Tips för seniorer mot halka på halt väglag

När dagarna blir kortare, den höststormarna rasar eller snö och snöblandat regn hemsöka gator och trottoarer, vi läser och hör i nyheterna; det finns hundratals människor hamnade på akuten med brutna ben, blåmärken och höftfrakturer. Särskilt äldre människor är därför ofta långvarig funktionsnedsättning, med alla dess konsekvenser. Mycket av detta lidande kan förebyggas genom väl förberedda för att gå ut genom dörren.

Gå eller cykla i vått väder

I vått väder, särskilt när bladen har ännu inte röjts, en affär görs enkelt. Om du är osäker på dig själv på cykeln, gå med benen bil eller kollektivtrafik. Om du väljer att göra cykeln gör du uppmärksamma följande:
 • Se till att däcken har bra mönsterdjup och är ordentligt pumpade.
 • Om det är möjligt, sätta din sadel ner så att du är bra med fötterna på marken.
 • Häng absolut inga påsar vid ratten, och inte överfulla packa packväskor.
 • Observera platser, särskilt i hörnen, spridda blad och gå av när du inte känner dig säker.
 • Observera att för att göra dina medpassagerare med dessa förhållanden och så oväntade saker kan göra.

Övrig information för säker cykling i höst och vinter
Kommer ni att hålla fotvård än skor som är anpassat till de våta förhållanden. Företrädesvis bär inga mocka eller nubuck skor eller stövlar eftersom de lätt absorberar fukt, vilket ger dig snabbare våta eller kalla fötter; orsaka ökad instabilitet gör att du kan falla snabbare. Också se till att dina skor passar ordentligt, behöver du inte uitslipt och snören, spännen eller remmar för att säkra fronten.

Släta sulor

Den viktigaste delen av din sko eller känga, naturligtvis, är den enda. I samtliga fall, men särskilt i vått väder måste ha ett bra grepp på vägen. Sulorna är hala när våta, snöiga eller isiga vägar:
 • Skor med läder eller nylon sulor; Läder fukt och blir mjuk och plast tar oftast en mycket hal yta.
 • Skor som endast kommer att regummerade, extra smidig.
 • Skor med en s.k. crepe sula .; crepe är tillverkad av naturgummi och är halt när det är vått och snö och hal som det kommer i kontakt med olja eller bensin.
 • Högklackade skor, även om de är gjorda av gummi, har förlorat greppet och ge lite stabilitet.

De mest praktiska sulor är räfflade sulor eller sulor med en liten profil. Du kan lämna dina skor med hala sulor av skomakaren med en gummi halkskydd skyddande sula. Den kan vidhäftas till den befintliga sulan, varvid skon-först slipa bort en del av sulan för att låta dessa inte är för tjock.
Tips: Om du är händig, kan du göra det själv; sulor och klackar är överallt för försäljning och kan också beställas via Internet. Dock kommer en skomakare utföra slipning del av den gamla sulan så att sulan inte är för tjock; annars kraftigt skulle minska flexibiliteten i sulan så att den kan tas bort från delar.
Det finns också andra, billigare eller drastiska lösningar som kan förverkliga sig själv:
 • Självhäftande halkskydd tejp eller bubbla, som används i badet eller duschen, på några platser under sulan; byt om de är slitna.
 • Dra en strumpa, företrädesvis med en grov struktur, över dina skor och knyta dem med snörning att strama anklarna.
 • Behandla släta läder eller nylonsula med grovt sandpapper för att göra det styvare.
Sedan finns det också tips för att behålla dina skor.

Promenader i balans

Om du är äldre, din stabilitet och din off sårbarhets ökar. En liten slip eller plötslig rörelse orsakar snabbt blir en fälla, med alla tänkbara konsekvenser. I hal av regn eller snö, är det ännu viktigare att stödja dig väl; Därför finns det många verktyg på marknaden, rolla naturligtvis, är den mest kända.
Tips: Var uppmärksam på rollatorn på en bra profil på däcken och se till att bromsarna fungerar.
Men fortfarande tillhör du den grupp av aktiva seniorer ?? ?? då kan du till fullo stödja de senaste trenderna med hjälp av stavgång ?? ?? pinnar. Denna teleskopskaft ger dig bättre balans och du kan använda dem när du har kommit till din destination, återigen sammanflätade.

Galoscher, snöskor och anti löpare

Att gå på vägen till ett eget avtal eller formell händelse, vill du bära dina tjusiga skor eller stövlar. Naturligtvis kan du fixa det genom denna plats att byta skor ?? ?? resa, men praktiskt är det inte. I detta avseende är avsedd galoscher; För att skydda dina skor eller stövlar mot väta. De finns i låga och mid-range varianter, med knapp, dragkedja eller kardborrband, är viktigt när man väljer rätt sko på sulan: se till att det är räfflad eller har en annan typ av halkskydd.
Du kan också välja snöskor, så kallade. Snow stövlar eller månen stövlar. Dessa Allee typer och priser för försäljning, från skon lågpris till vintersport specialist. De är vattentäta, varmfodrad och nästan alltid har en halkfri sula. Sedan är det Kalmar Snow Step; en snö boot med löpare som ingår i den enda, som dyker i hala så att du har ett fast grepp och definitivt inte halka.
När snön är den säkraste lösningen är fortfarande anti löpare. Dessa järnklubbor binder du går till skon eller dra på skon och järnpunkterna på sulorna ger dig maximal dragkraft på snö eller is. Ett oumbärligt verktyg om du är svaga, men ändå måste gå! Det finns några arter, dessa är de vanligaste:
 • Liten Yngsjö järnklubbor med gummiband till sko och fotled.
 • Små konsoler med gummiband till skon.
 • Järn med elastiska band under sulan igenom.
 • AirGo ram med gummi prickar på sula och klack.
Anti Slip-järn är i säsong till försäljning på bättre skomakare, järnaffärer och sportaffärer, men du kan naturligtvis också hittas på olika nätbutiker. Välj den version som du kan locka med stor lätthet själv och samtidigt walking inte glida av dig skorna.
Vänta inte tills det är för sent, men gör dig redo i tid för hösten och vintern och se till att din utrustning ?? ?? är i gott skick. Var noga med att fråga bra. Information för personer över 50 Be din skomakare att göra rätt justeringar dina skor och stövlar och praktik i förväg för att locka om skor och strykjärn och ställa dina klubbor i din längd och komfort. Du kommer fortfarande att ha en lång tid!
(0)
(0)

Kommentarer - 8

Jag tror att dessa tips är inte bara något för de äldre. Ungdomar också gillar inte glider ut och det måste genom att gå till jobbet. Jag är långt ifrån en 50, men jag tycker att det är skrämmande på vägen när det går under 0 grader och smidig. Jag går så långsamt och försiktigt att jag är 40 minuter jag normalt 10 minuter loop.Die skjutjärn Enligt denna snö stövlar är inte helt "så du definitivt inte halkar." Det är lite lättare när det är snö, men om det ijzelt du också ingenting.

Jag gjorde för två år sedan, "snowgrips" köpt för min svärmor och därför har inte fallit på vintern. Snowgrips är sulor du lätt under din sko kan bevestigen.Door den positiva respons jag har köpt för eget bruk, och jag är mycket nöjd. Det är mycket billig och företaget jag köpte den är mycket vänlig.

Mycket lätt på och utanför finmax helt stopp. Vi använder dem i flera år till full belåtenhet.

Det har skrivits om orsaker fetma, snabb viktminskning, effekter övervikt, gå ner i vikt snabbt, men inte ett ord om att mäta fetthalten i den totala kroppsvikten. Det finns skalor som utger sig för att göra detta. Hur tillförlitliga är dessa? Är det någonsin forskat?

Jag letar efter poäng mot järngrepp på snö och is någon som vet var jag kan köpa

Snowgrips är verkligen effektiva och enkla att använda. Dessa kan beställas från olika nätbutiker. Tack för kommentaren.

I och för sig en intressant fråga, men det har enligt min mening ingenting att göra med ämnet "Tips för seniorer mot halka i hala" och ett svar jag hålla dig i alla fall skyldig ...

Snö Irons kan hittas i bättre sportaffärer som Decathlon, Beaver Sports. Det finns också nätbutiker som säljer dem som och www.huis-en-comfort.nl.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också