The Mongol väldet

För första gången i historien förenade delen av Asien under flagg. Detta är det mongoliska imperiet, under ledning av Djingis Kan. Han var där för första gången lyckats förena Asien enligt en regel.

Ökningen av mongolerna

Mongolerna var ursprungligen en stam i Gobiöknen ligger i Centralasien. Detta var ett nomadfolk styrs av några hövdingar. Men det blev en stor militär styrka efter alla stammarna förenades i ett imperium. Detta hände under regeringstiden av Djingis Kan. Mongolerna, som huvudsakligen består av turkar, tatarer Kitanen, Ruruanen och hunnerna. Alla av dem har en lång historia av konflikter med Kina.
De mongoliska krigarna var formidabla motståndare. De mongoliska stammarna hade fruktat krigare till sitt förfogande inklusive bågskyttar och ryttare. Men den dödligaste vapen mongolerna var deras kombination. Ryttare beväpnade med pilbågar sådde död och förstörelse i Asien. Platser som inte erövrades snabbt föll under kraften i 'kraftfulla' 'Djingis Kan.
Det Mongol väldet var den största i hela historien. Det sträckte sig från Vietnam till Tyskland. Och från Sibirien till Indiska oceanen. Deras starka och välorganiserade armé säkerställas att folkrika länder som Kina och Persien föll snabbt till mongolerna. Och andra stora delar av Asien.

Djingis Kan

Djingis Kan är mannen som enade nästan hela Asien under samma flagg. De många stammar var tillsammans ett mäktigt imperium. Djingis Kan föddes omkring 1160, där han förkastat av hans klan. Vid en annan stam, tog han över ledningen, dels för att han var orädd och andra mongolerna övertygad om att han var den modigaste. En efter en han dämpad andra stammar tills han så småningom i 1206 nästan alla stammar kunna enas. Från och med då han blev Genghis Kan kallas antingen '' monark ". Hans riktiga namn var Temujin.
Att hålla alla dessa stammar under kontroll han föreslagna nya lagregler. De minsta brott straffades mycket hårt. Således utplånats gruppen i form av tvivel. Detta skapade den nödvändiga fred i riket. I det mongoliska riket själv var därför lite konflikt bland folket. Där Djingis Kan mycket tolerant var, tillåter olika religioner i hans imperium. Särskilt buddhism och islam var vanliga religioner.
Hans framgång på militär nivå berodde på hans militära geni och hans framsynthet. Hans teknik var enastående. Det finns många böcker som har tekniker beskrivs. Redan före denna tidpunkt kan fortfarande visat sig vara användbart eftersom det handlar också om "effektivt ledarskap". Detta säkerställde att hans män med dödliga precision ökar och alltid med segrar kom ur striden. Hans styrkor delades in i grupper om 100, 1000 och 10000 man. Deras tekniker för att övervinna fiender var mycket grym. Detta orsakade många städer föredrar att kapitulera direkt snarare än kamp. Platser som var främst efter påtryckningar från det mongoliska riket, Kina och Ryssland.
(0)
(0)
Tidigare artikel Andorras flagga
Nästa artikel Förenkla dina texter

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha