Tillfällig kontrakt och gravid

Varje år otaliga kvinnor avskedas eller de få erbjuds en förlängning av avtalet, eftersom de är gravida. Vem blir gravid och inte har fast anställning kan därför bättre att vänta med det glada uttalande till någon provperioden har löpt ut.

Uppsägning av anställning under graviditeten

Vem är gravid, får regel gratulationer och positiva reaktioner. Och många arbetande kvinnor som blir gravida, eller tycker att det är så snyggt att också informera sin arbetsgivare i ett tidigt skede att de är gravida. Som det ger en bra tid på att leta efter ersättare under mammaledigheten. Men ofta visar sig inte nödvändigt eftersom anställningsavtalet upphör. Vem är i skyddstillsyn, de kan avfärda utan att ange skäl. Ett fenomen som uppstår i stor skala.
Många arbetsgivare ser en gravid anställd trots allt bara en arbetsstyrka som kommer snart borta fyra månader och för vilka han har att ordna en ersättare.

Vad säger lagen?

Lagen förbjuder likabehandling av män och kvinnor att omedelbart skilja mellan män och kvinnor. Under Direkt diskriminering omfattar även diskriminering på grund av graviditet och förlossning. Det är förbjudet att säga upp en kvinna under graviditet eller mammaledighet. Tyvärr har detta förbud gäller inte under prövotiden.
En anställd inte också behöva uppgift att meddela arbetsgivaren att hon är gravid. Detta innebär också att arbetsgivaren inte kan avskeda henne efteråt att hon har berättat om graviditeten under ansökan.

Graviditet Diskriminering i praktiken

Kollegiet för de mänskliga rättigheterna genomförde under 2012 kampanj om graviditet diskriminering och uppmanade kvinnor att rapportera till dem påstådd diskriminering. Även om ingen exakt dataanalys ägde rum, högskolan skiljer tre former:
  • lågutbildade man kommer som en gravid kvinna ofta inte genom ansökningsprocessen. I denna kategori, trots allt, arbetsgivare kan lätt en annan i stället för den gravida anta;
  • i den högre utbildningen är bruket av tillfälliga kontrakt i allmänhet inte förnyas;
  • med kvinnor i ledande positioner motsatsen uttrycks diskriminering särskilt efter återkomsten från mammaledigheten. Trots att den ändrar något på papper, men i praktiken kommer tillbaka ofta inte likvärdigt arbete.

Den ekonomiska krisen är diskriminering graviditet i handen

Det kan inte förnekas att diskriminering på grund av graviditeten är ett fenomen som också förvärras av den ekonomiska och finansiella krisen. När allt kommer omkring, de anställda är mer benägna att anlita en temporär snarare än en tillsvidareanställning. Och någon som är gravid är inte en förnyelse erbjudande kontrakt är fortfarande mycket enklare än att gå till domstol för att begära en uppsägning.

Krångla som skäl för uppsägning

Som nämnts ovan, kan arbetsgivaren inte avskeda anställda när de är gravida. Det ska inte heller vara ett skäl att överge förlängning av avtalet. Men det är för arbetsgivare uppenbarligen inte en oöverstiglig uppgift ?? inte fungerar ?? fungera som en orsak till uppsägning.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Jag arbetade 2,5 år med min chef. Förra veckan, jag vet den rättsliga vägen att jag är gravid. En vecka senare får jag min avskedsansökan med omedelbar verkan, förmodligen på grund av ekonomiska problem ?? kan uppenbarligen inte göra någonting här! Och jag måste föda i december! Vad händer om jag behöver hitta ett jobb?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha