Tips för att förhandla om priset på ägar

Stenulf Nordlund Februari 29, 2016 Hus & Trädgård 4 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det har äntligen hänt. Du har hittat ditt drömhus. Nu börjar den mest spännande ögonblick i köpprocessen. Du kommer att förhandla om utgångspriset av hemmet. Förhandlingar är en färdighet som när man köper ett hem är praktiskt. Men det finns vissa grundläggande du behöver komma ihåg innan spelet budgivningen kan börja. Priset på ett hus beror på olika element av, nämligen:
  • Priset på fastigheten, är huset prissatt för högt eller bara ut på marknaden?
  • Kort eller lång hem har varit till salu?
  • Liksom säljarna snabbt utanför fastigheten?
  • Vill du ha huset i sig?
  • Är det en köparens marknad eller en säljarens marknad?

Var nykter och objektiv

Det är viktigt att inse att du inte bör låta känslorna räkna i förhandlingarna. Om du erbjuder ingen fastighetsmäklare, är det viktigt att vara objektiv. Inte ledas inte med argument om att det fel, som ?? Jag köpte huset för detta belopp och detta belopp måste ha varit där för ?? eller ?? Detta är ingen utgångspriset för en starter hem ??? Emotionella argument hör någon roll i anbudsprocessen. När förhandlingarna släpar är lämpligt att stoppa budgivning. Det finns gott om bostäder till salu och det finns gott om leverantörer som vill förhandla anständigt. En paus kan också inser säljaren att han begärt för mycket för en fastighet.

Förberedelser inför förhandlingar

Se till att du får dina läxor görs på rätt sätt. Du vet vad du kan spendera på ett hem. Aldrig överskrida din budget. Innan du erbjuder, är det viktigt att veta vilka förblir personlig egendom i hemmet. Be säljaren att göra en lista som visar vad det flyttar till det nya hemmet och vad som återstår i det gamla huset. Skulle till exempel hålla persienner eller gardiner? Gör att tydliga avtal och sedan lägga ner det på papper. Gå inte blint tro att vissa saker är en del av försäljningen. Ge tydliga avtal för att undvika oenighet.

Rapportering och utredningsskyldigheter

Säljaren har en lagstadgad skyldighet att tala om för er att ett tak till exempel, har några dåliga fläckar. Klart synliga defekter behöver inte meddela säljaren. Han eller hon kan anta att du ser också vattenfläckar. När läckan är dold bakom ett skikt av färg, skulle han berätta. Köparen har en skyldighet att utreda. Lämna hemma alltid göra en arkitektonisk inspektion. En säljare som inte har något att dölja, som kommer att utföras.

Förhandla

Innan du inleda förhandlingar, bestämmer du den ultimata belopp som du kan och kommer att betala för hemmet. Gå inte dit. Var medveten om intresset för säljaren. Som bara har ett intresse och det är få ett bra pris för huset. Var säljaren möts genom att föreslå deras ta på gardiner eller ordna snabb överföring. Låt säljaren meddelande om att du kan ställa in priset för huset på bordet. Det betyder inte att du måste betala det priset, men säljarna knäppa ofta bort när de är inte säker på att du inte kan få runt din finansiering. När intresset för en fastighet är stor, hjälper det att omedelbart fastställa ett bra erbjudande på bordet. Detta kommer att visa sig vara allvarligt. Gör detta endast när en fastighet är riktigt populär. Det finns gott om leverantörer som hävdar att intresset är stort. Dra det första inlägget innan du lägger genast din bästa erbjudandet.

Rita

Efter lång eller kort förhandla om din erbjudandet accepteras. Därefter kommer nästa steg i processen, undertecknandet av kontraktet. Det rekommenderas att använda standardkontrakt som upprättade husägarförening, NVM och konsumentfrågor. Kontrollera om du behöver ändra något.

Termine klausuler

Underskatta inte undertecknandet av ett köpekontrakt. Kontraktet omfattar klausuler om uppsägning. Avtalet är tänkt att bli föremål för finansiering. För att komma ur här, borde du kunna producera minst fyra avslag från banker / inteckning rådgivare. Det är viktigt att du ser till att du har gott om tid att ordna finansieringen. När du köper ett gammalt hus fungerar som en förutsättning för att tillämpa en dåligt utfall av en arkitektonisk rapport. Mäklaren sätter oftast köpeavtalet och en notarie gärning.

Tre dagar grace period

Enligt lagen får köparna tre dagar efter undertecknandet av preliminärt avtal möjlighet att ändra sig. Du kan då utan krångel under köpa ut. När de tre dagarna är över, kan du bara täckas när försäljningen är föremål för ett tillstånd senare. Betänketiden börjar visas så snart du sätter signatur under köpekontraktet. Betänketiden skall omfatta en helg eller semester. När respittiden på en fredag ​​start, som rinner ut på tisdag, inte på måndag.

Avstå från försäljning

När du ändrar dig inom tre dagar, är det viktigt för säljaren att berätta asap. Du bättre att inte göra det via telefon eller personligen. Det är bättre att skicka ett rekommenderat brev med en begäran om ett kvitto. Du måste visa att du har tänkt i de tre lagstadgade dagar. Annars blir det ditt ord mot säljaren. De tre dagars ångerperiod gäller inte för bostäder som säljs vid en offentlig auktion, en husbåt och en sovsal som köps av förälder till en son eller dotter. För ett nytt hus, olika regler gäller. När överföringen av notarius publicus tätas, är huset verkligen din.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Basilius Hedlund
  Like 5   Dislike 1

Jag gjorde ett bud på ett hus och den andra parten har gjort en så låg motförslag, vi förmodligen inte kommer att komma ut med det yttersta priset jag vill betalen.Moet Jag skriver nu erbjudandet eller avsluta en mening i linje av "vi kommer inte denna motförslag kan komma närmare varandra," nog?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha