Tips för självfotoutskrifter

Baltasar Palmstruch Februari 28, 2016 Elektronisk 4 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Fler och fler människor har en dator, en skrivare och en digitalkamera. Och antalet växer varje dag. Därför inte förvånande att många av oss nu hitta den naturligaste sak i världen att äga skriva ut dina egna bilder. Men kvaliteten på tryckningen är ofta medioker. De flesta människor vet inte detta förrän de ser det finstilta att de kan göra med sin färgskrivare och fotopapper. Synd, eftersom din färgskrivare klarar av mycket mer kapabel än du tror.

Viktiga faktorer som avgör resultatet av din färgutskrifter

Använder du rätt papper?
Varje ansökan kräver en specifik papper. För grafer, diagram, ritningar, rapporter och presentationer i färg bläckstråleskrivare vanligt papper tillräckligt ofta eller en god kvalitet bestruket papper. Men för att skriva ut bilder är att skriva ut på vanligt papper rekommenderas. Det är snabbt blöt, då rynkor och ger för lite kontrast. Dina bilder är bäst på sitt bästa på glättat fotopapper, finns i olika kvaliteter och vikter, med glans eller satin finish.
Använd inte vanligt papper i en färglaserskrivare. Det är speciellt att få glättat fotopapper, laser för detta ändamål.
Har du valt rätt pappersinställning på skrivaren?
Glansigt, matt, vanligt papper, fotopapper ... Använd rätt inställning för din valda papper. Inställningen för "vanligt papper" konsumeras den största mängden bläck, och inställningarna för "glättat fotopapper" förbrukar den minsta mängden bläck.
Dess färgintensitet och ljusstyrka justeras på rätt sätt?
Är torktiden korrekt inställd?

Tips

En bra bild börjar med god upplösning
När du fotograferar digitalt kan du inte bortse från begreppet upplösning runt. Nästan alla digital-kameror har en inställning som gör att du kan förinställa fotokvalitet. Denna inställning styr hur stor dina filer. Denna storlek mäts i pixlar. Digitala bilder består av ett stort antal pixlar. Dessa punkter är de minsta delarna av en bild. De kallas pixlar "pixel", som härrör från det engelska "bildelement". Storleken på en digital bild uttrycks därmed i pixlar.
Resolutionen avser antalet pixlar i en bild. En upplösning på 480 x 640 betyder att bilden på 480 x 640 = 307 200 bildpunkter finns. Ju fler pixlar det finns i en bild, desto mer detaljerad är bilden. Så ju högre upplösning av dina bilder, desto bättre tryck.
Upplösningen av ett fotografi bestämmer som nämnts storlek där det kan skrivas ut med en viss kvalitet. Ju högre upplösning på bilden, desto större tryck som du kan göra utan att alltför mycket kvalitetsförlust:
  • Låg upplösning: mindre än 800 x 600 pixlar
  • Genomsnittlig upplösning: 800 x 600 -1 280 x 1024 pixlar
  • Högupplöst mer än 1280 x 1024 bildpunkter

Rätt filformat
Fotot ska inte bara ha rätt upplösning, men också lagras i rätt format: TIFF eller JPEG. JPEG är en komprimeringsmetod, varvid den totala mängden data reduceras genom att förenkla färgerna i mikrostrukturen av bilden, på ett sätt som överensstämmer med den mänskliga perceptionen. Beroende på vald kvalitet JPEG-komprimering åtföljs av mer eller mindre data och kvalitetsförlust. Om du tar en bild med hjälp redigeringsprogram, ett okomprimerat format som TIFF behåller sin kvalitet även om det ofta ändrar och lagrar. TIFF-format ger bäst resultat, medan JPEG-format är att föredra när du söker email foton. Om du väljer att skriva ut foton på en större storlek, måste du ta bilden alltid den bästa kvaliteten och den högsta inställningen för filstorlek.
Ställa in skrivardrivrutinen
Ställ in skrivaren till högsta utskriftskvalitet när du skriver ut färgfoton. Experimentera med drivrutinsalternativ skrivare, såsom avancerade färginställningar för att göra dina utskrifter vackrare.
Använd bildbehandlingsprogram för att dekorera dina bilder
Med detta program kan du ta bort till exempel irriterande damm och fläckar på dina bilder eller korrigera röda ögon. Det finns flera bildredigerings mjukvaror tillgängliga, var och en med sin egen uppsättning av funktioner och alternativ. Några mycket väl kända är:
  • ACDSystems ACDSee
  • Adobe Photoshop / Elements
  • Corel Paint Shop Pro

Standard mått på skärpan
Standarden mått på skärpan i ditt foto är punkter per tum, eller dpi. Välj en skrivare med minst fyra färger och 600 x 600 dpi. Annars pixlarna i bilden syns och objekt kommer att ha ojämna kanter.
Ställa in utskriftsupplösning
Skriva ut med en upplösning på 1200 dpi är ett bra val för att få högsta kvalitet foton.
Visa utskrifter tillräckligt med tid för att torka
Om du behöver fler exemplar av fotoframkallning, är det klokt att ta bort alla bilder som skrivs ut från skrivaren och sätta sig så att den kan även torr. Detta gör att du kan förhindra smetas ut.
Med rätt skrivare, skrivarinställningar, kan "bilar" och fotopapper se dina bilder ser lika skarp som de från en professionell fotolabb. Och naturligtvis en bra kamera är grunden för bra tryckresultat. Fotoutskrifter kan ofta direkt från din digitalkamera. Detta sparar naturligtvis en hel del tid. Vissa dyrare modeller kan skriva ut via en minneskortläsare. Men den här funktionen är egentligen bara användbar om skrivaren har en skärm där bilderna kan ses på hans.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Bodela Ström
  Like 1   Dislike 1

Kära läsare, jag en gång kopierade gamla bilder i Word. Jag visste inte då du är bättre på att göra en genomsökning. Nu ska jag försöker skriva ut dem för att skapa en skanning gillar fortfarande att sätta dem i ett släktträd program. Så det inte fungerar, är bara rubriken ut. Också skapa en PDF lyckas not.I'm inte lika skicklig med datorn så leta på internet för en lösning. Kanske har du ett? GroetWennie vänlig tupp

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha