Tips för att äta mer frukt och grönsaker

Cyrus Magnuson Januari 7, 2016 Hälsa 55 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mer grönsaker och frukt är ibland lättare sagt än gjort. Även om vi vet att det är nyttigare än de flesta salta eller söta mellanmål. Men som så ofta en fråga om att vänja sig. Som du sakta börja äta mer frukt och grönsaker är i det långa loppet en vana. Med början vid frukost och senare väljer recept som du kan använda för andra måltider. Även om du har lite tid, så småningom kommer du att ha fler fördelar än nackdelar med att äta mer frukt och grönsaker möter.
 • Frukost
 • Måltider
 • Recept
 • Snacks
 • Lite tid
 • I sikte
 • Välj färg
 • Fyra gånger nytta
 • Fler tips

Frukost

Börja dagen med frukt till frukost. Jordgubbar, hallon, banan eller äpple bitar du kan blanda yoghurt, granola, spannmål eller havregryn. Dessutom kan du äta frukt på flykt kurs eller en fruktsallad med olika frukter. Om din morgon äter ganska bröd, prova skivad jordgubbe eller banan på bröd. Föredrar du kyndel, sätta skivor av tomat på din smörgås med ost eller gurka skivor på smörgås med skinka. Om du äter pannkakor, lägga till några bär, jordgubbar eller banan. Om du gör en omelett sedan lägga till svamp, tomater, paprika och lök.
Jordgubbar från müsli
Dish crudités
Morötter i kycklingsoppa

Måltider

Äta på varm måltid eventuellt två sorters grönsaker, i stället för en enda art. Försök att fylla halva tallriken med grönsaker, helst mer. Håll lite färsk frukt på, klippa det kort och hålla den i frysen för soppan. På de dagar du inte laga mat, kan du ta några råa grönsaker med bröd. Grönsakssoppa är frisk, lägga till olika typer av grönsaker till soppan. Med andra extra grönsakssoppor. Liksom lök i tomatsoppa och skivade morötter i kycklingsoppa.

Recept

Sök så mycket som möjligt recept där grönsaker och / eller frukt i har bearbetats. Det finns många recept på läckra rätter kan göras. Båda huvudrätter såsom soppor, desserter, drycker och aptitretare.

Snacks

Använd som ett mellanmål mandarin, äpple eller banan. Eller äta godis grönsaker som tomater, paprika: s eller morötter. De är också lätt att ta med i bilen, barnen ofta hitta dem läcker. Du kan också olika frukter liten klippa eller hacka och förvara i kylskåpet när du blir hungrig för ett mellanmål eller tilltugg. Såsom paprika, selleri, gurka, morötter eller rädisor. Fyll en skål med detta och ta det i stället för fet eller söt mellanmål.

Lite tid

Har inte mycket tid att förbereda maten, tänk på tvättade och färdigskurna färska grönsaker som kan köpas i de flesta livsmedelsbutiker. Snitt wokgroente, lök och paprika finns också nästan överallt. Frukt sallader, dessert eller olika typer av färska tvättade och hackade sallad som extra grönsaker med måltider. Se till att du har tillräckligt med lager av grönsaker i frysen så att du inte Essentials din smartphone behov. Ingen tid för frukost? Ta ett äpple, persika, apelsin eller en banan och äta den på väg till jobbet.

I sikte

Håll små frukter och frukt godis i transparenta förvaringslådor i ögonhöjd i kylskåpet så att du är mer benägna att få det. Tänker också på barnen och lägg rutorna skiktet i kylskåpet. Sätt en skål med frukt på bordet och på bänkskivan i köket.

Välj färg

Grönsaker och frukt finns i flera färger. Olika färger har olika näringsämnen. Så du har vit, röd, orange, gult, grönt och lila blått. Ju mer färg på din tallrik, desto mer olika näringsämnen du får inuti. Det är fortfarande alltför aptitretande.

Fyra gånger nytta

Inte bara är det hälsosammare att äta mer frukt och grönsaker, är också längre kostfiber. Frukt och grönsaker tenderar att ha ett lågt glycemic index, vilket gör det fördelaktigt för blodsocker. Dessutom kan du fortsätta att äta frukt och grönsaker för att gå ner i vikt.

Fler tips

 • Låt barnen plocka sina egna frukt och / eller grönsaker gör när de handlar.
 • Välj ibland torkad frukt. De är välsmakande och du kan lägga till dem i spannmål eller yoghurt eller så äter ur handen. Du kan köpa påsar med torkad frukt och även små bitar, men de är också praktiskt liten låda till salu. I olika kombinationer av, bland annat, russin, äpple och aprikoser.
 • Ge barnen frukt och / eller grönsaker godis till skolan.
 • Prova nya arter såsom broccolini, en kombination av broccoli och kinakål sort. Eller Toma Bella, en kombination av tomat och paprika.
 • Välj frukt och grönsaker av säsongen, kommer de också att bli billigare.
 • Låt alla barn vänja sig smaker av olika frukter och grönsaker. De måste själva välja vilken smak som de gillar bäst.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha