Thonet stolar S43, S43f och S43k

Den Thonet S43 har funnits i nästan ett sekel. Det är en oerhört populär stol som inte bara är bekväm att använda, men också med hela sin samtida design från 1931 fortfarande passar väl in i många olika typer av hem stilar. Mart Stam är utformningen av Thonet S43. Den Thonet S43 finns i elva färger, och om du vill ha ännu stoppade.

Mart Stam

Designern är Thonet S43 Mart Stam. Han föddes den 5 augusti 1899 i Purmerend och anses vara en av de mest tongivande möbelformgivare i Nederländerna. Mart Stam konstruerade den första fribärande, fjädring, stålrör stol. Denna stol först togs i produktion 1927 och kommit in på marknaden år 1931. Företaget som skulle göra stolen var det tyska företaget Lorenz. Möbler designer av Mart Stam har de egenskaper: ren konstruktion, ren design och maximal komfort.

Thonet Stol S43

Den Thonet S43 ses som en absolut minimalistisk design. Stolen består av en stram stålrörsram. På ramen är en förformad multiplex sits och rygg ordnas. Suspensionen av stålramen säkerställer en hög grad av komfort som en stoppning är inte nödvändigt. Den S43 har inga armstöd. Den Thonet S43 finns i många versioner.
Sätesram
Ramen av stolen du måste göra krom eller rostfritt stål. En stapelbar version finns också tillgänglig. Det benlösa formen av ramen fjädrar sätes trevligt, vilket ger en hög grad av komfort garanteras.
Sits och rygg
Sits och rygg är tillverkade av trä. Detta trä består av formad plywood. Du kan lämna trä lack eller lämna fläckar. Sits och rygg finns i många färger, elva färger. Se diagrammet på toppen av den här artikeln. Det är också möjligt att låta sätet beläggningen med en fint damm.
Armstöd
En variant på Thonet S43 är S43f. Den Thonet S43f har två armstöd. Skulle du föredra en trevlig Thonet stol med armstöd för ytterligare stöd det kan till S43f modellen.

Thonet stol S43k

Den populära S43 Thonet Stolen finns även i en barnmodell. Detta är den S43k. Stolen är exakt lika med S43, endast i rätt proportioner gjorde mindre. Även i den här stolen kan du välja mellan massor av olika färger. För barnen stolen är alltid att hitta rätt färg. Sitthöjden i S43k är 34 cm.

Var kan jag köpa Thonet S43?

Det finns inte många fall i Nederländerna där du kan köpa den här stolen. För detta är det bäst att söka på Internet efter en webbutik. Det finns flera nätbutiker som säljer Thonet S43. Som exempel kan nämnas:
  • www.vanbinnen.eu
  • www.officeconsign.nl
  • www.einrichten-design.de

Thonet och Gispen

Gispen har även stolar till salu som nära liknar Thonet S43. Den Lande Gispen exempel har en tjock hind avgift rörram. Principen av sätet är samma som Thonet S43f. Den Lande har också sittkomfort genom meeverend rörramen och armstöd. Den har Wilkhahn modell av Gispen, liksom S43 och Lande ett bakben laddnings rörram, men är tunnare. Dessutom har denna stol två insatser på armstöden.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha