The Sweet violet

Baltasar Palmstruch Februari 27, 2016 Natur 15 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sweet violet, violett från fioler kön Violaceae. Det är den första blunder av alla typer av fioler. I slutet av vintern genomsnittet i mars för att se de vackra lila blommor redan i skogen, på skuggade diken och under häckar på måttligt näringsrik och fuktig jord. Sweet violett är den enda en av alla typer av fioler med en lukt. En trevlig söt lukt. Det är definitivt värt att gå bara genom knäna på en plats i skogen med alla mars nästan ohörda fioler. Lukten är bara en överraskning. Det latinska namnet luktviol, Sweet Violet också på grund av lukten.

Söt violett

The Sweet Violet kallas också söt violett och är en perenn växt av den violetta familjen. Sweet violett är en växt hemma i Europa och Asien. Anläggningen i Nederländerna och Belgien ganska vanligt. Sweet violet faller under stins växter och flowerbulbs. Förmodligen många stammar mars nästan unheard fioler i naturen från odlade arter. Worldwide, familjen räknas som en 800 arter i 20 släkten, släktet Viola så ?? n räknar 400 arter. I Nederländerna och Belgien är de typer bland annat för:
 • Fält Pansy - åkerviol. Common och vitt till blekgula färgade blommor.
 • Dog-violett - Viola canina. Common och blå lila.
 • Pansy - Viola tricolor. Common och vitt, gult och violett.
 • Sand Violet - Viola rupestris. Sällsynta blå och lila.
 • Bleeksporig Forest Pansy - Skogsviol inträffar vanligen ??
 • Lundviol - lundviol. Vanligt förekommande med rödlila till lila blommor.
 • Mjölk Pansy - Viola persicifolia. Sällsynt med mjölkvit till blekt blå blommor.
 • Marsh Violet - Viola palustris. Vanligt förekommande med bleka lila blommor.
 • Buskviol - buskviol. Sällsynta blå med lila eller blå randiga blommor
 • Dyn Pansy - Viola curtisii. Sällsynta med mjuka lila och vita blommor.

Bestäm

Ett antal blå färgämnen viol är mycket lika och är svåra att identifiera. Vad är skillnaden? Det blir ännu svårare att ge den jäveln violer rätta namn. Sweet violet kan bilda ett kors med buskviol och bleeksporig Forest Pansy kan bilda en korsning med lundviol och hund violett. Funktioner för att identifiera:
Söt violett
Bleeksporig Forest Pansy
Lundviol

Ser Söt violett


Leaf Rosett
Stipler eller stipulen
högblad i mitten av stammen
Sweet violett är en perenn. Från en krypande rhizom är en rosett av långskaftade blad och en allmänt mjuk hårig blomstjälk. Arket stjäla hans hårlösa, löven runt och djupa hjärtformade. Blad kant är rafflad och kort hår. Foten efter blomningen har blad som är mer njurformade. Ner bladskaft två stora avlånga trekantiga Stipler Bald stödblad bär på kant krusiduller och har en svag hårig kant. Mellan marken bladrosett är en kort blomstjälk framträder i mitten två spetsiga högblad. Den blomstjälk är upprätt och bär en ambivalent och hängande blomma. Varje blomma är omgiven av fem grönbrun uniform, trubbiga foderblad.

Blomma


De hermafroditiska blommorna börjar blomma i slutet av februari / början av mars till slutet av april, och ibland igen i augusti och september. Den blommande växt når en höjd av cirka 15 centimeter. Träden är utan löv och skugga växt förmåner från solvärme som når botten. Den vackra purpurfärgat blomma har fem kronblad, desto lägre kronblad är ett spår. Ett spår är en slapp förlängning och har funktionen att locka tidiga fjärilar och insekter nektar, för pollinering. I mitten är corolla färgade vita på den nedre bladet gå mörka ådror, vilket ger en söt och trevlig framträdande i Sweet Violet.

De första fjärilar och insekter


Blommande, doftande blommor av Sweet violet ofta täcks av bladen och faller om inte för insekter. Men drag av leden attraherar insekterna. De mörka vener locka till sig insekter mot nektar rika spår. Stämpeln på slutet av stilen är krokformad och böjde sig ner på en orange bovenstandig äggstock. Själva punch är utsidan av krokform. En fjäril på nedre bladet är snabel i spåret. På grund av rörelsen tänds för att pollen från tidigare besök så vidare krokform. Stansen kommer tillbaka upp och fjärilen få pollen från fem ståndare på snabel. Korspollinering säkerställer! När stansen kommer upp igen, det är inte fråga om självbefruktning. Frukten är en kapsel med många röda färgade frön. Frukterna är hårig och två lober. Kanske i samband med tidig blomning tid men söt violett är sällan under våren frukter. Sweet violett sticklingar på våren eller sommaren garanterar nya anläggningar eller riva * nya anläggningar från moderplantan.
* Sprickor: växter med tillräckligt rötter dra isär och få två eller flera anläggningar. Att riva anläggningar hösten är en idealisk tid.

Kleistogame blommor

Sweet violet har sina egna taktik för att sätta frö. Det har kleistogame Söta violetta blommor. Endast dessa blommor bildas under sommaren. Det är blommor som sitter nära marken och för att säkerställa självbefruktning. Blommorna öppnar inte, några har utvecklat kronblad och fem ståndarknappar omsluta stämpeln. Den pollen är i blomman pollen rör och skjut in det direkt i stansen. Den omogna frukter sedan gräva i marken och mogna där. Den mörka och bleeksporige Forest Pansy utnyttja den.

Fakta

 • Det latinska namnet är söt violett luktviol. Odorata av ordet är ordet doften distraherad. Odeur med mening ?? ?? behaglig doft.
 • Under antiken var söt violett tillägnat gudinnan av kärlek, Afrodite. Förmodligen på grund av den söta förförisk doft.
 • Pansy kom 400 BC för alla i Grekland.
 • Den doftande olja från blommorna av Sweet violet har traditionellt använts för parfym.
 • Extrakt av bladen av Sweet violet arbets laxerande och extrakt av blommorna hjälper till att hosta.
 • Lukten av söta Violet försvinner när du luktar det. Den innehåller ett ämne som bedövar lukt hår i nässlemhinnan, vilket gör att du luktar det längre.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha