Tidig pubertet

Tidig pubertet, även känd som tidig pubertet, är en hormonell rubbning hos barn i åldrarna från 0 upp till och med 10 år.

Vad är tidig pubertet?

Tidig pubertet är en hormonell sjukdom hos barn mellan 0 och 10 år. På grund av ett fel i hypofysen, vilken utmatar överskott av hormoner, vilket orsakar en för tidig barn kommer att hamna i puberteten. Dessutom kan det vara så att en tumör kan inducera samma fenomen. Tidig pubertet är en sjukdom oftare hos flickor än hos pojkar kom.

Hur man känner igen puberteten praecox?

Kroppen av pojkar och flickor gör en förändring genom under puberteten. Detta händer också när ett barn har tidig pubertet, men denna förändring görs många år tidigare. Den första redovisningen fenomen kommer därför att vara ungefär proportionell mot ett organ som hamnar i puberteten.
  •  Hårväxt under armhålorna och blygd regionen
  • Bröst Tillväxt
  • Tillväxten i längd
  • Bildning av kroppen
  • Menstruation
  • Ansiktshår
  • Testiklarna och / eller penisförstoring

Läkare ställa avvikelsen bestäms med hjälp av röntgenstrålar för att bestämma ben ålder på grundval av tillväxtplattorna. Dessutom är det ofta satt ett blodprov för att kontrollera hormonnivåer. Också, finns det ofta en MR-undersökning av huvudet för att utesluta en tumör eller utlöser frisättning av hormoner. , Undersökte också barnet för utvecklingen av de primära och sekundära könshormoner.

Behandling

Behandlingen för tidig pubertet är för barn mycket obehagliga. En gång var tre till fyra veckor en lösning injiceras i skinkan eller lårmuskeln. Detta är en syntetisk form av den naturliga dekapeptiden hypotalamus. Denna hormonutsöndring och absorption av hormonerna LH och FSH.
Följande läkemedel används för att motverka hormonet release:
  •  Lucrin, aktiv substans triptorelin
  • Decapeptyl är verksamma ämnet leuprorelin

Ofta föreskriven för EMLA. Detta är ett narkotiskt ämne för huden. En timme före injektionen, kan den smort och skyddas med hjälp av ett plåster för kläder.
Administrationen sker vanligen genom husläkare. Driften av syntetfiber bygger på principen "slow-release". Kroppen håller tyget när "på" blir, kroppen kommer självständigt syntetiskt tyg återutgivning. Om ämnet helt försvunnit ur kroppen, kommer det att behöva återinjiceras.
Barnet kommer att fortsätta att behandlas av en endokrinolog. Detta är för att hålla kroppen utveckling i ögat, men också för att fortsätta att övervaka den psykologiska aspekten. För ett barn kan orsaka mycket psykologisk press under behandlingsprocessen, men detta är inte alltid fallet. Under dessa studier är vikt, längd, blodtryck, primära och sekundära könsorganen undersöktes.
En sidoeffekt av läkemedlet är ofta viktökning.
Ett år innan barnet fyller normala åldern sättas avbryta behandlingen kommer in i puberteten. Detta kommer att vara runt det tionde året. Eftersom det syntetiska materialet fortfarande påverkar barnet kommer således att vara normala åldern vid puberteten.
Eftersom barn oftast när avvikelser redan observeras haft en svag tillväxt spurt, är barnets längd flera inches kortare än om barnet inte hade haft avvikelsen.

Vad skulle ha hänt om mitt barn med tidig pubertet hade ingen behandling där?

När ett barn inte behandlas för tidig pubertet, kommer tillväxtspurt göras på ett tidigt stadium så att längden för resten av hans eller hennes liv kommer att förbli minimal. De sekundära könsorgan kommer sannolikt att fortsätta att växa genom att skapa en balans uppstår ifrån kroppen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha