Tillförlitlighet graviditet

Trots påståenden om tillverkarna av graviditetstest, är tillförlitligheten hos en graviditet inte alltid närmar sig 100%. Detta beror främst på kvinnor för tidigt eftersom resultaten av tester och graviditetstester är inte alltid tydlig.

Hur fungerar ett graviditetstest?

Den första graviditetstest togs i bruk 1976 och sedan dess finns det otaliga märken graviditetstest har lagts till. Många hävdar en hög grad av tillförlitlighet, ibland upp till 99%. Dessutom är det ofta hävdade att testen är mycket känsliga, så att de graviditeter i ett tidigt skede kan upptäcka. Graviditetstest undersöker urinen med avseende på förekomst av graviditeten hormon som kallas hCG som mycket tidigt i graviditeten blir producerad av trofoblastceller, en viss typ av celler som omger blastula. De trofoblastcellerna och blastula kallas kollektivt blastocysten, vilken är formad ungefär fem dagar efter befruktningen, innan embryot implantat i livmodern. Från blastocysten efter implantationen av det befruktade ägget i livmoderväggen som skapas inkluderar placenta. Med implantationen av embryot i livmodern och starten av utvecklingen av placenta, större mängder av hCG skapat. Detta gör att hCG betraktas som ett slags markör för implantation.

mäter hCG i blod och urin

Redan efter 8 dagar efter befruktningen hCG kan observeras i blodet hos modern. 9 till 10 dagar efter ägglossningen det handlar om 10mlU / ml hCG i blodet hos mamman. Eftersom graviditeten fortskrider, hCG nivån ökar med cirka 50% per dag, tills i den 10: e veckan är cirka 100.000 mIU / ml hCG. Efter denna tid, koncentrationen av hCG minskar långsamt till cirka 20000 mIU / ml, en mängd som förblir någorlunda stabil under resten av graviditeten.
hCG är inte bara synlig i blodet av den gravida kvinnan, men också i urinen. Cirka 9 dagar efter befruktningen ligger runt och nära 0,93 mIE / ml hCG i urinen. Detta belopp ökar till cirka 45 dagar efter befruktningen. Kvinnor med en högre BMI verkar ha en något lägre koncentration av hCG strax efter befruktning.

Tillförlitlighet graviditetstest


Resultaten av ett graviditetstest är ibland svårt att tolka Det finns flera skäl till varför graviditetstest inte alltid är lika bra i mätning av mängden av hCG i urinen hos en kvinna. Många tester räknar på den sista menstruation. Men menstruationscykeln hos kvinnor kan av flera skäl avvika från den "genomsnittliga menstruationscykeln." Detta berättar kvinnor inte alltid mycket bra när de faktiskt bör förhinder, så det kan hända att en utför graviditetstestet vid fel tidpunkt. Då kan du få ett negativt graviditetstest när du är gravid.
Påståendena producenter av graviditetstest i samband med tillförlitligheten i deras testning kan vara något missvisande. Dessa uttalanden är faktiskt genomförs på grundval av resultaten av graviditetstest i laboratorium, av utbildad forskare. Eftersom den genomsnittliga kvinna är inte ett labb och har ingen laboratorium i trädgården, är det troligt att tillförlitligheten i praktiken är mycket lägre än den påstådda 99%. En av de förmodade skäl är svårigheten med användningen av testet att vissa kvinnor erfarenhet. Test instruktioner är inte alltid tydliga, liksom tolkningen av testresultatet. Test där din "gravid" eller "inte är gravid" visas i det avseendet erbjuder en lösning.
Ett graviditetstest kan vara falskt positivt. Det är, graviditet indikerar en graviditet medan kvinnan i fråga inte är gravid. Detta beror delvis på att användning av vissa läkemedel som innehåller hCG, såsom Pregnyl, Ovitrelle och Predalon. I sällsynta fall kan en tumör orsaka ett falskt positivt graviditetstest.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha