Tillfällig uthyrning av tomma utrymmen, risk och nytta

Annabella Hallnäs Februari 29, 2016 Miscellanea 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tillgänglig för dig som företag eller ideell organisation, alltför många affärslokaler, kan det vara ett alternativ att hyra tillfälliga områden med överskott. Det är ofta mycket bättre än att flytta till en mindre bostäder. Men det finns några hakar med hyra.

Huruvida hyra

Om du var tvungen att omorganisera, vilket kan ha lett till uppsägningar, kan det vara så att ett bolag många är inrymda i rymliga, vilket naturligtvis medför onödiga kostnader. Andrahandsuthyrning kan vara en effektiv lösning. Använder du en hyresfastigheter, måste du först överväga om det är tillåtet att hyra ut ett eller flera områden. Som kan hittas i hyresavtalet. Tänk dig själv hur länge du tänker ett överskott på utrymme för att ha och om det är värt det för en relativt kort tid eller ansträngning för att hyra ut. Förväntar du dig att du kommer att ha en lång tid eller kanske permanent för mycket utrymme, så valet är inte så svårt. I vilket fall som helst är det viktigt att göra bra avtal över livet av hyresavtalet.

Buller

Du inser att många företag buller, lukt, etc. kan producera. Så tänk noga vem du är eller inte är i detta avseende acceptera som hyresgäst. Varje uppsättning kriterier Du definiera området för olägenhet och ta dessa kriterier i hyresavtalet. Eftersom det som idag är inte fallet när en potentiell hyresgäst kan vara i morgon men. Om du har saker fångar väl under de förhållanden vid varje given tidpunkt rätt att säga upp hyresavtalet om hyresgästen inte uppfyller villkoren.

Var kritisk

Var noga med att klicka mellan dig och hyresgästen, men även bland personalen från dig och hyresgästen, eftersom det förbättrar kvaliteten på ditt företag är inte bra om din personal eller volontärer känner sig obekväma på grund av någon anledning som helst.

Användning av fastigheten

Om den dagliga användningen av fastigheten bör också göras lämpliga arrangemang. Tänk på matsalen, toaletter, övertid, stängning av fastigheten etc. Men slå på larmsystemet. Också ta sådana saker i avtalet och biträdas av en expert i beredningen av kontraktet
.

Checklist leasing

  • Data hyresgäst och hyresvärd: företagsnamn eller organisation, adresser, registreringsnummer på handelskammaren, namn och befattningar för dem som registrerar.
  • En beskrivning av föremålet för hyresavtalet; Detta ger dig en mycket detaljerad beskrivning av utrymmet; också identifiera de gemensamma utrymmena får hyresvärden användning och huruvida eller inte har betalat, kvalificerad för parkering.
  • Löptiden för kontraktet, härmed ge eller förlängning är möjlig och om kontraktet kan sägas upp, och i så fall under vilka förhållanden.
  • Hyrespris, eller exkl. Moms och eventuella justeringar av hyran. När och hur mycket ökas. När betalning per månad i förväg, efteråt etc.
  • Möjligheten att hyresgästen kan ändra utrymme, ombyggnad, snickeri etc.
  • Fördelningen och skyldigheten att underhåll, med större reparationer till byggnaden kommer vanligtvis på bekostnad av hyresvärden och den lilla underhåll av utrymme för hyresgästens räkning.
  • Ansvar och hantera skador.
  • Tjänste Funktioner och serviceavgifter.
  • Andrahands.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Scrapbook begrepp förklaras
Nästa artikel Skönhet: Rainbow makeup
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha