The Learning Organization

Learning Organisationen kan beskrivas som ett av stoppen där HRM på nu sedan starten av HRM under perioden av industrialisering. En av de första teorierna och stora influenser i utvecklingen av HRM var Taylorism dvs. vetenskaplig ledning runt år 1900, där det blev klart att humankapitalet är den viktigaste investeringen för en organisation.

HRM

Med skapandet av HRM har blivit tydligt att när organisationer vill vara framgångsrika och fortsätta att anpassa sig till den föränderliga miljön. Därför är många företag använder strategier för att svara på den föränderliga miljö där de befinner sig.

Organisationen som en levande organism

En lärande organisation är en organisation som måste ses som en levande organism, kommer du nu undrar varför. Helt enkelt därför att organisationer har något att erbjuda och be om vad de har något i gengäld för att överleva, precis som levande organismer som lever genom mat och genom att anpassa till rätt miljö. De ändrar form på grundval av vilka stadier de befinner sig i sitt liv. Alla ovanstående situationer är exempel på faktorer som avgör framtiden för näringsliv och organisationer. Precis som människor som måste anpassa sig till samhället, så att organisationer måste svara inom en föränderlig miljö för att bli och förbli framgångsrika. Detta görs genom att hålla organisationen ständigt i rörelse genom att utvärdera gamla val av det förflutna och att göra bättre val i framtiden för att uppnå önskat resultat.

Håll dig i form

För att hitta en anslutning i det faktum att humankapitalet är ett företags framgång bestäms och vilka organisationer bör ses som levande organismer måste anpassa sig till sin omgivning, måste de anställda anses vara hjärtat av en organisation som i god villkor måste fortsätta att hålla organisationen frisk och levande.

Teorier

Baserat på ovanstående resonemang är det under åren många teorier, villkor, och studier som används för att utveckla rätt strategier för att skapa framgångsrika organisationer, en av de viktigaste studierna utser vi kommit fram till följande term: arbets- och / eller organisationspsykologi.
Labor och / eller organisationspsykologi studerat sambandet mellan anställda och den organisation som faktiskt innebär förhållandet mellan tre typer av psykologi, arbetspsykologi, organisationspsykologi och mänsklig psykologi.
Men en sak är klar från alla undersökningar och teorier, det enda sättet att göra organisationer framgångsrikt och underhålla, bör det överhuvudtaget ta tid hänsyn till det faktum att eftersom vi lever i en föränderlig värld och organisationen som en levande organism måste titta på vad hans omgivning måste anpassa sig för att säkerställa dess framgång, på samma sätt alla teorier och studier någonsin ogiltigförklaras av förändringar och därmed finns nya teorier och / eller studier i dess ställe. Den enda konstanta i världen och därmed också för organisationens ?? förändring ?? Av dessa skäl, organisationer måste utvecklas till en lärande organisation att bli framgångsrik.
Detta betyder inte att vi inte bör ta på allvar alla teorier och studier som fortfarande en chans att de kan eller kommer att försvagas, betyder det helt enkelt att vi teorier som instrument / bör använda för att spela i en föränderlig miljö. En av de teorier som bäst beskriver och gör den kaosteorin:

Chaos Theory

Kaosteorin i organisationen innebär att människor ska agera och tänka på det nu, och den chansen kan inte uteslutas att ske genom enda kvarvarande av teorier och trender i det förflutna att förutse framtiden. Den viktigaste delen för en framgångsrik organisation är upplevelsen av personalen och ofta eller endast till det förflutna och titta på teorier eller prova olika strategier under sökningen, de anställda behandlas som den minst viktiga faktorn, eller ordet ?? pudelns kärna ?? ett problem som ofta förbises, vilket skulle kunna få katastrofala följder för en organisation.

Personal Managment

Lyckligtvis, under årens lopp yrke personal utvecklat vad betydelsen av lärande organisation har tagit upp. Med personal har blivit tydligt varför organisationer måste anpassa sig till sin omgivning och hur organisationen kan göra detta. Speciellt eftersom förutsättningen är att arbetstagare bör ses som kunder, med önskemål och behov måste uppfyllas för att optimera dem för organisationen att utföra.

Slutsats

Kort sagt, varje HR-chef som vill vara framgångsrika genom toppen av en organisation på rätt sätt vet att råda, måste en organisation vara medveten om att en dynamisk del av ett ännu större dynamisk miljö, där upplevelsen av personalen ska vara central stå och måste ses som kritiska framgångsfaktorer. Genom denna dynamik varje del av en organisation skall vara en elev eller ett utvecklings del. För att spela i detta är en bra HR-chef som utgångspunkt för att använda erfarenheterna från det nu och teorier, användning trender och det förflutna som en guide för att välja rätt instrument för att agera på rätt sätt och så gör de rätta valen.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Enligt mig betyder det kaosteorin att ett stort system av ekvationer små förändringar i inmatnings, orsakar stora skillnader i resultat. Emellertid ala.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha