta är inte till volym med vatten.
  • Nu Placera den övre delen av flaskan i sin nedre del, med munstycket pekande nedåt. Så i princip omvända.

Dessa geting fälla fungerar på följande sätt:
Getingarna lockas till den söta doften av ren saft. De går genom öppningen på insidan och hamna i saft, där de simmar för sina liv. De kan inte komma ut och dö en långsam död.
Nackdelen är som lockar geting fälla getingar, på grund av den söta saft. Därför är det starkt rekommenderat att getingen fällan att konvertera från ena änden till bordet så att de lockas till.
Getingar Catchers
Det finns också getingar fiskare till salu över internet. Priset varierar från omkring två till 40 €.

GETINGBO

Den tidigare tips är speciellt en bra idé om du har getingar på semester förra. Men om du har ett getingbo hemma, kan du stänga den bästa biodlaren. Gör detta endast om du verkligen besväras av det: getingar är i själva verket nyttiga djur.
Försök inte att rensa upp i getingbo, eftersom getingar är farliga och aggressiva om de känner sig hotade.
Död ingen geting eller bi nära ett rede för getingar och bin utsöndrar medlare om de känner hörn, som hetsa andra getingar till stickande.

Förhindra bin ?? och getingar huggande

Du kan också göra saker för att undvika att bli stucken. Undvik snabba rörelser i närheten av en geting. Vinka så även med händerna för att jaga bort en geting eller. Insekten känns attackerade och kommer att försvara sig genom att hugga. Drick inte direkt från flaskan eller kan, men först häll det i ett glas. Undvik soptunnorna och övermogen frukt. Akta dig för söta drycker och söta livsmedel, såsom Yoghi, sylt, sirap och saft. Håll den inlåst från getingar.

Skinande klädnad

Getingar dras till ljus kläder, eftersom färgerna gör dem "tänka" av blommor. Vit, grön och ljusbrun är minst attraktiva för getingar.

Skyddskläder

Vilka åtgärder kommer ni att vidta: Bär alltid skyddskläder och täck!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Stenar Brahe
  Like 4   Dislike 0

Getingar inte bara komma ner på godis, men också grillat kött. Så var försiktig om du äter en fläskkotlett. Tips: Placera en nästan gnawed ben från en bit av bordet, så att getingar har något att knapra långsamt. Du har så mycket mindre drabbade.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha