Tidshantering; att göra-lista

Belinda Englund Juli 12, 2016 Miscellanea 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I en tid när mer och mer information kommer på oss och allt verkar bli snabbare och tidigare att göra, är det viktigt att ha överblick. En bra att göra-lista kan hjälpa. Hur man använder en att göra-lista så optimalt som möjligt och sätta vad du gör eller inte gör det?

Håll Översikt

Många frågor kräver vår uppmärksamhet, både på jobbet och privat. Det är svårt att hålla reda. Ofta du går om saker att tänka ibland att detta inte är sant eller tror du flera gånger på samma post. Detta tar extra tid och energi. En bra att göra-lista kan hjälpa dig att släppa taget och övervaka saker.

Getting Things Done av David Allen

I storsäljare ?? få saker gjorda ?? säger David Allen ?? att göra listor är ofta sammanfattningar av aktuella frågor snarare översikter av det arbete som måste göras för att ta itu med dessa saker ??. Många människor använder sin att göra-lista är inte rätt väg. De samlar allt och lägga den på att göra-listan och förklara vad det är som ska arkiveras eller läs nedan. Denna samling är bra. David Allen kallar detta samla lösa trådar ?? ?? och är vårt huvud och vår miljö är i allmänhet full av dem där.

Samla ?? lösa ändar ??

De så kallade ?? lösa ändar ?? består av alla tankar i våra huvuden som vi behöver eller vill göra något med det, lager ?? ?? som brevlådor, diktafoner, vår elektroniska inkorg, etc.), be på jobbet, nya inspirationer et cetera. I princip allt som du vill eller behöver fatta ett beslut. Första gången du gör detta kommer att skrämma dig mängd lösa trådar som en person har i hans / hennes huvud och omgivning. Sedan är det en fråga om underhåll och tar mycket mindre tid och energi.

Att göra-lista

Många att göra-listor är ofullständiga eller om det inte är de rätta sakerna. En att-göra-lista är i själva verket en lista vilka saker som ska göras. Det är en lista som nästa åtgärd staten. Om något kommer att tänka på, går via röst eller annat lager, frågar du genast av ?? Jag behöver här nu något med det eller göra något med mig här nu ??. Om inte, lätt, glömmer, eller kasta i arkivet. Vill eller behöver du göra något åt ​​det, fråga dig själv vad nästa åtgärd behövs. Tar produktionen av denna åtgärd mindre än två minuter, sedan byta det genast. Det tar mer än två minuter, sedan nästa åtgärder på att göra-listan, eller delegera det.

Indelning att göra-lista

För att undvika att gå igenom att göra-listan alltför tidskrävande, är det bra att dela upp dem i flera kategorier, till exempel en projektlista, en väntelista, en ständigt / kanske listan, et cetera. Din kalender är lätt att använda för allt som måste ske på en viss dag eller tid, såsom möten, möten, födelsedagar och liknande. Underlistor så att du ibland plötsligt en hel rad kan hantera saker. Detta inkluderar telefonsamtal, ärenden, kontor / arbete, hem, et cetera. Var kritisk med läsmaterial. Innan du vet ordet av det finns en enorm stapel av material att läsa för dig att vänta, behöver du inte förtjänar.

Arbeta snabbare och bättre

Med en tomt sinne, kan du arbeta snabbare och bättre. En bra att göra-lista är ett utmärkt verktyg för att uppnå detta. Initialt det tar mycket tid och energi för att samla alla lösa trådar och ge rätt destination. Men i slutändan är det mycket lättare att arbeta med en bra och tydlig att göra-lista.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Pedagogik Reggio Emilia
Nästa artikel Varför varm luft stiger?
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha