Tips för övergång

Cyrillus Brodd Februari 27, 2016 Hälsa 29 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Varje kvinna kommer tidigt eller sent klimakteriet. Vissa kvinnor har liten eller ingen erfarenhet där. Men de flesta kvinnor hindras av fluktuerande östrogen och progesteron nivåer i denna fas av livet. För en del klagomål har att göra något. Det är viktigt att veta att vad som händer i kropp och själ, har att göra med övergången. Det sparar en hel del stress och ångest.

Andlig övergång

Så mycket händer i en kvinnas kropp under klimakteriet att kvinnor ibland inte vet vad träffar dem. De kan bli helt upprörd. Inte sällan är kvinnorna därför angelägna. En varm blixt känner samma sak som rädsla eller panik. Det är inte överraskande eftersom det i båda fallen finns det en adrenalinkick. Många kvinnor är övergångs vilken hypokondriker eftersom de verkar inte veta och lita på den att förlora sina egna kroppar. Det vore bra om kvinnor detta kommer att vara bättre förberedda. Märkligt nog finns det fortfarande mycket mer att göra om pubertet, graviditet och menstruation än om övergången. Många kvinnor vet inte att allt detta runt sin fyrtionde födelsedag få det först. Halvvägs genom fyrtio övergången ofta börjar riktigt bra att komma i drift. Det är också medelåldern som gör en slags andlig övergång initieras till den tredje etappen. En går mer och mer att tänka på den sista fasen av livet. Allt som allt, många kvinnor förlorar sitt grepp om den gamla välbekanta förlorade. De skapar en komplex fysisk och mental process. För att korrekt hantera detta erbjudande är klokt att läsa en hel del om vad övergången innebär hur andra kvinnor hennes erfarenhet och vilka eventuella problem kan vara. En övergång kurator eller gynekolog kan ta bort en hel del osäkerhet och ge bra tips.

Klimakteriet klagomål

Temperaturen center i kvinnans hjärna kan bli störd av gunga hormoner. Detta leder till de kända värmevallningar och nattliga svettningar. Även många kvinnor upplever att känslan av värme och kyla förändringar. Det finns mer extrema fluktuationer och kombinationen av värme - adrenalin gör för obehagliga känslor. Dessa är per definition de symptom som kan behandlas med hormonterapi. Hormoner kan användas säkert över ett antal år. De kan vara en hjälpande hand för att underlätta övergången något våldsamt, men inga mirakel bör förväntas. För de senaste nyheterna om hormon användning kan ställas under NVOG webbplats eller den webbplats som skapats av specialister kvinna inde övergång
Det är också klokt att undvika att använda för mycket alkohol. Dessutom kan dricka varmt kaffe eller te göra problemet värre. Kall afdouchen gör ibland hjälpa och simma några varv i början av dagen rekommenderas också.

Sömn

Många kvinnor märker de första symptomen på klimakteriet, eftersom de sover sämre. De sover lättare, är oftare vaken eller morgonen vaknar upp mycket tidigare än vanligt. Detta är mycket irriterande. Kvinnor kommer att känna sig trött, energiladdning och misshandlad av ledningen. Ibland hjälper det att ibland ta en kort tupplur. Även gång, kan cykling eller simning hjälpa. Du kan också välja melatonin. Kroppen Tyget finns i många varianter på apoteket. Den kan användas på lång sikt och är inte beroendeframkallande. Om det gör ingenting, kan det vara klokt att använda en sömntablett ibland. Måste tydligt vara klokt här för att ta itu med.

Näring

En kropp i övergången är hårt arbete. En bra kost är viktigt. Eftersom blodsockernivån kan variera något, är det rekommenderat att äta bra fördelade över dagen. Det börjar med en bra frukost. Vem har liten aptit och illamående kan välja yoghurt eller keso med lite frukt, granola och en tesked linfrö. Dessutom bör kvinnor i denna fas väljer massor av frukt, grönsaker och lättsmält kött. Som tillägg till fiskoljekapslar, D-vitamin och magnesium vara till hjälp.

Sporen

Med stormen hormoner i kroppen finns det en stor känsla av rastlöshet, brist på energi, apati, depression och ångest förekommer. Alla de ytterligare incitament som kommer som arbete eller vård tryck, buller och ljus, extrem värme eller kyla, och känslomässiga frågor tar en kvinna ur balans. Det viktigaste råd för kvinnor med klimakteriebesvär bör därför vara: ta hand om dig själv, gasreglage tillbaka, inte göra för mycket på en dag, skrapning verksamhet, säkerställa tillräcklig vila hemma och hålla en regelbunden sömn-vakna rytm. Prata med människor i närområdet, så de lämnar du ensam om det behövs. Det är i denna period, ingenting så viktigt som en förståelse miljö. Det handlar om, men ibland är det inte lätt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha