Tips för pasta

Stenulf Nordlund December 27, 2015 Näring 22 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Pasta är en allmänt ätit ingrediens och är snabbt klar. Även om det ofta används i köket, men det kan finnas vissa saker går fel. Hur man gör en bra pasta?

Kokning av pasta

Pasta, lägg i grytan endast när vattnet kokar. Ta så först en kastrull med vatten, fyllas upp till ungefär hälften så att ni pasta inte kokar torrt, till kokning. Då kan du lägga till pasta. Du behöver inte göra locket på pannan. Rör regelbundet för att förhindra pastan från att fastna i botten.
"Al dente"
För att få en "al dente" pasta, vilket betyder al dente, inte KOKA din pasta. Men vill du att notera att detta sker. Det är bäst att testa pasta textur på ungefär en minut innan den tid som anges på förpackningen. Så om det står att du har nio minuter att laga mat, kolla din pasta i den åttonde minuten. Vad? På grund av att bita in i den, och därigenom bestämma huruvida texturen du vill. Ett annat sätt är att kasta pastan mot väggen för att se om den fastnar. Se till att vattnet kokar väl innan du lägger pasta. Detta förhindrar fastklibbning av pastan. Se också till att vattnet fortsätter att koka när pastan är i det, men låt inte vattnet koka genom att sätta tillbaka brännaren något lägre. Du behöver inte lägga någon olja till det kokande vattnet. Detta lägger inte till något till pasta och är bara ett slöseri med oljan.
Kokt pasta
Kokt pasta, behöver du inte skölja med rinnande vatten. Detta säkerställer att det att stärkelsen försvinner. Denna stärkelse-innehållande vatten är också bra att använda i såsen, eftersom det innehåller fasthet pastan.
Färsk pasta
Om du använder färsk pasta, vet du att det är redo när pastan kommer upp till ytan. Fylld pasta kan kokas i en lite längre, så att fyllningen blir varm. Exempel på fyllningar är: spenat, lax, krabba, ost och svamp.

Pasta välja

Vilken pasta du använder beror på såsen du använder. Om du väljer en tunn flytande sås, sedan lång pasta sorter bäst. Med mer rejäla såser du tänker på korta ben och skal. Detta beror på att de fasta såser i hålrummen linger av denna pasta.

Pasta middag

Pasta är en bra källa till energi från kolhydraterna närvarande och också mycket billig. Med vissa grönsaker med det, en hemlagad sås och kanske lite kött ha dig som en hälsosam och läcker måltid på bordet.
På sommardag, är det mycket trevligt att göra en kall pasta, till exempel, gräddfil eller salladsdressing, som du sedan lägga till ärter, bitar av pickle, lök och salt och peppar. För en extra bit, kan du alltid lägga pinjenötter och pesto brukar det väl.

Pasta fakta

  • Pasta skulle komma från Kina, som väckts till Italien av Marco Polo.
  • Det fanns omkring 600 typer av pasta finns, såsom änglahår, spagetti, spaghettini, linguine, makaroner, men också lasagneplattor.
  • Pasta kan färgas med färgämnen, så att den har en fest utseende.
  • Den bästa pasta har en nötaktig smak.
  • Pasta kommer från ordet "klistra" som betyder vatten och mjöl.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha