Tillsyn av dement Äldre

Selmar Löfgren Februari 29, 2016 Hälsa 16 28
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Att hantera dement äldre är inte alltid lätt. Tio år har jag arbetat med äldre personer med demens som sträcker sig från mild till svår demens. Eftersom det finns så många sätt att uttrycka detta syndrom är, är det praktiskt taget omöjligt att entydigt berätta hur man handskas med vissa beteenden och situationer. Jag har i denna artikel syftar till att ge några allmänna rekommendationer vägledning, som har visat sig fungera för mig att arbeta med äldre personer med demens.

Allmänt råd Råd om att hantera dement äldre

I själva verket, minska eller uppfattning / villfarelse kommer Sätt dig i situationen för dementa äldre. När någon dement och ber om ett förtydligande om tid, plats eller person, försök att passera den genom lugn, tydlig förklaring. Om den äldre personen har en viss bild av verkligheten som inte är sant, och här inte att ta ut är, eller känner dig bekväm med dessa ?? inte bultande verkligheten ??, då är det oftast mer meningsfullt att gå in i en värld av erfarenhet till denna person. Vara lugnande och förståelse.
Ett exempel Situation:
Fru X är övertygad om att hennes mamma är fortfarande vid liv, medan så inte är fallet. Vid första du frågar om födelsen av modern i fråga. Ms eventuellt komma till insikt om att det skulle vara omöjligt i fråga om ålder som hennes mamma är fortfarande lever. Eventuellt följt av en sorglig stämning på Mrs. eftersom de för närvarande inser sin mamma att förlora. Jo det är ju här för att hjälpa tyst, komfort och så småningom försöka gå någon annanstans gör.
Den andra möjligheten i detta:
. Trots ansträngningar Mw föra tillbaka till verkligheten; Ms fortsätter att tro att hennes mamma är fortfarande lever och att det därför en sådan måste lämna snabbt till sin mor. Nu verkar det bättre att gå ut i världen av de äldre i fråga. Kräv egenskaper hos modern, om hon var söt. Om man kunde skratta med mammor? På så sätt du få stämningen ibland till en bättre nivå. Fråga vilken typ av en mor Ms skriver själv om hon har barn. Ms möjligt kommer att vara lite ögonblick glömma sin ångest för att lämna och kanske prata om sina barn in i en lugnare stämning.

Ställ frågor om någon som lider av demens:

Frågor där du svarar själv räknar exempel ?? så han var en slaktare som jag förstår ???
Ställ slutna frågor om du redan säker på att någon kan svara på det.
En fråga per mening, aldrig be flera frågor i en mening.
Ställ frågor om det förflutna, de första åren av en person att några barn.

Ångest och sorg i dement äldre:

Om någon upprörd / ledsen: Ta känslan av dement äldre allvar och namnge den. Men försök att gå mot en patient med glädje skulle kunna vara. Till exempel: Jag ser att du är rastlös; Jag tror att det är mycket irriterande. Jag kan tänka mig att du missar din mor. Får jag fråga dig en sak medan du väntar på din mamma? Om svaret är ja: Vad var din mamma för en typ av person? Hon bry? Oavsett om de ibland skämtade? Kan du skratta tillsammans? Till exempel berättar en trevlig minne på sin egen mor eller familj.

Icke verbal kommunikation:

Tala tydligt med en låg tyst röst. Ta en avslappnad attityd. Gå på en nivå med personen i fråga. Så även om det sitter. Om en dement äldre du låter in i hans eller hennes hem frågar om du kan sitta ner och prata bara när du sitter och du har uppmärksamhet på personen i fråga. Om någon inte vill sitta, bara gå runt, är det ibland lämpligt att ha dig att sitta ner för att skapa fred. Prata inte från ett annat rum, men just vid eller om någon i samma rum. Ibland hjälper det att vända. Sitt Mrs med armarna och benen i kors sedan göra detta en gång. Detta skulle kunna framkalla en känsla av erkännande.

Rutinoperationer.

Gör en kopp kaffe eller te. Skala potatisen tillsammans eller gå shine skor tillsammans. Helst denna rutinmässiga operationer kan du göra själv av personen med demens om det inte är alltför rastlös och kan utföra det ännu. När du gör kaffe / te kommer att konvertera frågar inte, till exempel om den personen något sparas eller hur ska jag sätta kaffet? Chansen är stor att dessa öppna frågor svar kan vara den person med demens och leda till oro och konfrontation.

Borttappade föremål

Om personen vill hitta tillbaka vad som inte är i rummet och det kan inte avskräckas. Ta reda på i detta fall, även med det, men föreslår att försöka igen i en minut och att det kan lyckas hitta den. Om Mw det inte längre gå med på att söka ytterligare längs och under tiden försöka få samtalsämne till ett annat ämne.

Efterord

Hur demens ut beror på flera faktorer. Den typ av demens den personen, personlighet dement äldre och den omgivande miljön. Ovanstående råd kommer att vara användbar för en och inte den andra. Sägs ibland att om du vill att föreställa sig hur det är att dementa, som du måste tänka att varje dag du vaknar upp mitt i en världsstad där du aldrig har varit förut och ingen vet. Försök hela tiden för att fortsätta tänka till dig själv, om du är en vårdgivare av någon som är dement, eftersom vård kan ibland både fysiskt och mentalt mycket hård. Dessutom, slutligen, jag vill betona att med rätt vägledning och även se till att ha massor av speciella stunder med dementa äldre. Dessa minnen jag bär med mig i hela mitt liv. Om du har frågor efter att ha läst den här artikeln sedan svara på ett säkert sätt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (28)
Gundela Strandberg
  Like 0   Dislike 0

Hej alla, min dotter bara 18 år gör utbildningen vård och omsorg nivå 2, 2: a klass på ID College i Zoetermeer. och måste göra en praktikplats. Tre gånger, en gång en familj hem en gång i förskolan och första gången i vården. Idag är hon den första etappen kommer att köras på en sluten vårdavdelning för svårt dement äldre, utan att någonsin ha idén om vad det innebär och hur det är alls! En grupp av nio och en grupp av åtta personer i en avdelning med två vardagsrum. hon är helt upp och ner kom hem och var mycket spända alla intryck. Jo hon är en rock-och en riktig go-getter och har både det andra steget är en mycket bra bedömning avslutats. men idag fanns ingen vägledning och de stod nästan ensam i två grupper. Två invånare slogs en åkande var mycket aggressiv mot henne och en grät eftersom hon ville lämna och plocka upp en annan vild mat och bosatt har förolämpat henne med k ord och de värsta sjukdomar. att folk inte kan hjälpa det men ?? Det fanns inga fält eller vägar att se en kurator eller biträdande praktik. Bara bryta hon var lättad och de står utanför gråt. I morgon går hon igen. Det är inte att hon inte vill det, men hon är helt ensam och inte vet hur. Skolan denna praktik har varit en tid i programmet och flera studenter har redan varit där. Min fråga är; det är normalt för studenter i åldern 18 praktik på en sluten vårdavdelning utan förberedelser och lämnas åt sitt öde och hur ansvaret om något hänt med någon eller själv? Hon är en rock-och verkligen vill gå, men detta ansvar för tung för denna utbildning?

Lisetta Ahlgren
  Like 0   Dislike 0

Jag börjar i år program kommer att stängas och vårda ig mig goda kunskaper i att arbeta med personer med demens. Jag har funnit att många kolleger inte vet hur man handskas med demens och att denna grupp av människor som de anser vara svårt. Jag finner detta mycket smärt dessa människor förtjänar värmesäkerhetsstruktur och definitivt fokusera på sin nivå. Men på grund av den stora arbetsbelastningen är att se så här långt och processen i institutet de ingår i tidsplanen för den institution som faktiskt inte är helt anpassat till deras situation. Och nu går jag ordentligt. Jag vill väldigt mycket bred kompetens och fördjupa i nästa vecka med dessa människor arbetar som vårdare. Jag kollade kursen psyko, å ena sidan och intressant på andra sidan mycket kliniska. i mitt framtida arbete jag vill yrket förbli vårda ig utföra men specialiserade. Vad skulle vara den bästa utbildningen för att göra detta på ett humant sätt.

Efrem Ohlson
  Like 2   Dislike 1

Min far sedan 5 år gammal Alzheimers patient. Min mors det hela vägen, hon har ibland behov av vila, men som inte tilldelas eftersom min pappa mycket behöver uppmärksamhet och absorberar all sin energi. Han själv har ingen medvetenhet om sjukdomen, är mycket orolig och har en svår och dominerande karaktär. Vi minns honom en dag i veckan för att få dagvård själv men han absolut inte vill veta det. Hur ska vi närma sig detta och vi genomdriva etiska sett det gör honom? Han kommer att anpassa sig över tiden? Vad händer när han är där, envis och orimligt beteende? Vilka är dina erfarenheter / tips? MvgNadia Raeymaekersstraat

Bridgett Blomstedt
  Like 4   Dislike 0

Vi vill ta min mor, 72 år, något dement, men glada och en riktig prat, hemma. Skälet till detta är en felaktig placering i ett vårdhem på institutionen mycket svår demens. Nästan alla invånare är oförmögna att all kommunikation och tynar bort i en rullstol. De andra avdelningar ger ungefär samma bild. Flytten var tvungen att ske inom tre dagar, så vi kom tillbaka bara när min mor var redan installerad. Både vårdhem och personal anges att min mamma inte är på rätt plats. Jag tycker att detta verkligen hemskt och du bör överväga henne så hemma. Min make och barn bakom mig. Vi kan ge min mamma ett rymligt sovrum och ett familjeliv. De kan bara gå tillbaka till dagis fem dagar hon redan använder. Protest min yngre bror och syster; det skulle vara dramatisk för min mamma. Har du en åsikt om detta?

Ludovica Almgren
  Like 1   Dislike 1

Vad lärande mål du kan använda för att skapa en POP guide för självtillit?

Lasse Sjöholm
  Like 0   Dislike 0

Leva ditt uppriktig i, i personen SJÄLV. Visa empati, vänlighet och omsorg BARA OM DU OCKSÅ MEENT.ONDERSCHAT INTE att äldre människor känner att om du bara rent för sina egna intressen DIG Billen Wast. ** DET HANDLAR med en äldre ** dementa piece of cake

Damien Hagerstrom
  Like 3   Dislike 0

Nyligen jag arbetar på en PG-avdelning med dementa människor i alla faser. Jag försöker alltid att ge människor möjlighet att kvarstå som självförsörjande som möjligt. På grund av tidsbrist, är det ganska svårt ibland. Men vad som fortfarande värde i de senare stadierna av demens?

Ture Forsman
  Like 4   Dislike 1

Bäste herre Högers, kanske jag kan berätta några idéer? Det är svårt i en grupp av vuxna att uppfinna dement vara en lämplig aktivitet. En riktig gruppaktivitet är svårt eftersom ytterligare en är på demens än andra. Man kan njuta av en verksamhet som tar barnslig varandra igen. Jag vet inte hur stor gruppen är, vi alltid dela små grupper. Bitars nivå till nivå. De riktigt tunga demens nog ofta på en vacker melodi, handmassage eller liknande. När vi bokade eftermiddagen skönhet alltid stor framgång. Något för alla. Ratta in med några kollegor / vrijwiliigers uppdaterings naglar och lacker, papiljotter i håret. Lite trevligt format. Kopp te. De något fler mobila invånare hjälper gravt dement bosatt. En solid eftermiddag i veckan, super mysig! Att gå ut är också ofta en framgång promenad. Gör ärende. För svår demens måste vara en verksamhet som inte komplicerat och kreativa. Att göra något så vardagligt som att vika tvätt kan vara mycket trevligt för dem att göra. Eller torr, polska silver. Piece stickning, gamla foton kijken.Wat jag själv har lärt mig att respektera om de inte vill ha en tid. Jag var alltid den fortsätta att uppmuntra och försöka komma överens Catherdral aktivitet. Till min farfar var i ett vårdhem, som inte var den typ för sånt. Personalen frågade, nästan insisterar. När jag såg att vissa människor verkligen inte vill. Människor som har att göra i sitt slutskede, vad de vill på den tiden. Så vi har också något som: sometime meningslöst, då not.I önskar din fru lycka till!

Algot Odhner
  Like 2   Dislike 0

Min fru gör mmz utbildning och arbetar på en avdelning där allvarligt dementa invånare bor. I samband med sin utbildning hon arrangerar aktiviteter. På dåliga dagar, men dessa människor knappast uppmuntrande. De tror också verksamheten snart barnslig. Kan du berätta var de kan hitta nya idéer och förslag på aktiviteter. Hon har varit en karl på snoezeltheek men eftersom budgeten är under press, är naturligtvis mycket "saker" off. Tack på förhand för ditt svar, vänliga hälsningar en av "en bekymrad make."

Görgen Svärd
  Like 1   Dislike 0

Vi har en dagbegeleidingscenrum i Tilburg West. Detta centrum är för personer med minnesproblem. De människor som kommer till oss så länge som möjligt kan fortsätta leva i sin egen livsmiljö. Vårt center ser till att människor aktiveras och hålls upptagen på ett meningsfullt sätt. Om du bor i närheten av Tilburg kan du få en titt på oss dagbegeleidingscentrum Mars 30, 2010 är vår öppet hus, kom nyfiken så ta en titt. Din far / mor är i trygga händer.

Vendelin Blomgren
  Like 4   Dislike 1

Tack för tydlig förklaring om demens. Jag bara arbetar med kroppsvikt avdelning som student och kommer säkerligen att ha något att. Min fråga är ... vilka spel jag kan ta med dem som läst, titta på bilder är roligt men inte för en hel dag.

Annlovis Lindeman
  Like 3   Dislike 0

Jag studerar för röntgensjuksköterska och jag skulle vilja veta hur jag bäst kan svara på glömska och eventuell aggression i dementa i tjänsten. Medicinsk bildbehandling, är det mycket viktigt att patienten exakt utför instruktionerna och kommer att vila några infusioner börjar att dra ut under röntgenbilder och inspelningar. Detta bildar då problemet att patienter med demens inte lätt förblir ljuga och kan inte komma ihåg instruktionerna. Vilka lösningar kan jag använda detta utan att immobilisera patienten eller stillsam?

Gusti Sparv
  Like 3   Dislike 0

Hej, Jag har några små saker som inte är helt klart för mig. Min mormor är dement, hon bor i en vård / vårdhem. Hon sitter på ett golv där de flesta människor lider av demens, som min mormor ytterligare försämrar chans att de måste gå till en sluten avdelning. Väl min fråga är följande; Det är viktigt för en person som behöver dementa är fast struktur? Är det inte sant att strukturen och regelbundenhet ge henne ett tryggt och välbekant känsla? Vänja i ett hem är svårt för människor som lider av demens eftersom igen skedde en förändring. Men du ska inte bara följa strukturen i huset, de vardagliga saker de kör det i huset? Nu tänker på människor runt omkring mig mycket annorlunda om det. En heflt familj hatar dem i en vård / vårdhem sitta och plocka upp henne varje dag och sedan tillbringa dagen på annat håll med. Den andra halvan av familjen finner det särskilt viktigt att mormor är bra att jorden i sin nya omgivning. Så de är inte ens medvetna om att hon tas igen. Men vad är egentligen bra för en äldre kvinna som lider av demens under en längre tid? Kanske kan du hjälpa mig här också eftersom detta problem är som större och större och familjen på det sättet isär. Medan alla har samma för mormor, de har några "bra" fjijne år heeft.Vriendelijke hälsning, Lisette

Perci Ekholm
  Like 3   Dislike 1

Min mormor bara 90 sedan den 13 februari i år weduwe.Zij är mer misstänksam, glömsk för dem och det kan också höra dem ser dåligt och det märkliga är att de hallucineert.Op internet hittade jag information som dessa är alla funktioner som med någon form av demens passen.Nu min fråga är hur kan jag ta upp detta med min mormor? Allt hon är fel att hon skyller sin dåliga syn av hennes ögon och hon anklagar alla och envar av stjäla dingen.Op ögonblick hon fortfarande lever på egen hand, men om inte langer.Hopelijk kan du ge mig några användbara råd geven.Alvast tack för ansträngningen. Med vänliga hälsningar, Brenda Smits

Kattarina Norberg
  Like 0   Dislike 2

Min mamma är 84 år sedan en i en avd. Litet vardagsrum och har över 30 års knäproblem. Nu läkaren vill se till att hon får en ny knä. Fråga: Vad kan det få konsekvenser?

Jakov Holmström
  Like 0   Dislike 0

Jag har för ett seminarium i ämnet behandlar invånare lider av demens på ett somathieke avdelning, jag kan inte säga så mycket om här bara den allmänna inriktningen kan du eventuellt hjälpa mig?

Idalia Johansson
  Like 0   Dislike 0

En gång i veckan jag besöker min mor, hon inte känner igen mig längre. Vi spelar spel. Efter en tid, erkänner hon något märkligt och skräddarsyr sin pretiig. Jag har aldrig behandlat dement äldre. Jag vill därför att få ditt nyhetsbrev.

Laetitia Laxman
  Like 2   Dislike 1

Hej, jag heter Fleur och jag jobbar på min avhandling. Jo jag har uppgifter ur här, men jag måste veta att det är tillförlitlig? Kan någon hjälpa mig eller är det en pålitlig artikeln? Hälsningar Fleur

Arnolf Hellberg
  Like 3   Dislike 0

Hej, jag är Marcia från Amsterdam. snart jag besöker regelbundet med en dam som jag äter måste ange ett vårdhem. Detta kommer jag att göra fyra dagar i veckan och en timme per dag. Tja, undrade jag när jag läser här att det inte alltid är lätt att arbeta med äldre människor med demens, vad sägs om fyra timmar i veckan. För övrigt tycker jag att det är trevligt att arbeta med äldre människor, men aldrig med dementa äldre gewerkt.groetjes, Marcia

Avelina Jernberg
  Like 4   Dislike 2

Kära Nadia, detta är en tuff situation för er alla och det är mycket förståeligt att du lämnar du kommer att lindra mor och även respekt för önskemål din far vill gå.Jag skulle råda dig att diskutera det med deras GP. Detta eller så kan du också begära ett möte med CIZ. Detta är indikationen kroppen och kan ge dig råd vad möjligheterna är. De anger eventuellt också vilken bestämmelse har din far "rätt". Och därifrån kan möjligen vara placering på en väntelista för en sådan dag vårdplats vinden.Ik känner till situationen, men misstänker otillräcklig dagvård för din far är inte genomförbart, men öppenvården eventuellt göra. Jag förstår att du kanske tror ", men min pappa är ovilliga att gå till en sådan polikliniskt. Om du och din far får ett samtal på en polikliniskt då finns det inget vidare verplicht.Wat jag gillar kapacitet kan tyda på att det ibland valt att endast ett komplement till din far och mor kommer hem. Individuellt stöd kallas. Då kan du till exempel mamma jut medan mentor till exempel kvar i huset och eventuellt tala med din far eller något annat gör vad den vill göra din far. Gång kunde också. Det är inte obligatoriskt att hitta en aktivitet sker. Det kan också vara så att den här personen bara en kopp kaffe med din far drinkt.Van exempel här skulle kunna bygga upp en anda av förtroende och om din pappa kan komma överens om att gå igen på ett besök till en sådan polikliniskt. Dag behandlingar är oftast i ett vårdhem inställning. I ett senare skede kan du ens tänka på en kortsiktig tillträde till ett vårdhem för din far så att din mamma är lättad. Jag kan tänka mig att du inte ser att det händer på grund av motståndet från din far, men ibland under loppet av tiden ändra den igen. Som jag ser det finns mycket som talar för att bygga säkerhet och allt långsamt bygga upp och se också vad din far och mor past.Wat styr etisk fråga; Ibland måste man välja mellan två onda ting. Det kan vara så att om din pappa är van vid sådan vård som han tycker om att gå till och du så småningom hjälpte honom tillsammans. Säkerställer också en eventuell besök i öppenvården din far lämnade honom längre möjligt att bo kvar på den plats där han bor nu eftersom din mamma, kan vårdgivaren hålla bättre hela. Men jag förstår hur svårt det är att gå.Jag mot de önskemål som din far skulle verkligen vilja komma tillbaka för att höra om du har haft något att min information och en hel del styrka med de önskade situatie.Met Vänliga hälsningar, Miranda Bodd

Berit Tornquist
  Like 3   Dislike 2

Kära Natasha, vad en bra fråga. Det verkar inte en lätt situation faktiskt. För det första anser jag att det också något att diskutera med dina kollegor, till exempel under en konsultation. Ofta du kommer genom utbyte av erfarenheter också tips och idéer. Jag vet inte hur komplex är instruktionerna? Kan människor under inspelningen högljutt tala genom en mikrofon till exempel? I sådant fall, fortfarande skulle kunna säga att en för de första instruktionerna. Så till exempel när patienten till exempel inte flytta "Fru X kan du höra mig?" som Mrs X säger så ja du kan säga till exempel "Det är viktigt att du ljuger nu, fortfarande. Den äldre kommer det ws. direkt genomföra. Sedan kan du säga, "Mrs X, kan du flytta igen," Om man har kört till exempel då du upprepa ritualen. Så återigen börja med "Fru X kan du höra mig? och etc. Om uppgifterna är mer komplexa än vad du kommer att behöva förklara i förväg mycket enkel men inte tre operationer i följd men en i taget och eventuellt uppstår. Tänk på att ha hört så se till att du står för patienten när du förklara det. Var bekräftar att patienten mår bra men försök så lite som möjligt med att förklara att det förblir klar och stilren. Detta exempel kan du göra bättre i närvaro av en skötare eller skriva. Vad är också ett alternativ, är den inspelning som du instruktioner förklarar i närvaro av handledaren och att i början förklarar han till person. Denna person är ofta mer bekant och kan användas för att förklara dessa frågor till patient.Als patienten måste ligga stilla länge sedan kanske lugn musik ett alternativ? Något klassiska bijv.Ik nu ge några tips men jag vet inte exakt hur situationen är några saker som jag har varit suveränt i praktiken kanske inte är möjligt. Om du tar situationen lite mer skulle klara exempel på uppdrag till exempel, måste patienten utför sedan jag skulle föreslå något mer specifikt. Jag tror att en möjlig mentor kan betyda mycket i situationer som denna all radiologisk bilden kan jag antar inte närvara på grund av strålning? Aggression inträffar ofta när patienten blir överväldigad av situationen. Så det kan inte innehålla, och därför känner sig osäkra. Men ibland är det inte hindrar någon svarar aggressivt och då kan jag tänka mig att sedering kan även vara den bästa lösningen för både patient och vårdgivare. Men jag tycker att det är mycket trevligt att läsa upp detta skulle helst vilja undvika. Jag undrar om du kan göra något för att mina tips.

Sima Magnuson
  Like 0   Dislike 0

Kära Lisette, en svår situation. Jag kan föreställa mig oro. Det är sant att säkerhet och förtrogenhet extra viktigt för någon som är dement. Dessutom beror det mycket på vad personen kan hantera. Ibland balansen mellan "två onda ting" till exempel: Det kan vara någon gör bra att en dag bryta det, men samtidigt, för mycket avgaser det. I sådana fall kommer det att behöva hitta en balans worden.In den situation du mormor, kan jag tänka mig att under förutsättning både struktur delta från huset i en sådan grupp av dagar med en daglig mönster. Alternativt roliga utflykter med släktingar. Vad som är mycket viktigt är att din mormor inte räknas utomhus när de inte wil.Misschien är det lämpligt att söka ytterligare råd från en exempel äldre läkare eller rådgivare som är knuten till institutionen om hur de bedömer situationen för din mormor . Att familjen hamnar i en kamp och spänningar har aldrig bevorderend.Omdat korrekt inriktning av aktiviteter och förhållningssätt till förmån för äldre Jag noterar ofta att familjer träffas och gemensamt komma överens vem på vilken dag den äldre på besök går och hjälper till med saker som måste ordnas till exempel. Det är då verkligen en sådan planering. Eftersom det finns problem med dig jag skulle ömsesidigt kanske de människor som försöker mest vända mot varandra för att motivera en diskussion med en läkare eller kurator som jag föreslog ovan. Det är ett oberoende yttrande om hur din mormor är bäst att gå.Jag hoppas verkligen att du kan vara något. Mitt råd är att du vända dig till någon som känner dig mormor eller kan bedöma och sedan kan avge ett yttrande kan det vara någon som arbetar på avdelningen (huvud, psykolog eller möjligen aktiviteitenbegleider, men också läkare eller geriatriker, socialarbetare, rådgivare för de äldre, äldre psykolog. Jag älskar att höra än en gång hur situationen går längre och många succes.Mocht du har några frågor låt mig veta.

Lorena Lagerfeld
  Like 5   Dislike 2

Kära Brenda, Första kondoleanser med förlusten av din farfar. Det är ibland svårt att avgöra var problemet orsakas av. Det är ofta också en kombination av orsaker. Till exempel misstänksamhet ofta skapats av demens. Men då kan du också genom slechterzien misstro dig eftersom, trots allt, är det svårt att se vad någon annan gör. En hallucination kan få igenom demens, men ibland ser någon inte bra och tror att du ser något som inte finns. Till exempel kan ett träd i fjärran tycks oppeens på utseendet på en man. Ett sista exempel: med demens du har svårt att komma ihåg var saker är dock av synnedsättning du kanske hitta den dåliga grejer. Skyller stjäla från människor är ett typiskt kännetecken för demens, men även psykiatriska sjukdomar kan leda till en sådan misstänksamhet och hallicunatie.Er finns flera anledningar till att människor inte inser att de är sjuka. Vissa människor har ingen medvetenhet om sjukdom: De vet inte att de är sjuka. En annan säger att något är på gång, men patienten inte se in.Daarnaast kan ha en bristande insikt i sjukdomen. Så att patienten vet att han är sjuk, men kan inte till fullo uppskatta vad som egentligen händer och vad deras begränsningar zijn.Tevens kan vara mycket konfrontera att se på dig själv att du är dement. Det är säkrare att hålla dig själv och omvärlden att exemplet "nedsatt syn" is.Vaak är också rädda för vad meeteld; rädsla för sanningen, rädsla för behandling och framför allt förändring. Till exempel bör skam verhuizen.En kurs kan också spela en roll. Rädsla "skall förklaras vansinniga '' vad andra kommer att säga", och rädslan för att ha kontroll över ditt eget liv kommer verliezen.In den situation du mormor kan också innebära att det redan har spelat längre men din farfar mycket har samlat in och därmed kamouflerad för dig mormor. Nu din farfar har fallit av klagomålen är oppeens mer. Dessutom, är det naturligtvis en våldsam förändring i livet för din mormor och denna obalans kan också hennes tillstånd försämras hebben.Wat jag vill rekommendera är att ens gå till läkaren eller läkare kommer att prata med dig mormor. Se till att det finns någon närvarande som ringer och möten väl kan ta. Kanske är det en idé än i första hand för att begära ett samtal i syfte att nedskrivningsbehov, till exempel om förändringar i hemmet, en del möjligen möjligheter för framtiden leva med. Han kommer då att hänvisa. Förhoppningsvis "idioter" GP lite igenom. Sjukhus geriatriker som kan räkna ut exakt vad som händer och om det finns dementie.Gebruik av ovanstående information, bara vad som gäller för dig eftersom jag vet att du farmor farmor inte och kan inte ge dig personlig rådgivning .Jag älskar att höra än en gång hur det går och om du gillade mitt råd.

Arved Söderlund
  Like 3   Dislike 1

Kära Hank, jag är ingen läkare. Men jag kan tänka mig att din mamma möjligen på grund av demens symptom är bosatt liten?. Jag tror att flera saker bör övervägas: Hur ser din egen mor? Hur är det med din mamma kontra operation? Startar en operation / inspelning mycket rädsla eller inte? Är? Knäoperation under partiellt eller narkos kommer att ha en inspelning eller bedövande effekt på den psykiska hälsan för din moederHoe mentala tillstånd; den är stabil eller instabil sådan operation har uppenbarligen vissa inpact.Als operationen efterträder ?; din mamma kommer då att bättre kunna självräddning och de kommer därför att börja må bättre än det är idag? Absolut du inte kan förutsäga hur en person reagerar men en skicklig läkare kan om det är rätt om ovanstående faktorer informeren.Wel jag kan tänka mig som bra stöd och en hel del förberedelser kan göra. Och eftervård är också väl reglerad is.De närmar läkare / sjukhus kommer att avgöra. Om du har tvivel om bedömningen av läkaren och sjukvård; försöka rulla dina frågor till läkare eller ställa ovanstående frågor du kan skriva ut ett andra utlåtande från en specialist.Wellicht eller skriva och ta till arts.Laat fortfarande höra om du hade något att mitt råd och vad som slutligen beslutat. Jag skulle verkligen uppskatta stellen.Met fre hälsning

Borgun Östberg
  Like 5   Dislike 2

Kära Samantha, vad ett bra ämne att prata om. Jag har några idéer. Kanske kan du gå till ett vårdhem i ditt område och har viss information eller så kan du be den upprätta en sådan avdelning. Du kanske undrar om du kunde tala med socialarbetare eller vård koordinator människor på denna typ av avdelningar plaatst.Tevens du kan ta reda på om litteratur eller avhandlingar görs på. Du kanske roll kan fråga på biblioteket av en universiteit.Gert Bloemendal är en författare som har skrivit om demens. Du kanske hit viss information från vinden.Ik kommer själv igen innan du se om jag kan hitta något för dig på internet.Veel succes.groetjes Mirthe

Sievert Ågren
  Like 2   Dislike 2

Kära Corinne, Tyvärr har jag ingen nyhet att jag kan skicka dig. Men jag skulle vara glad att svara på frågor som du kan ha ofta möten ges också om din schoonmoeder.Er att hantera demens. Detta kommer med all sannolikhet att hända dig i närheten. Du kan fråga om informerar om äldre välfärds grund i ditt område eller på din huisarts.veel styrka ville.

Bergljot Olofsson
  Like 2   Dislike 0

Kära Fleur, skrev jag artikeln. Jag arbetar i arbetsterapi och har erfarenhet av många grupper hos äldre. Det är inte en vetenskaplig artikel. Jag har informationen antingen erhållas direkt från en bok. Det är min erfarenhet och kunskap jag har fått under min utbildning och arbetsterapi under det senaste decenniet i min werk.Wellicht ett tips för att leta efter exempel information om Naomi Feil, hon är en expert på "validering" teknik. Detta är ett visst sätt att hantera dementa ouderen.Tevens du kan läsa böcker Gert Bloemendal. Han har också böcker om äldre och demens geschreven.Hopelijk du gjorde något för att mitt svar, om du har några frågor please let me know.

Sivar Hallnäs
  Like 4   Dislike 0

Marcia Hej, Trevligt att läsa att ni kommer att göra detta. Jag tror att det kan vara mycket värdefull för do.The är egentligen bara i vilken utsträckning denna mw är dement. Jag antar att hon kommer att säkert dementa på en lämplig nivå, eftersom detta Mw på maten jag måste ondersteunen.Hoe upplevelsen är att vid varje äldre annorlunda is.Het är bra att det finns så många typer handledare som typ dementa äldre, kan detta vara mellan handledare och demens ibland bra och ibland inte bara klick. Så jag kan ge ett exempel. Jag kan i allmänhet mycket bra på när demens var äldre passiv och återkallat eller möjligen har en negativ attityd. Vissa handledare tycker att det är bara väldigt irriterande. Att vara mig "är" min reaktion är också oerhört tålmodiga och jag vet att det ibland indikera en sväng eller bygga något så att de äldre fortfarande aktivt eller mindre negativt beteende. Å andra sidan tycker jag att det är svårare att ta itu med dementa äldre vuxna som repeterar i sina kommentarer. Men jag vet också rådgivare som kan gå längs här mycket gott och väl till kunnen.Ook är sant att de sjukdomar kan vara mycket varierande. Ibland oppeens klarsynt stunder och ibland mindere.Omdat du planerar att gå på fyra dagar Jag tror att du kan bygga en fin touch. Detta kan ta lång tid och redan erkänner ju äldre man ännu inte kanske du märker att det blir oavgjort efter en längre period. Liens verbalt men möjligen också icke-verbala wijze.Ik tror att en timme är allt bra och fyra timmar per vecka ook.Enkele tips är från min sida i förekommande fall för personen i fråga: -Benader äldre mycket tyst. -set slutna frågor, och i synnerhet i början inte veel.-Om de äldre inte förstår sedan visa vad du menar. Så du vill äppelmos? samtidigt visar äppelmos som ett exempel ungefärlig Mw av de främre och väntar på ögonkontakt innan spreken.-Speak-duidelijk. Fråga några åtgärder för att personen inte kan utföra den här personen, men forskning väl vad den här personen kan fortfarande själv. självständighet som finns kvar är en stor sak i ett vårdhem för att öka självkänsla och aktivitet. (om gärningen är så små så i dina ögon t ex. låta något utse göra något i munnen, hålla glas.) Motto "snarare bidra till att göra det själv då det händer nemen'- Gör äta måltiden en rolig händelse. Måltiden tid kan användas som aktivitet med målet att stimulera dessa mw, till exempel aktivera. Idé kan vara att ta upp minnen från det förflutna; frågor som "Har du äter brukade vara med familjen? eller din mamma lagade denna maträtt ibland? Kokta själv ibland? Etc.-Var försiktig ställa frågor om den sjuke äter det kan orsaka kvävning om någon vill ha reageren.-Ska det vara svårt att få kontakt med den person, frågar den vård som Bakgrundsinformation som överklagandet av Ms eller exempel, om de har barn. Var försiktig med denna info. Använd denna information endast för att ha en idé till ett samtalsämne och inte direkt till den äldre utvecklingen eftersom det kan kräva att äldre misstanke. "De pratar om mig gehad'Ik hoppas du har några av mina tips och råd hebt.Ik mycket nyfiken på hur det går. Kanske om du senare mer om denna person är att du har fler frågor. Jag kan också besvara dem fokuserade. Jag läste det gillar igen hur det gick.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha