Tips för stress på arbetet

Tips för att minska eller undvika stress på arbetsplatsen. Stress i livet och därmed på arbetsplatsen är oundvikliga. Stress beror på många, både personliga och miljö facto kör. Stressiga situationer på jobbet kan vara ett företag eller en institution att vara annorlunda och beror på t.ex. den typ av arbete, organisationsstruktur, det sätt på vilket vägledning ges, atmosfären, etc. Tips för vad du själv kan göra för att minska eller undvika stress, kan du läsa i den här artikeln.

Work Stress

Arbete stress. At Work stress och stress i allmänhet Olika faktorer spelar en roll, både personliga faktorer som stressande situationer och händelser, som naturligtvis genom att arbeta på din arbetsplats. Information om detta finns i personlighet och stress och stressande händelser respektive.
Det finns naturligtvis ett antal faktorer som är relaterade till organisationsstrukturen, vilken typ av arbete du gör, den allmänna atmosfären i företaget eller institution där du arbetar, etc. Följande tips är utformade för att -Vad du isär av dessa faktorer själva kan göra för att minska din stress, genom ett strukturerat sökande efter möjliga lösningar och dessa också ta itu med på ett effektivt sätt. Tipsen nedan kan upplevas som ett splittrat dörr, inte låter spektakulära och kommer inte att vara nytt för dig. Ändå kommer de faktiskt att kunna hjälpa om du förfarande oro på allvar. Dessa tips kommer inte bara att hjälpa till med stress, för övrigt, men är ofta också tillämpas på andra situationer där det finns ett problem eller en situation som kräver en lösning eller göra ett val eller svårt beslut. I olika former av terapi är denna struktur rekommenderas också eller tillämpas.

Tips för att minska arbetsrelaterad stress

Tipsen nedan ger mer insikt och grepp om problem, stress eller stressiga situationer.

Gör en lista över orsakerna till stress på jobbet

Översikt stress. Gör en lista eller ett slags dagbok problem eller stress som du upplever på jobbet. Det kanske inte verkar mycket vettigt att skriva det eller typ, "eftersom du vet allt ändå." Ändå gör det stor skillnad för att uttrycka det på papper. En tydlig och välformulerad problem är ett steg mot en lösning. Det är viktigt att få en bra bild av de grundläggande orsakerna till stress eller stress du känner. Så att du träffa konkreta upprörd, som nu visar exakt stress, i vilka situationer? Finns det ett mönster eller tema i? Du kan hjälpa till som möjligt till din personliga inventering av orsakerna till stress också information om stress i allmänhet i utvecklingen stress spelar en viktig roll när det gäller att hitta faktorer och källor till stress på jobbet.

Gör en lista över de 5 främsta orsakerna

Nyckelstress. Välj bland inspelade poäng en topp 5 av de viktigaste stress i arbetet. Bestäm vilken de stora problemen är. I allmänhet är dessa är de saker du mest om bekymmer eller tider i ditt huvud eller frustrerande aspekter där du upphetsad om och som återkommer. Älskar du i detta skede ännu inte deltar i en "skuld" eller dela det med din egen eller göra det löper ut eller inte.

Brainstorming - Tänk så många lösningar på problemet

Brainstorming. Brainstorming är en process som de flesta människor ofta hoppa. Det är ofta spunnet i en cirkel av brott, utan överhuvudtaget för att finna en lösning eller alltför lätt förknippas med bara en möjlig lösning. Viktigt när brainstorming är att snabbt inte tror att det fortfarande inte finns några bra lösningar. I denna fas, bör du bedöma eventuella lösningar är inte på deras värde ". Jag skriver detta inte sluta, eftersom det inte går rätt" Du kan tänka på bilden av en pyramid och stilen av pyramiden tänkande handtaget. Detta innebär: tänk först från en bas i bredd och eliminera alla bråttom du ditt tänkande till en topp. Detta är vad som i huvudsak brainstorming eller borde vara. Skriv således lösningar i listan som verkar orimligt eller orealistiskt i första hand, t.ex. avgår eller söka ett annat jobb etc. Det är tänkbara lösningar.

Välj en lösning och få detta faktiskt

Tillvägagångssätt. Återigen kan detta låta som alltför enkla eller klev dörren öppen. Anmärkningsvärt är att många människor här i praktiken inte kommer alls. Du vet till exempel, har länge vetat att med din chef eller en kollega att prata för att hjälpa en konflikt ur vägen, men gör det någonsin inte. Du är grumpy, klaga, mot strömmen, etc. Och så problemet och gör stress värre. Ett annat exempel. Du vet redan att du är faktiskt en vecka länge varje dag ska börja en halvtimme tidigare, innan alla andra att vara där, för att organisera kaoset grundläggande, men det kommer inte därifrån. Känner du igen dessa exempel eller något likvärdigt?
Kom ihåg att det är i huvudsak i princip två alternativ. Om problemet får du antingen du tar itu med problemet ..! Det är inte svårt att gissa vilket av alternativen kommer att orsaka mest stress.
Försök att bli medveten och få insikt i din coping stil där berörda problem och stress på jobbet, se arbete och stresshantering och även där hantera konflikter i allmänhet.

Acceptera de aspekter som verkligen är oundvikliga

Acceptera. Det finns aspekter som är oundvikliga i en viss arbetssituation eller inneboende i ett bestämt yrke och du måste acceptera det. En busschaufför som blir stressad av trafik och trasiga vägar, där han kan göra något själv eller något som han inte kan tackla eller lösa in, kommer det antingen måste acceptera antingen välja ett annat yrke. Acceptera sätt faktiskt frustration om det så mycket som möjligt släppa taget. Du ser när du gör ett medvetet val här, kommer detta kommit att bli på en annan plats. Även om det är bara för att du har ansett det och har gjort ett medvetet val, istället för att låta det ha sin gång och känna att det händer alla.
Annan arbetsplats. Det kan också vara så att du upptäcker att du kan hamna i en olämplig jobb eller fungera för dig. Även om det är uppenbarligen inte så lätt att lämna säkerheten i ditt nuvarande jobb, det är när du verkligen uppleva för mycket stress, och riskerar att gå under det, annat arbete det bästa alternativet. Och även om det kan vara lite skrämmande att ta steget till ett annat jobb, är det bra att komma ihåg att vi tillbringar mest tid i våra liv på jobbet dig. Detta innebär att om det är för mycket stress, den största delen av din tid och liv är i bytet. Vilket i sig är ett skäl för stresshantering igen och så den onda cirkeln går när du inte bryta igenom betongen själv.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Hej Sila, som jag tycker är en bra artikel! Orsaken antar är alltid det bästa sättet att undvika stress eller förebygga sjukdom. Det är verkligen en bra förklaring och hjälp för många var stressad! Tack! Hälsningar, Enza_90-

 Hej Enza_9o- Tack för den positiva responsen! Och dessutom framgång och roligt med att skriva artiklar gewenst.Groetjes dina kollegor postheadericon Sila

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha