"Tio dagar borta": makt med storlekar

"Tio dagar gått" från Michael van Straten är en bok som belyser vardagliga saker som tid, utrymme, mått och vikter. Av världen till begreppet noll, från mätaren till varaktigheten av en vecka, visar Van Straten att alla dessa vardagliga saker uppstod från poserande av män. Efter att ha läst "Tio dagar borta" världen är aldrig densamma.

Hyllning till utforskare av tid och rum

"Tio dagar försvann. På den mänskliga dimensionen bakom vår värld "är en kombination av reseskildringar, anekdoter, förklaringar av empirisk forskning och dagböcker av historiska personligheter som gjorde de mest värdefulla upptäckter och forskning, men tillräckligt ofta glömmas bort. Denna bok är därför också en hyllning till dem som har format världen. Eftersom, som Van Straten föreslår i "Tio dagar försvann," man har satt världen i sin hand. Således man har naturliga tidens gång och årstid försummat att ange detta i tid och scheman honom ekonomiskt och politiskt skulle ge mer vinst. Så Van Straten visar att alla lever bokstavligen i en annan tid och vi tycker att helt normalt, medan det tog åldrar innan vi kom fram till vårt nuvarande tidsbegrepp. Kanske detta också kommer att justeras igen i framtiden till förmån för ekonomin eller politiken.

Rita balansen

"Tio dagar gått" är en samling berättelser om vår värld. Som en hängiven seglare, Van Straten först i näringslivet och instrument som hänför sig till sjötransport, såsom ursprung och utveckling av kartor och diagram, för att bestämma tid och skapandet av klockan. Dessa kapitel åtföljs med bilder och geometriska beskrivningar som vid första behandlingen är inte omedelbart uppenbara. I de följande kapitlen behandlar respektive mätaren, de olika normer för vikter och mått som används över hela världen, siffror och utvecklingen av räkningen, siffran noll och pengar, den verkliga pengar som vi har varje dag i våra händer tills siffror i vårt bankkonto. Dessa kapitel kan vara mycket lättare att läsa, gör Van Straten komplicerade termer bakom och använda vetenskapliga fakta i berättelser. "Tio dagar försvann" är därför en underbar ritning som fakta och fiktion är helt balanserade.

Mänskliga storlekar och andra tider

I varje kapitel finns en historisk person som var viktigt vid fastställandet av normaltid - vikt eller storlekar sätta i rampljuset. I kapitlet om tid och behovet av att känna till den rätta tiden, ser vi Ruth Belville, aka The Greenwich Time Lady att varje dag henne titta liknande uppsättning med den enda exakt klockan London, kors och tvärs i staden för att få rätt tid :
"Sitter på tåget eller tunnelbana blev hon omkörd av konkurrerande pulser som post- och telegrafkontor tjänare, på väg till någon allmän klockor i centrala London. Men de försörja sig själva, visste eftersom även pulserna automatiskt från London sprang lämnat sina tillförlitlighet ibland önskvärt Inte som Ruth. dess klocka, dess certifikat, och hennes hängivenhet var alltid i tid. "

 Ett värde som inte kan uttryckas i pengar

Historierna hänga med. När som helst på dagen, när du tar bussen, överföra pengar, en resa till England eller helt enkelt under ett samtal, dessa berättelser plötsligt över. Van Straten har uppenbarligen gjort en hel del forskning om ämnen som de själva väljer och detta har lönat sig. "Tio dagar gått" är en bok med unikt värde, visar en passion för författaren tycks berätta och sprida kunskap om frågor som påverkar vår vardag. En mycket trevlig bok att läsa.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha