Tio tips för backpackers

När du har varit nästan ett decennium reser man ofta vackra och intressanta frågor. Den fråga jag får mest är dock om förpackningar: vad man ska ta, vad man ska lämna och vad man ska packa. Jag har rest en hel del, och varje gång jag är tillbaka, jag vet att det måste vara lättare. Därav dessa tips för att spara tid, ansträngning och besvär! Backpacking blir alltmer populärt. Inte bara är det en stor upplevelse som väntar på dig, det är ofta mycket billigare lösning i redan nu dyra tid. Dessutom ser man ofta en helt annan värld än när du bara sitter i den stora staden, eller om du låter dig bli ompysslad på en all inclusive strandhotell. Backpacking är en riktig aktiv semester full av utmaningar och oväntade ögonblick. De bästa historierna gör du i denna typ av resor, de bästa ögonblicken du upplever med många olika människor du aldrig skulle träffa annars.
Ofta du kommer klara vackra oupptäckta platser där Lonely Planet skrev om ingenting. Som ett exempel, när du går igenom Lonely Planet Nederländerna har blad. Jag är säker på att du vet ett hundratal andra platser där det är lika vacker i Nederländerna, som beskrivs i Lonely Planet! Och bara för att du är i landet du kommer i kontakt färdas genom din ryggsäck med lokalbefolkningen, kommer du till vackra nya platser du annars skulle köra förbi.

De 10 tips för backpackers

 • Den gyllene regeln: ta hälften av kläder som du planerar att ta dubbelt så mycket pengar. Jag kan inte nog betona hur sant detta är.
 • Vara väl förberedd för temperaturen, inte bara i det land där lämnande, utan även i det land ankomst. Du vill inte höra på dina shorts på flygplatsen i Moskva få ditt bagage försvinner. Du bättre bära för mycket än för lite.
 • När du incheckat bagage, be personalen från flygplatsen om de är en "Fragile" klistermärke att sätta på. Sticker gör din ryggsäck eller resväska ovanpå stapeln transporteras, och det första planet tillbaka ut. Också se till att slår din ryggsäck eller portfölj. Du kommer inte vara den enda i bagageutlämningen på en svart resväska väntar.
 • Ta tre skjortor och tre par byxor längs: totalt nio outfits.
 • Böcker är roligt och trevligt att ha dig. Men spara själv extra kilo och fylla din Iphone / Ipad / bärbar dator med en digital bok eller ljudbok. Även du kan varje Lonely Planet bara ladda ner. Perfekt!
 • Om du är den typen som behöver ta sitt eget hår på en resa, så jag hänvisa dig till en all inclusive i Egypten eller Turkiet.
 • Jackor och tröjor ta upp värdefullt utrymme och vikt i rymden. Om du går till Ryssland på vintern, behöver du inte det. Många var klädda fungerar lika bra.
 • När du reser till ett varmt land, ta inga jeans tillsammans. De absorberar snabbt och damm och lukt, tar upp mycket plats och det tar lång tid innan de slutligen torkas en gång. Bomull och khaki som saken mycket lättare!
 • Alla saker som är viktiga men inte passar i ryggsäcken: lämna hemmet. Stulen grejer över det, var du än är och hur väl du också uppmärksamma. Om du tycker att det är nödvändigt att ta med en bärbar dator till exempel, bär det alltid i ryggsäcken istället för din ryggsäck.
 • Varje land jag någonsin besökt säljer tvål och schampo och strumpor och t-shirts. Med andra ord: Vad du glömma, kan du köpa!
 • (0)
  (0)

  Kommentarer - 1

  Ett svar från en annan erfaren backpacker, är den här artikeln helt sant och mycket att känna igen!

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha