Tips för säker backpacking

Veste Ekström Februari 27, 2016 Underhållning 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du har bestämt dig för att gå ut, att gå och se världen. Och sedan på ett sätt, nämligen backpacking! Det finns olika erfarenheter sträcker sig från fantastiska ?? ?? inte för mig att ??. ?? Det enda sättet att ta reda på det är att uppleva det. Men vågar du göra det? Är det inte farligt? Vad ska du leta efter? Här diskuteras, tillsammans med tips för att öka din egen säkerhet.

Utrustning

Köp en jacka med blixtlås i stället för öppna säckar. Försök också att uppmärksamma djupet av påsarna och fickan. Vissa jackor finns också på nedre delen av ryggen, en säck, stanna här några viktiga frågor som faller ur sikte. Anta inte att om du har saker i din ficka, då de är säkra. Ficktjuvar är mer flexibla än du tror. Ett absolut måste därför pengar bälte, är detta en ganska platt påse under dina kläder som du bär på din midja. Observera att detta inte är särskilt uppenbart när du har dina kläder på. Också testa även om ditt pass kommer att passa.
En skyddskåpa över ryggsäcken är tillrådligt. Om du ryggsäck under bussturer eller flyg från utfärdandet i lastrummet, minskar du risken för att någon drar något i processen. Några covers stänger även med ett litet lås. Naturligtvis kan någon alltid skära med en kniv eller uppskuren, men du kan höja tröskeln. Dessutom håller ryggsäcken betydligt snyggare när du täcker konsekvent att parkera på.
Det är ibland lämpligt att sträcka ditt handbagage på magen i en bullrig miljö eller gatan, så har du en större bild. Dessutom lätt att plocka ut grejer medan du har den med båda handtagen på dina axlar. Om du lägger den på ena axeln sen dinglande medan du försöker få ut något, behöver bara en gång för att vara och någon annan kommer iväg med den. Du drar handtagen för hårt, vilket gör det betydligt svårare att dra väskan från dig. Ta en numerisk eller nyckellås med, möjligen en stor och en liten. Ofta finns det skåp finns i ett vandrarhem, men du måste ta hand om tätningen.

Pengar

Se till att du alltid har flera alternativ att ta ut pengar eller att få på banken. Ta till exempel bankkort och kreditkort, och sedan spara den på flera ställen. Det är klokt att bära enda i dina pengar bälte, och den andra bara någonstans i ryggsäcken eller bagage. Sprid också de pengar du kontant när du är på olika platser, i ryggsäcken, handbagage och pengar bälte. Om det fortfarande finns något att stjäla, då du inte passar dig och du har förlorat pengar på en gång.

Resedokument

Håll dina viktiga dokument som ditt pass, biljetter, pass och visum på platser där du inte går vilse och de kan inte lätt avlägsnas från väskan. Bär alltid en kopia av ditt pass med dig och dina steg, också tänker på dig zorgverzekeringspas. Se till att du har också skickade detta till dig själv i ett e-postmeddelande.

Utseende

Det är klokt att tänka i förväg vad den ekonomiska situationen i ett land. Du kan tänka sig att en västerländska samhället som Förenta staterna har en annan strategi än ett utvecklingsland. Genom att klicka på skräddarsy ditt utseende, drar mindre uppmärksamhet åt alla människor med fel avsikt. Detta inkluderar smycken, klockor, märkeskläder och varumärke skor. Låt kameran kan inte hänga ständigt i sikte när det inte är nödvändigt, förvara den eller hänga under kläderna.

Resa

Det finns flera sätt att resa, tänka på buss, taxi, tåg, flyg eller helt enkelt lyfter. Det är mycket till landet i hur organisationen är och om den är tillförlitlig. Reseskildringar brukar ge några trevliga information. Men det är också klokt att söka råd från lokalbefolkningen och även be andra backpackers om sina erfarenheter. Bussar är i allmänhet billigt, men hålla ett öga på ditt bagage. På vissa turer går vid varje busshållplats bakluckan öppen, se till att din ryggsäck ingår inte.

Ficktjuvar och spel

Ficktjuvar arbetar ofta tillsammans i små grupper. Ett vanligt trick är att en person hanterar distraktioner, allt från att kollidera mot dig att slå upp en konversation. Samtidigt själva ficktjuv kommer till handling och berövar dig diskret dina grejer. Man kan också använda säkerhets kören till en kamera. Genom dessa fäster din broeklus eller handleden, minskar du risken för att det fiskas ut ur fickan eller din hand ryckte.
Också vara försiktig med spel på gatorna där pengar att fallande. Det handlar ofta om relativt stora mängder och det verkar ofta alltför enkelt för ord. Det är oftast en fast grupp av människor runt dem, de är en del av konspirationen och fånga uppmärksamheten hos åskådare. Ofta alla talar samma språk. En välbekant spel är ?? klokt kopp under vilken bollen är ??.

Beteende

Din attityd och beteende ger ett första intryck. Ta en säker och upprätt hållning, det gör dig mindre attraktivt som ett offer. Även om du känner att du inte har, prova hur som helst att utstråla.
Är du förlorat eller hitta vägen? Titta på gatan förlängs på kartan, men gör det i en butik, café eller utom synhåll. Du inbillar dig nämligen mer sårbara och detta kan göra människor missbruk. Du har också mindre synlighet på dina tillhörigheter / väskor i ett livligt område. Naturligtvis dig bäst att ta en titt på var att gå, men inte ta för lång tid att göra det.

Gutfeeling

Lita på din magkänsla. Ibland kryper dig en känsla av att något inte står rätt eller en situation som du inte litar på. Lyssna på detta! Försök att komma ur denna plats och undvika det.
Till exempel, du gå ner en gata och se en grupp människor stående, känns det inte bra att passera dem. Sedan gå tillbaka till den plats där det kändes säkert och välja en annan väg. Du har inget annat val än att gå förbi dem? Prata med någon du litar på och fråga om du kan en bit med de skugg. Finns det ingen på gatan, fråga i en butik eller en catering anläggning. Det kan kännas konstigt, men det är viktigt att inte underskatta dessa situationer.
Om du använder ditt sunda förnuft, kan du vanligtvis bra bedömning av sina farliga situationer. ?? På kvällen ensam på gatan, gå igenom en skuggig eller mycket fattig stadsdel och hissar innehålla saker du måste tänka på det i förväg.

Mycket nöje!

Allt som allt ser ut som du är bäst att inte åka på en resa, ju mer du läser, desto skrämmande det verkar vara. Vad som sägs här är mestadels områden där du behöver extra uppmärksamhet. Du hittar det så illa mycket ofta i praktiken och att du är något obehagligt händer dig, beroende på land och i vilken utsträckning är din säkerhet. Det är särskilt viktigt att njuta av och inte få panik om något dåligt hände. Tänk lugnt om vad som är klokt vid denna tid och kanske be någon du litar på för att få hjälp. Så inte styras av rädsla, men var beredd på vad som väntar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha