Tips för ett skuldfritt liv

Idag, fler och fler människor skuld. Det blir du gjort ganska lätt att hugga dig i rött. Göra en skuld är så klar, men löna sig är en annan historia. Detta kan vara en försvagande sak och du får också en hel del sömnlösa nätter, särskilt om skulden byggs upp och du någon gång att gå ihop tillsammans för att betala av än.

Vilka typer av skulder finns det?

Du kan ha olika typer av skulder, inklusive skulder till banken, postorderföretag, inom finans som Frisia finansiering, till exempel genom kreditkortsföretag.
Exempel på skulder omfattar:
 • Revolverande kredit, får du en köpgräns på 5000 euro för exempel. Du kan betala av belopp, men även spela in igen.
 • Rött ansikte: det är upplåning i form av ett negativt saldo på ditt konto. Det är också en mycket dyr form av upplåning.
 • Credit: det finns olika typer av kreditkort, till exempel att du har Mastercard eller Visa, men på de flesta banker, kan du också ansöka om ett kreditkort. Vad du köper med ditt kreditkort kommer att debiteras i slutet av den månad då ditt konto, eller om du måste betala tillbaka beloppet i omgångar, med en rejäl ränta.
 • Att köpa på kredit: denna form av upplåning är ofta möjligt att postorderföretag såsom Wehkamp och Neckermann. Du köper produkter som du måste betala senare, eller om du betala tillbaka i omgångar. Även med denna typ av lån, betalar du ett stort intresse. Det finns postorderföretag erbjuder även möjligheten att låna pengar. Du lånar ett belopp, till exempel, 5000 euro, och betala tillbaka i omgångar.
 • Finansiering Frisia som möjlighet att låna stora summor, till exempel köpa en bil eller en båt. Du kan också befintliga lån här låta nära.

Alla ovanstående upplåningsformer testas och registreras med kreditregistreringsverket i Tiel. Detta görs för att hindra människor från att komma djupt i skuld genom att ingå lån som de inte kan betala. Om du redan har återbetalat dina lån, kommer din registrering stå kvar i ytterligare fem år med BKR. Även lojalitetskort på vissa butiker kan registreras med BKR, därför är det viktigt att uppmärksamma här. För när du registrerade dig med BKR kan vara svårare att få till exempel en inteckning i ditt hus. Inte alla skulder som du måste vara registrerad med BKR. Din studielån till exempel. registreras inte.

Hur gör du bli av med dina skulder?

I vissa situationer, uppkomst av skuld är oundviklig, men ett skuldfritt liv är på många sätt bättre än en livstid av skuld. När du har skulder kanske du upptäcker att du hamnar i en negativ spiral. Du kommer att låna mer från andra organisationer för att betala av dina andra skulder; Kort sagt, du fyller ett hål till den andra. Även den ränta du betalar på de flesta skulden astronomiskt höga. Till exempel om du köper en produkt på avbetalning från ett postorderföretag, är du i slutändan mycket dyrare än om du får produkten skulle ha betalat vid en tidpunkt då köpte. Med skuld inte medföra ytterligare problem. När du städar varje månad betala dina återbetalningar och gör det i tid, kommer du inte drabbas av inkassobyråer eller fogdar. Men du är fortfarande varje månad en hel del pengar på återbetalning och ränta, pengar som du annars betala för exempelvis en semester. Om du har en skuld, eller kanske mer, där du vill från dig några felsökningstips nedan.
 • Se din ekonomiska situation inför. Många människor som är i skuld vill att konfronteras med det som möjligt. Ändå är det första steget för att betala av din skuld att lägga din ekonomiska situation igen under mikroskop. Hur kommer det sig att du har skulder? Hur stort är ditt fel exakt? När du har detta klart för dig själv, måste du göra något åt.
 • Sätt dina intäkter och kostnader mot varandra. Vilka pengar som kommer in och vad skulle du vilja? Kan du skära ned på dina utgifter? Till exempel, alltid köpa dina matvaror från A-varumärket i en dyr affär, kan du överföras till den privata etiketten eller gå till en lågpriskedjan. Har du det dyra tidningsprenumeration fortfarande behövs, eller att gym medlemskap du aldrig faktiskt kommer? Om du inte ser sätt att skära ner på dina utgifter, kan du behöva tänka på hur du kan öka din inkomst, till exempel genom att ta ett jobb där.
 • Berätta folk i din omgivning. På att ha skulder fred är fortfarande ett tabu. Många människor skulle hellre inte prata om det eftersom de skäms och jag skulle snarare inte möta. Ändå kan det hjälpa att ha folk prata om det. Om du berätta det för nära vänner, hålla dem i åtanke finns och kanske förståelse för din situation. De förstår då att du är på en utekväll ensam köper en Coke själv, istället för att ge tre rundor i puben. Kanske de har även några bra tips för dig!
 • Tänk positivt. Inte påverka ditt liv genom din skuld. Det är väldigt irriterande att ha skuld, men det finns värre saker. Ytterst handlar det om pengar. Det är inte att du inte kan göra roliga saker mer när du arbetar på att betala av din skuld, behöver du bara att vara kreativ. Det finns också roliga saker som kostar lite eller inga pengar, tänk på en promenad i skogen eller titta på en filmkväll med vänner. Gå till biblioteket istället för att köpa böcker, titta på en film hemma i stället för på bio, och så vidare.
 • Var kreativ. Som nämnts ovan, är kreativitet viktigt när du arbetar på att betala av dina skulder. Detta gäller inte bara de olika utfyllnad dina dagliga aktiviteter såsom shopping och roliga saker företagande, men också om olika sätt att få pengar tillsammans för att lösa skulden med dig. Håll en liten auktion i ditt hem, där du säljer din onödiga grejer. Se dig omkring och se vad du kan missa dina grejer. Internet erbjuder denna möjlighet, tänk på webbplatser som eBay och Marktplaats. Varje lite extra pengar hjälper till att betala dina skulder.
 • När du får pengar, gör ni jämlika fasta kostnader över och betala dina återbetalningar. Detta förhindrar att dina pengar spenderas på annat, och du hamnar inte mer pengar över för att betala räkningarna.
 • Håll koll på hur mycket skulder du redan har betalat sig. Till exempel skapa ett diagram i Excel för att hålla reda på allt. Den nedåtgående trenden i grafen motiverar och hjälper dig att fortsätta att betala av dina skulder.

När du har betalat av dina skulder, säger lånet snarare än lika. Om du inte övertrasserat ditt lönekonto, banken låt det blockera möjligheten att övertrassering. Detta garanterar att du kommer att åter förolämpa, och även du står mindre tid registrerade hos BKR i Tiel. Som nämnts, kommer denna registrering förbli orörd, även om du har betalat sig. Därför är det viktigt att ge lån också säga, så att efter fem år är inte längre syns i din dåliga krediter.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha