The Prodigy

The Prodigy är den världsberömda brittiska danslagen och bästsäljande band genom tiderna i den elektroniska dansmusiken. Bandet bildades 1990 och bestod ursprungligen av fyra ledamöter, men har funnits sedan år 2000 från de tre bandmedlemmarna: Liam Howlett, Keith Flinth och Maxim verklighet. År 2000 Leeroy Thornhill lämnade bandet och startade en solokarriär med Flight Crank och är verksam som DJ Leeroy Thornhill. Följande är en sammanfattning som bygger på historia och diskografi av The Prodigy. Dessutom ytterligare information och detaljer ges om bandet, som kommer att vara nytt för många fans!

Historia

Grundare och producent Liam Howlett växte upp i Braintree, Essex. I slutet av åttiotalet var han aktiv i Hip Hop scenen som en DJ och var en medlem av gruppen "Klipp till Kill", som han gjorde rytmer och musik. Men han var trött på den aggressiva atmosfären i Hip-hop scenen. Sommaren 1989 upptäckte han Rave scenen i Essex och började som DJ Rave musik att snurra och även för att komponera musik. Sommaren 1990 spelade han som en DJ en av hans hemgjorda låtar efter Keith Flint med stor entusiasm kom emot honom. Keith Flint fick en demo med Liam och lyssnade på det tillsammans med Leeroy Thornhill. Strax efteråt kom tillsammans med de tre i en klubb som heter "The Barn" och ställ in den till Liam att starta ett band tillsammans med MC och rapparen Maxim verklighet. Maxim infördes först till bandet på natten uruppförandet i "The Labyrinth" 1990. I början fanns det en tillfällig kvinnlig och 5: e medlem i bandet dansaren "Sharky". Namnet på bandet var tänkt som svar på Liam Howlett sin första analog synt, nämligen MOOG Prodigy. Liam Howlett som undertecknades i november 1990 ett skivkontrakt med XL Recordings.

Debut album: The Experience

Vid 19 års ålder, Liam Howlett ledde 1990 singeln "Vad onda lurar" ut. Singlarna var då: G-Force, alla i Place, Charly, Linda det upp och ut ur rymd släppt. År 1992 debutalbumet "The Experience" släpptes. Albumet blev en stor framgång i England. Det kom i stående försäljningslistorna på nummer 12 och tilldelades en platina rekord. Utanför England fortsatt framgång och erkännande bland allmänheten fortfarande ute. The Experience övrigt släpptes första rave album inom musiken flöda. Fram till dess fanns det Rave scenen bara singlar och därifrån sammansatta insamlings- och remix album. The Prodigy präg även liveakt och genom att ha en "ansikte" genom bulvaner Keith, Maxim och dansare Leeroy.

Music For The Jilted Generation

1993 Rave scenen förlorat sin popularitet och The Prodigy hit i egen regi, inte med Rave scen att försvinna. Genom att turnera runt och många uppträda på festivaler bandet kom i kontakt med många olika musikaliska genrer och rockband. I uppföljningen albumet "Music For The Jilted Generation" släpptes 1994, kan dessa inflytanden höras och det finns en stor mångfald av stilar och olika tempon av låtarna. Dessutom gör MC Maxim Reality hans debut som en studio vokalist på hitsingeln "Poison". Låtarna på albumet låter mycket mer aggressiv och är också uppror mot restriktionerna för dansmusik i Västeuropa. Detta gällde England i synnerhet, där anti-Rave lagar föreslogs och olagligt organiserade firandet var hårt i regeringen. Låten "Deras lag" avser mest direkt till. Den första släpptes singeln "One Love" år 1993 för frisläppandet av albumet och blev en hit med ett nummer åtta position på den brittiska listorna. Nästa kom "No Good" vid lanseringen av albumet, och det blev en stor hit i Europa. Då hitsinglar följde, "Voodoo People" och "Poison". The Prodigy hade gjort det här albumet en repertoar som skulle vara framgångsrik för en större och mognare publik. Dessutom musiken var väl lämpade att uppträda på festivaler över hela världen. The Prodigy får vinner hela världen popularitet genom den musikaliska kvaliteten, mycket energisk och spännande livespelningar och även med originalmusikvideor.

The Fat i delstaten

Den tredje studioalbum sköt i höjden i många europeiska länder för förstaplatsen. Singeln Firestarter kom ut den 19 mars 1996 och Keith Flinth var hans legendariska sångdebut. Videon väckts i ett antal länder uppståndelse i samband med Keith Flint hans utseende, han hade en frisyr i form av djävulen horn och på grund av hans demoniska och aggressiva sångstil. Även The Prodigy alla utom kommersiell musik gör det kommersiellt faktiskt mycket framgångsrika och som är sällsynt i musikvärlden. Singeln Firestarter blev en stor hit och gjorde albumet "The Fat i delstaten" släpptes den 1 juli 1997 till ett efterlängtat album. Den globala genombrott The Prodigy blev verklighet och bandet i över två år på en världsturné. Albumet präglas av hård Bigbeats, Rock, Hip Hop, Drum 'n bass och Breakbeat influenser. Den andra singeln var "Breathe" och sedan blev den kontroversiella singeln "Smack My Bitch Up" släpptes. Videon till "Smack my Bitch Up" förbjöds i USA. Sångprovet i låten kommer från hip-hop gruppen Ultramagnetic MCs från USA Enligt bandet, bör texten inte tas bokstavligt, men har "har din agera tillsammans." En känsla av Det skulle på något sätt uppmuntra eller uppmana till missbruk. Orsakar förvirring och kaos verkar Prodigy att ge en hel del extra publicitet. Genom att anta en punkattityd sedan lanseringen av Firestarter har bandet smeknamnet "Electronic Punks" mottagen och de också rockmusik entusiaster lyckats nå.

Alltid Outnumbered, aldrig Outgunned

Den efterlängtade album blev så småningom ett soloalbum av Liam Howlett. Det har pågått i sju år och efter den stora framgången av fettet i landet gjorde många fans bryr sig över hela världen att bandet fortfarande skulle vara kvar. Allmänheten hade blivit ansiktet Keith Flint The Prodigy av hitsingeln Firestarter. Till allas förvåning, både Keith och Maxim är inte på album "Alltid Outnumbered, aldrig Outgunned", dock fortsätta under livespelningar. Enligt bandet, var detta inte planerat men gav numret på albumet inget utrymme för vokal bidrag Keith och Maxim. Albumet kännetecknas av en övergång till elektriska och elektropunk. Albumet sålde bra, men stora hits var inte där. Enligt bandledare och Liam Howlett tog lanseringen av det här albumet så länge, eftersom bandet efter den stora framgången och hade världsturnéer kräver ett svalna. Sedan ville bandet inte del 2 i föregående album, vad fansen bara hade väntat. Bandet kommer alltid att fortsätta att överraska och är också fria att ändra musikaliska riktningar och influenser. Musiken är alltid dansant men de lät sig inne införa några gränser. Liam Howlett fick ingen inspiration för ny musik i sin hemmastudio i Essex, där han såg musiken bokstavligen själva utrustningen. Han gick till sin lägenhet i New York, där han tillbringade mycket tid på gatorna i slummen. Albumet helt på studio via mjukvara på en bärbar dator som han hade total frihet i stället för att fastna i sin ateljé. Följande singlar släpptes i följd: Flickor, Spitfire och HotRide. Titeln på albumet kommer från kriminalromanen "Alltid Outnumbered, Alltid Outgunned", skriven av Walter Mosley och släpptes 1997.

Invaders Must Die

Den femte studioalbum och släpps den 18 februari 2009. Albumet går tillbaka till början av The Prodigy och Rave scenen. De rockinfluenser är mindre närvarande på albumet, förutom till låten "Run With The Wolves" som inrymmer trumdelen spelades av Dave Grohl. Albumet var återigen sålt en kommersiell framgång, i november 2009 fanns det över hela världen för mer än en miljon skivor. I en tid präglad av illegal nedladdning digital detta är en prestation. För första gången Maxim och Keith var inblandade i produktionen av albumet, så varje låt kan spelas live. Titeln "Invaders Must Die" kom till på grund Liam och Keith några år tidigare hade skapats av utomstående mot varandra. Detta resulterade i en försämrad relation mellan Liam och Keith mellan 2005-2007. Efter försoning, bandet med en "frisk fläkt" klev in i studion och på scenen.
Bandmedlemmar
 • Liam Howlett, född i Braintree den 21 augusti, 1971. Producent, kompositör, låtskrivare, DJ, grundare och ledare för The Prodigy.
 • Keith Flinth född i Braintree den 17 september, 1969. Singer och dansare.
 • Maxim Reality, född i Peterborough den 21 mars, 1967. MC och dansare. Dess officiella namn är Keith "Keeti" Palmer.

Fakta och trivia
 • The Prodigy: s bäst säljande band genom tiderna i den elektroniska dansmusiken.
 • I hitsingeln Out of Space är ett prov som används i Reggae låten "Chase The Devil" av Max Romeo.
 • Dansare Leeroy Thornhill lämnade The Prodigy 2000. För ett antal olika skäl; dans nästan varje kväll under de långa intensiva världsturnéer var för tung för knäna. Dessutom kunde han få någon annan roll i bandet som i fråga om komposition. Han ville utveckla musikaliskt och började en soloprojekt "Flight Crank. Han hade tidigare släppt ett album 1998 kallas "The Longman EP". Han är främst verksam som DJ Leeroy Thornhill.
 • Keith Flint sjöng mega hitsingel Firestarter från 1996. Låten är ett original sång och kan jämföras med någon tidigare outgivna spår i musikhistorien.
 • Liam Howlett skriver och komponerar all musik för bandet. Maxim och Keith är oftast bara som vokalister som deltar i studioinspelningar och är front män på scenen. De är vända mot av bandet och har således också en viktig roll för framgång.
 • Under den 5: e studioalbum Maxim och Keith var först inblandad i alla låtar i studion, så att allt kan spelas live.
 • Singeln och musikvideo för Smack My Bitch av den 3: e album Fett Delstaten förbjöds i USA och på BBC.
 • Beastie Boys stod från Liam Howlett på trottoaren för att be honom att dra singeln "Smack My Bitch Up" tillbaka. Dessa Liam till sin stora förvåning, eftersom det i sin barndom växer upp med The Beastie Boys, vars musik han gillade mycket väl. Liam skyllde Beastie Boys hyckleri. De fann nämligen att den inre var kvinnofientliga och att även om Beastie Boys var sig i 80s / 90s kvinnor i en bur visade deras dans podium.
 • Bandets namn är bokstavligen översättas som "underbarn" och många tror att det kom från det faktum att Liam Howlett vid en ålder av 19 var redan hög kvalitet dansmusik. Faktum är att namnet refererar till Liam sin första analog synt, nämligen MOOG Prodigy.
 • Grundaren och ledare för bandets Liam Howlett och fans smeknamnet "MASTER-H."
 • Liam Howlett lärde vid ung ålder att spela klassiskt piano.
 • The Prodigy i den inledande perioden av fem tillfälliga medlemmar lever med "Sharky".
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha