Tillbaka Pain at Work: Vad fungerar?

Mattie Schauman Februari 28, 2016 Hälsa 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tillbaka Pain at Work: Vad fungerar?

Dålig hållning, olämpliga gester ... Många människor lider av tillbaka till arbetet. Dessa ryggproblem, varav vissa omfattas av de berömda muskuloskeletala besvär, alltid förvärras av stress. En faktor att företagen just har börjat att beaktas.

Belastningsbesvär är den i särklass vanligaste orsaken till arbetssjukdomar i Frankrike. Dessa gemensamma problem, tendonit och andra ländryggsbesvär har involverat nästan 37.000 personer under 2008. Och återigen, inte denna siffra inte redogöra för ryggont och nackvärk redovisas inte som yrkessjukdomar.

Stress i fråga

De flesta av dessa muskuloskeletala sjukdomar är kopplade till dålig hållning eller olämpliga gester. Och de är alltid förvärras av stress. "Tre faktorer konsekvent i alla de sjukdomar som täcker dessa störningar: intensifiering av arbetet med en brist på återhämtning tid, ett tryck av allt starkare, sedan en brist på stöd för förvaltning och kollegor", säger Professor Alain Chamoux, chef för hälso- och sjukvårdstjänster, arbete och miljö vid universitetssjukhuset i Clermont-Ferrand. Vissa företag, inför upprepade arbetsnedläggelser, börja att överväga denna stressfaktor.

Läs mer

Information om muskuloskeletala besvär i företag finns:
 - På Medicare hemsida
 - Arbetsministeriet webbplats

Omorganisera arbete och lindra stress

Att bekämpa ryggsmärtor på arbetet, måste vi agera på alla parametrar gynna. Rekommendationerna därför omfatta inte bara arbetsställningar, utan också om anpassning av maskiner och arbetsorganisation, en potentiell källa till stress. "Vi hittar alltid lösningar, förutsatt att ledningen accepterar" säger professor Chamoux, chef för hälso- och sjukvårdstjänster, arbete och miljö vid universitetssjukhuset i Clermont-Ferrand.

"I handlingbolag där de anställda lider mycket låg ryggsmärta, kommer det att vara vacker för lastpallarna till rätt höjd, om vi inte tar itu med de problem av stress som genereras av de ständiga misslyckanden i maskinen, kommer det inte att hjälpa" Evelyne betonar Escrivá, projektledare för den nationella myndigheten för att förbättra arbetsvillkoren.

Muskelbyggande program i näringslivet

Vi börjar dock överväga företagens muskelbyggande program. "För två år har vi arbetat med kanadensare att anpassa i Frankrike förebyggande handikappprogram PRÉVICAP, förklarade Dr. Michel Morel-Fatio, chef för enheten för bedömning och rehabilitering av smärta från centrala Coubert. Det är lokalisera i företag, rehabiliteringscenter partner, personer som kan sluta på grund av ryggen och coacha dem. Det vinnande företaget skulle vara ekonomiskt eftersom vi kunde undvika arbetsnedläggelser. Vi räknar med att starta under 2010. "

En kontroll

Platsen för Myndigheten för förbättrade arbetsförhållanden.

Tre frågor till Dr. Bernard Salengro, företagsläkare och nationell sekreterare i CFE-CGC fackliga ledare

Du söker två gånger om året, chefer på deras stressnivåer. Vilka lärdomar drar ni?

Vår stress barometer visar ganska höga och stabila nivåer över tiden. Stressfaktorn installeras under de senaste åren, vilket visar att det är viktigt och konsekvens av fenomenet. För mig är det ett nummer ett folkhälsoproblem.

Fråga alltid en fråga om ryggont, varför?

I barometer mars 2009, 47% av företagsledarna säger att de har ryggvärk och 69% säger att de är stressade eller spänd, på grund av sitt arbete. Men de inte bär cementsäckar! Dessa smärtor beror på spänningar på arbetsplatsen.

För dig, är kopplingen mellan stress och ryggont uppenbart?

Folk pratar ofta i samråd. En stressig arbetsmiljö majorises ryggsmärta, särskilt hos personer som sitter hela dagen framför en skärm och har en muskulös misslyckande.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha