Tips före och efter avlägsnande av visdomständer

Extraktioner av visdomständerna är inte en trevlig händelse, men ofta måste ske eftersom det val- inte korrekt eller andra tänder och skjuter skadad. Ratten är längst i munnen och har ingen viktig funktion. Att tillåta avlägsnande av själva valet skulle orsaka några problem, men sedan finns det några tips som kan göra det lite mer uthärdligt.

För att tillåta borttagning av ratten

En halvtimme innan själva behandlingen sker, kan du ta de bästa två paracetamoltabletter, som redan hjälper mot den kommande smärta. Mat och dryck får ännu, men inte för mycket.

Under behandling

Du kommer att få ett bedövningsmedel, vanligen tre, skölj med vatten och sköljmedel. Tungan, kind och läpp på sidan av att dra ratten måste börja pirra och därefter blivit förlamad, då bedövningen har fungerar. Du får oftast bra förklaring till tandläkaren och de försöker göra dig så bekvämt som möjligt. Det är viktigt att noggrant andas på nerver. Om du är rädd för verktyget är det bäst att blunda och fokusera på andningen. Extraktioner av de övre tänderna går oftast mycket smidigt, de är bland de utvalda som kan orsaka problem. Om det ska borras eller skära, ska du inte uppmärksamma ljudet, men hålla andas i hålen. Försök att vara så tyst som möjligt i och ut för att andas genom näsan, annars riskerar du att du blir yr eller svimmar. Tandläkaren kommer att noga hålla smärta och du måste tydligt, då de kommer att ha något att bedöva. Ibland måste det fästas och sedan får du en kompress över platsen mot blödningen. Detta bör vara ca 15 minuter återstår.

Efter behandling

Det rekommenderas att ligga kvar stilla medan tandläkarstolen gör upp. Om du blir yr, du måste tydligt, du kan återigen ligga ner. Vi kommer att ge tandläkaren ett papper som säger vad man ska göra i vissa fall och ibland ger de anteckningar tillsammans för vissa smärtlindring och munvatten. Du kan plocka upp på det lokala apoteket.
När du kommer hem måste du ligga på soffan med en kall pack mot din kind mot svullnad. Smärtan du fortfarande känner bedövningsmedel. Det är lämpligt att ta smärtstillande medel efter flera timmar, även om anestesi inte utvecklas ännu. Smärtlindringen kan redan agera och skyddar dig från ytterligare smärta. Mat och dryck kan, men du måste vara försiktig med varm mat och inte tugga på den sida där tanden dras. När det finns efterföljande blödningar bör du bita tillbaka på en gasväv och om det håller bör du kontakta din tandläkare.
På kvällen är anestesi fungerar och kan napijnen uppstå. Dessa tjata och ibland kan också orsaka allvarliga stickande. Du måste ta smärtstillande medicin som ordinerats tillstånd eller använda andra piller som. Det är bäst att hålla sig sval och lugn på soffan för att ligga / sitta och distraherande från TV eller läsa en bok, då smärtan försvinner in i bakgrunden. Medan du sover, kan du vara den bästa på andra sidan bör det inte orsaka några problem.
Vanligtvis livsmedel från fast mat är ett problem. Den första natten och nästa morgon du brukar lita på flytande livsmedel som soppa, äppelmos, yoghurt och vaniljsås.
Efter en dag, smärtan redan mycket mindre eller till och med helt. Såret är fortfarande känslig, och du måste vara försiktig med mat och röra med tungan. Känsligheten är fortfarande ett par dagar, men smärtan ska vara eller försvunnit.
Borsta tänderna kan omedelbart, men endast vid såret. Tanden kan vara säker på att det försiktigt rengöras, skölj sedan med en sköljmedel av tandläkare eller vatten med salt. Detta bör vanligtvis två gånger om dagen i tio dagar, och sedan såret läkt tillräckligt, och det måste ge några problem längre.

Vid komplikationer.

När såret är smärtsamt, det är en dålig smak / lukt, eller det fortsätter att blöda bör du omedelbart kontakta din tandläkare. När en tand måste sågas eller var tvungen att skäras ut, kan du hålla något längre ont och smärta kan vara intensiv. Detta kan hålla två dagar, men då måste det vara en mycket mindre. Om så inte är fallet, kontakta din tandläkare.
Ofta går en behandling väl och behaga mycket nästa dag utan smärtlindring genom dagen. Efter en vecka eller två, du inte längre lider av såret.
(0)
(0)

Kommentarer - 4

Yoghurt och vaniljsås är bara inte smart att ta proteinrika livsmedel är en perfekt grund för bakterietillväxt. Ta inte så efter en tand / molar extraktion eller annan oralkirurgi. Dålig information så

Jag har låtit välja vestandkies. Just nu har jag inga klagomål. A. S fredag ​​jag går till Srilanka. Kommer jag nu mer risker i form av bakteriella infektioner., Genom det öppna såret i min mun? Jag ska tvätta min mun med munvatten apotek. Vad mer kan jag göra. Är min oro var obefogad? Hälsningar Johanna

Är det verkligen så smart att ta blodförtunnande medel innan en trek?

Mitt tips är att ta två normala paracetamollen utan kodein. Om detta är inte klart, kan jag fortfarande ändra i artikeln. Oavsett om det verkligen smart att ta blodförtunnande Jag vet inte, jag är inte en tandläkare och dela bara co tips som jag fick / har upplevt under dragning av min egen visdom

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också