Tidiga grönsaker: subtila smaker bevara

Tidiga grönsaker: subtila smaker bevara

Färska, livfulla färger, spricker med vitaminer, primörer åter på bås. Slip dem i väskan ... men med stor delikatess! Termins är bräcklig: väl lära sig att köpa och förbereda.

"Att köpa bra primörer gå till din trädgårdsmästare eller från en återförsäljare och be om deras ursprungsområde. Kom ihåg att fråga vad datum grönsaker skördades, "råder dietisten Gruman Raphael. På grund av deras omogenhet, måste de säljas snabbt efter skörden under en period av flera dagar för att förhindra dålig kvalitet utveckling.
 Du kan också hitta denna typ av grönsaker i snabbköp. De är oftast presenteras i omgångar, förpackning. Liksom de av marknaden, de säljs på samma dag eller dagen efter skörd. För att vara säker, kontrollera datum på etiketterna.
 Var försiktig när du köper i livsmedelsbutiker som primörer är mindre stabila än vintergrönsaker, och därför bräckligare. "Deras färskhet är en stor tillgång, men efter några dagar på hyllorna, toppar av morötter försämras, potatis och sparris vissna vissna, säger Raphael Gruman. Att bekämpa detta fenomen är vissa producenter utveckla särskilda paket som kan bromsa mognaden av primörer. "

Primörer: välja och underhålla dem

"Att välja grönsaker, måste du först fokusera på sin visuella utseende: en ljus färg, den ljusa gröna toppar, avsaknad av fläckar och sköt spår", säger Jacques Rouchausse, generalsekreterare för grönsaksproducenter Frankrike . Om du inte känner kvalificerad att göra rätt val, fråga din återförsäljare.

Köp dina grönsaker att starta

För en kopp primörer sex portioner, ta ett gäng morötter, en rova, en lök, ett dussin grön sparris och 300 g små nya potatis. Om detta belopp är för stort, köpa dem långsamt och upprepa inköpen i veckan. Du kommer att njuta färskhet dessa känsliga produkter.

Inte mer än en till två dagar i skarpare

Undvik att förvara dina primörer på varandra. Var noga med att lagra dem genom att placera dem mer motståndskraftiga nedan och skör på toppen. Inte mer än en eller två dagar i kylskåp skarpare och framför allt låt inte förvaras utomhus eftersom de torkar ut snabbare än grönsaker bevarande.

Undvik också att hålla dina primörer i plastpåsar för grönsaker, vilka de än är, tenderar att blöta upp och förstöra snabbare i denna lilla och oventilerade miljö. Det ideala är att linda in dem i en fuktig trasa och hålla dem i ett svalt rum, till exempel en källare.

Färska grönsaker du behöver veta för att förbereda

Det är bäst att inte skala primörer och äta dem med deras hud. Bara skölja under kallt vatten tillräckligt för att hålla sin färg eftersom vitaminer och mineraler är koncentrerade i huden. Undvik dock att suga för att behålla alla sina närings dygder.

Inga långa matlagning

"För att bevara maximal smak och koncentration av mikronäringsämnen, välja rätt förberedelser och rätt typ av matlagning," rekommenderar dietisten Gruman Raphael. Undvik långa matlagning och föredrar en ångande hålla al dente. Denna typ av preparat används för att utveckla dietiska rätter, låg fetthalt och mycket fibrer, mineraler och vitaminer. Du kan också laga gryta, bättre övervakning av tillagningstiden för att hålla dem skarpa.

Inga komplicerade preparat

Enkelt och naturligt är styrkan i köket primörer. Vad "premium", är det smaken av grönsaker: delikat, mindre uttalade än av säsongens grönsaker, bör det inte domineras av komplicerade förberedelser. För att lyfta fram, lägga enkla ingredienser: olivolja, balsamvinäger, kryddor, honung, socker, citrus ... och stärka intaget av vitamin C och karotenoider, sprider färska örter på kokta grönsaker.

Recept: Sauterade primörer

Förberedelser: 15 minuter Tillagningstid: 20 till 30 minuter
 295 kcal per person.

Ingredienser för 4 personer

- 1 tsk. matskedar olivolja
 - 1 tsk. msk smör
 - 1 vitlöksklyfta
 - 6 premiärer morötter
 - 6 premiärer rovor
 - 6 färskpotatis
 - 1 knippe salladslök
 - 2 kvistar körvel
 - Salt, peppar.

Framställning

- Tvätta grönsaker med rent vatten utan att ta bort huden. Skär toppar och rötter morötter, rovor och lök. Skala och krossa vitlöksklyftan.
 - Koka kokt morötter och potatis pendant15 minuter, rovor och lök i 8 minuter. Skär potatis, morötter och rovor och lök skivas i två.
 - Smält smör och olivolja i en kastrull med krossad vitlök. Fräs grönsakerna tills de är gyllenbruna. Salt och peppar i slutet.
 -Versez I ett serveringsfat och strö över hackad körvel.

Läs mer om ämnet

Webbplatsen Interfel, inter sammanslutning av färska frukter och grönsaker.
 Webbplatsen Priméale, tillverkare av vegetabiliska jordar.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha