Tips för längre livslängd på din dator

Med den snabba teknik dagens datorer, vill vi att detta ska pågå. Detta gäller både för programvaran och dess användning, såväl som själva datorn och dess komponenter. Med detta år att noggrant ta hand om vi ger det snart en längre livslängd. Här kommer vi att veta hur vår hårdvara väl underhållna, och hur ofta vi kan hantera vår programvara på hårddisken.

Den yttre

Vad många människor tenderar att glömma är att en bra dator behöver tillräckligt med syre för att kyla inuti elementen. Det är därför viktigt att göra dessa årligen dammfri medelst en dammsugare. Vi kan göra ren noga igenom många ventilationshål och se till att vi inte försätta datorn i ett dammigt utrymme. Till exempel, på marken i en dammig hörn. Huvuddelen av datorerna kan även göras öppna med ett par skruvar. Inuti kan vi sedan försiktigt bort smuts. Vad som också hjälper är att använda en liten luftkompressor för att blåsa bort damm.
Tangentbord
Tangentbordet är snabb att rengöra, visar forskning att en nyckel mikrob innehåller mer än en toalett. Fråga specialisten en renare i sprayform. Detta är ett vitt skum som vi spraya på tangenterna, och sedan ta bort tillbaka med en frottéhandduk. Utan att riskera ditt tangentbord och mycket effektiv mot bakterier.
Displayen
Detta måste också frisk luft och andrum. Rengör skärmen med en lätt fuktad trasa utan slipprodukter eller en särskild rengöringsduk för din bärbara dator eller bärbar dator. Med en torr trasa kan vi repa och skada skärmen.
Musen
Har du en mus med en gummikula, kan du ta bort locket för att rengöra den. Denna kardborre vanligtvis full av smuts förvärra förflyttning av musen. Vi borde vi oroar lite mindre av en mus med en lazer. Använd en väl urvriden trasa för att torka bort skalet på musen.

Programvara

Efter år av att använda många program när du är på vår dator full av saker som vi ofta inte längre använder. Dessa onödiga filer kan vi ta bort för att få en lista över alla dina program på datorn, det ger en bra överblick och vi kan ta bort den på rätt sätt.
För Windows 7 går vi till Start> Kontrollpanelen> Program> Avinstallera ett program.
CCleaner
Vi kan också hitta våra dolda filer med fri programvara och ta bort. Även andra Internet-filer och cookies kan sedan tas bort.
Gör detta virus fri
Andra gratis program som förhindrar fel filer hamnar på din hårddisk. Så vi tänker på program som AVG Free och Spybot. De har genom åren varit en hel del människor bidragit till dedecteren av alltid nya virus och deras effektiv borttagning. En annan nyhet regelbunden uppdatering som detekterar de senast infekterade filer.

Slutsats

För att underhålla din dator så har många fördelar. Den varar längre och förblir fri från virus. Även om du inte hade märkt, kommer det också att upptäcka virus filer regelbundet. Också regelbundet rengöra utsidan och inuti datorn ger ett bättre skick, och senare kanske ett bättre andrahandsvärde.
Bra länkar
CCleaner: www.piriform.com/ccleaner
Spybot: www.safer-networking.org/nl/index.html
AGV Free: http://free.avg.com/ww-en/homepage
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha