Time management: tips för att spendera din tid väl

Känner du att du är upptagen, upptagen, du är upptagen? Då är du förmodligen redo för en god time management strategi. Läs beprövade tips för att få gjort varje dag och vad som behöver hålla tiden att njuta av livet.

Långsiktiga mål

Vad tycker du drömmer om? Som barn du trodde att du skulle vara om du vuxit upp, varför har du slutat göra? Gör en lista över dina drömmar. Vilka är dina långsiktiga ut av livet? En familj, ett företag, en klädkammare eller alla av dem? Om du inte vet vad du vill i livet, då är chansen att du inte kommer att uppnå mycket. Skriv dina önskningar i livet och förvara dem på en plats där du kommer att regelbundet påmind. Det ska nå sina långsiktiga mål, inte i morgon!

Prioriteringar

Vad tar prioritet i ditt liv? Studerar du på, sedan ditt huvudsakliga mål att uppnå dina studier. Har stabilitet i ditt liv, men inte en partner ännu? Då måste hitta en ny relation prioritet. Om du vet vad du vill i livet, sedan avgör frågan vilka mål du vill ha när förtjänat. Vad är prioritetsordning?

En viktig fråga

Fråga dig själv i allt du gör om det kommer att föra dig närmare dina mål i livet eller inte. Är vad du gör effektiv? Ineffektiva saker är inte en katastrof, ibland de visar sig rätt efteråt ha varit mycket bra. Ändå de flesta av dina aktiviteter oviktiga och de tar bort dig från dina mål. En timme tittar på en såpopera på soffan i stället för på motionscykel, är en förlorad timme om du vill göra något åt ​​din hälsa. Spara pengar för att starta ett eget företag du inte gör när du köper en ny konsol.

Tackla hinder

Gå till höger på din rädsla bort. Försök att tänka varje dag vad du får på att fördröja eller att du livrädd ut. Om du har tacklat svåraste, är resten garanteras enklare. Gå inte runt hinder, men rakt igenom det! Trouble att skriva en artikel? Ta reda på varför, vad som finns på ditt sinne, är du rädd att du kommer att misslyckas? Acceptera att det är en möjlighet och att den inte skriver eller inte avsluta, betyder det att du verkligen har misslyckats.

Planera i förväg

Regelbundet ta tid att skapa ett veckoschema. Det verkar ett slöseri med tid, men det kan bespara dig en hel del tid på rätt sätt. Tänk väl hur länge du räkna med att det kommer att ta ett jobb. Var ärlig! Om du har med den kollega, då du redan vet att du är där mer tid än du ska erkänna tidigare förlorat en lunchmötet någon gång i veckan. En viktig del av planeringen är att förstå din uppfattning om tid. Hur mycket vill du verkligen behöver kontra vad du implantatet, kan göra stor skillnad för framgången av en plan.

Små uppgifter

Allt tar två minuter, bör du göra först. Med hjälp av en att göra-lista ?? ?? är användbart för folk som vet vad jag ska skriva ner på så ?? s lista. Använd i stället ett dagligt schema, som börjar med de uppgifter som du ser mot plan och sedan av mindre uppgifter mellan fler än två minuter. En förteckning över alla uppgifter är bara användbar om du har en förståelse för vad som är viktigast och hur mycket tid du faktiskt behöver förutom ditt schema.

Framsteg

Regelbundet springa efter vad du har gjort kan vara mycket tillfredsställande. Det är nyttigt att hålla reda på vad du behöver göra, men tar sig tid att berömma dig själv för vad du redan har gjort. Det motiverar och ger dig en inblick i vad du ska göra nästa dag, vilket kan vara mycket mindre än du förväntat.

Den bästa tiden

Försök att ta reda på vilken tid på dagen du är mest alert. Många människor är på morgonen är mest vaken och ta ett dopp på eftermiddagen. Fundera på hur som sitter med dig.

Den mest produktiva

Är du en morgon, kväll eller kanske en nattuggla? Detta har inte bara att göra med din uppmärksamhet, men framför allt med din produktivitet. Har du ?? morgonen bara behövs en kör upp då hela eftermiddagen utan avbrott för att arbeta? Acceptera det! Det är inget fel med det. Många företag är mellan 08:00 och 18h tillgängliga, men numera kan du ?? kväll till snabbköpet. Dessutom går långt över internet så det finns tillräckligt med utrymme för att passa i din egen takt med den i din omgivning. Du kan inte ändra mycket om det så försök svåra uppgifter eller jobb som tar en hel del tid på din mest produktiva tid på dagen för att schemalägga.

Bestäm tiden

Jag har tidigare sagt att en viktig del av ett framgångsrikt planera den tid du verkligen behöver för att utföra dina arbetsuppgifter. I början måste du uppskatta det, men försök att göra lika i slutet av din uppgift mycket tid du har behövt. I det ögonblick du gör en plan igen, kan du sätta den ungefärliga tiden bredvid noterade tiden. Detta gör att du får en bättre bild av din disponibla tid.

Förlorade minuter

Prova mindre och kortsiktiga uppgifter att planera här. Mellan möten, i bussen och väntar i rad kommer till kassan. Fyll den, ring din mamma, läste en artikel eller ens brainstorma.

Leisure

De som är bra vid plantering tid för saker att göra, kommer det snart upptäckte att han mycket tid kvar på dagen för att komma också. Kanske visa att du nu kan sova lugnt längre eller har de tillräckligt med tid för att chatta med din vän eller skuldfri titta på TV eller gå motion. På fritiden gör du saker som du gillar, bara därför att din avkoppling inte ses som en uppgift. Om du har gjort allt du behöver, då kan du slappna av. En båge kan inte alltid spännas. För att passa, alert och produktiv, måste man ibland bara måste absolut ingenting.
(0)
(0)
Tidigare artikel Lungorna och grönsaker

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha